Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Οικοδομική άδεια για αποπεράτωση αδιαμόρφωτου ισογείου


Recommended Posts

Καλημέρα,

Ξεκινάω νέο θέμα, γιατί δε βρήκα κάτι σχετικό..

Σε εντός σχεδίου περιοχή, υπάρχει οικοδομική άδεια του 1989 για διώροφη οικοδομή με αδιαμόρφωτο ισόγειο. Πράγματι έχει κατασκευαστεί κατοικία στον όροφο, ενώ το ισόγειο παραμένει μόνο με υποστυλώματα. Το αδιαμόρφωτο ισόγειο έχει μετρήσει στη δόμηση. Τώρα ο ιδιοκτήτης θέλει να βγάλει άδεια, ώστε να γίνει και το ισόγειο κατοικία και επίσης να κλείσει το ανοιχτό σήμερα κλιμακοστάσιο που οδηγεί στον όροφο. Μια τέτοια άδεια δόμησης θα ήταν πχ '' Άδεια διαμόρφωσης αδιαμόρφωτου ισογείου κατοικίας'' ? Επίσης σχετικά με τον προϋπολογισμό, μήπως εφόσον έχει ήδη μετρήσει στη δόμηση, θα έπρεπε να πάει με αναλυτικό? Αντίστοιχα και το ΙΚΑ να πάει με Πίνακα 3?

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Ο τίτλος δεν έχει τόση σημασία -σημασία έχει τι θα απεικονίζεται στα σχέδια

Οι αμοιβές όλες  (αρχ-υδρ-αποχ -ΚΕΝΑΚ  κλπ) θα πάνε ως προσθήκη

Στατικά για το αδιαμόρφωτο δεν απαιτούνται-ίσως απαιτούνται πρόσθετα Φέροντα στοιχεία -για την κλίμακα (θα υπολογισθούν με αναλυτικό στις αμοιβές)

ΙΚΑ με αναλυτικό -πίνακας 3

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση

Οπότε θα είναι κανονική άδεια δόμησης κατηγορίας 3 (?). Σχετικά με τον τίτλο, με απασχολεί το ποιά είναι μια σωστή περιγραφή για την περίπτωση, ''αποπεράτωση αδιαμόρφωτου ισογείου'' ίσως? Από μελέτες και εγώ νομίζω ότι στατικά δε θα χρειαστούν, οπότε είναι μόνο αυτές που αναφέρεις και σίγουρα νέο τοπογραφικό. Όλες οι αμοιβές και οι εγκρίσεις βάσει αναλυτικού προϋπολογισμού και αντίστοιχα και ΙΚΑ με Πίνακα 3. Οι αμοιβές θα πάνε ως προσθήκη τι εννοείς - Θα πρέπει να μπει και προσαύξηση προσθήκης?

Link to comment
Share on other sites

φυσικά και προσαύξηση προσθήκης κατά 30% 

Δεν κάνεις αναλυτικό για τις αμοιβές

Απλά από τον συμβατικό  προϋπολογισμό βάσει τ.μ (συστήματος ΤΕΕ), για τον υπολογισμό της αμοιβής επιμετρήσεων, αφαιρείς το 30%  του στατικού φορέα (λόγω της ήδη  κατασκευής του)

Αναλυτικό (Πίνακα 3 ) μόνο για το ΙΚΑ

Edited by ΚΑΝΑ
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν το κατάλαβα αυτό..

Εννοείς ότι για τις αμοιβές, θα πάω με το συμβατικό βάσει τετραγωνικών που υπολογίζεται στο σύστημα του ΤΕΕ και δε θα βάλω καθόλου στατικά (που υπολογίζονται με το 30% του προϋπολογισμού), αφού δε θα γίνει μελέτη στατικών (ναι, εννοείται) ή ότι έστω ότι βάσει τετραγωνικών προκύπτει προϋπολογισμός 10.000, θα βάλω στις εργασίες προϋπολογισμό 7.000 (10.000-30%), επειδή ο φορέας υπάρχει ήδη?

 

Link to comment
Share on other sites

εγκ 57/90

6) Οταν σε υπάρχον κτίριο ο ελεύθερος υπόστυλος χώρος του ισογείου (PILOTIS) μετατρέπεται στο σύνολό του ή κατά τμήμα του σε κλειστό χώρο οποιασδήποτε χρήσης, ο προϋπολογισμός του χώρου αυτού υπολογίζεται με την τιμή μονάδας επιφανείας για την συγκεκριμένη χρήση και αφαιρείται από αυτόν η δαπάνη τού ήδη κατασκευασμένου φέροντος οργανισμού. Δεδομένου ότι η δαπάνη τού φέροντος οργανισμού λαμβάνεται ίση με το 30% του ολικού προϋπολογισμού. Ο προϋπολογισμός για τον υπολογισμό εισφορών στο υπ΄όψιν έργο είναι ίσος με το 70% του ολικού.

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα

Οκ τη βρήκα την εγκύκλιο (ευχαριστώ - δεν την είχα καθόλου υπόψιν). Παρόλα αυτά στο σύστημα των αμοιβών, αν προσπαθήσω να βάλω μικρότερο προϋπολογισμό από αυτό που υπολογίζει για κατοικία τάδε τετραγωνικών, δεν το δέχεται. Ξέρεις μήπως σε ποια κατηγορία θα πρέπει να το βάλω?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

καλημερα συναδερφοι.εχω διοροφο κτηριο με οικ.αδεια του 2000.το ισογειο προβλεπεται ως αδιαμορφωτο ισογειο κλεισμενο περιμετρικα με ανοιγματα και ο α οροφος κατοικια.κατασκευαστηκε ακριβως ετσι.Σημερα ο ιδιοκτητης θελει να κανει εσωτερικες διαρρυθμισεις στο ισογειο ,να το χωρισει σε 2 μικρα διαμερισματα και ν αλλαξει δηλ. τη χρηση του σε κατοικια.στο Ε9 το δηλωνει ως βοηθητικο χωρο.Θα μπορουσε να υπαχθει στη διαταξη ιζ των εργασιων μικρης κλιμακας η θελει οικοδομικη αδεια?????????   

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.