Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αποδοχή ΥΔΕ από ΔΕΔΔΗΕ


ΜΕΜΑΣ

Recommended Posts

2 ώρες πριν, maneni said:

ΜΕΜΑΣ το ψάχνεις λάθος. Το πρόβλημα με τις αυθαιρεσίες δεν αφορά το ΔΕΔΔΗΕ. Ειδικά αφού είναι δηλωμένα τα σωστά τετραγωνικά δεν τους ενδιαφέρει καθόλου.

Το πρόβλημα αφορά την άδεια του κτιρίου και την Πολεοδομία. Συμβουλέψου έναν μηχανικό (πολιτικό ή αρχιτέκτονα) τι μπορείς να κάνεις ως ιδιοκτήτης με ποσοστό και με μη σύμφωνη γνώμη των άλλων μερών. Μετά δικηγόρο για το πως μπορείς να είσαι καλυμμένος νομικά.

 

Είναι ξεκάθαρο ότι η τακτοποίηση θα γίνει μέσω των προβλέψεων του νόμου περί αυθαιρέτων. Με τον μηχανικό που το συζητάμε μου λέει ότι ο ΔΕΔΔΗΕ κατά την άποψή του δεν θα έπρεπε να κάνει αποδεκτή την ΥΔΕ μέχρι να έχει στο αρχείο του θεωρημένη άδεια για 101 τμ την οποία πρέπει να την υποβάλλει ο ιδιοκτήτης. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία τακτοποίησης που μέχρι τώρα δεν έγινε.

Και ο δικηγόρος και ο μηχανικός μου είπαν να ζητήσω από το ΔΕΔΔΗΕ την ΥΔΕ την οποία ο ΔΕΔΔΗΕ μέχρι τώρα δεν έχει απαντήσει.

Στην Περιφέρεια προσέφυγα, αφού μίλησα με το δικηγόρο και κατόπιν πρότασης του ΔΕΔΔΗΕ να γίνει ο έλεγχος της ΕΗΕ ώστε στην περίπτωση ατυχήματος να είμαι όσο το δυνατόν καλυμμένος με την έννοια ότι έχω ενημερώσει εγγράφως όλους τους εμπλεκόμενους.

Η ερώτησή μου ήταν εάν η αποδοχή της ΥΔΕ έγινε σωστά από το ΔΕΔΔΗΕ δεδομένου ότι μου έκανε εντύπωση η ευκολία της αποδοχής ενώ ήξερε το θέμα. 

Σας ευχαριστώ για την άποψή σας (Ειδικά αφού είναι δηλωμένα τα σωστά τετραγωνικά δεν τους ενδιαφέρει καθόλου.) που ίσως είναι η ουσία....

 

Link to comment
Share on other sites

Η ΥΔΕ δεν έχει καμία σχέση. Πολύ ορθώς παρελήφθη και εγκρίθηκε. Μάλλον δεν έχει γίνει κατανοητό τι αφορά μια ΥΔΕ και η οποία σχετίζεται αποκλειστικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης. Πουθενά και σε κανένα έγγραφο της ΥΔΕ δεν αποτυπώνεται ή καταγράφεται το εμβαδό του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου. Αν όντως στα είπαν αυτά δικηγόρος και μηχανικός, έχουν άγνοια.

 

Το αν σε τέτοιες περιπτώσεις απαιτείται επικαιροποιημένο έγγραφο αναγραφής των τ.μ. από τον Δήμο, είναι αυτό που θα πρέπει να συζητήσεις με το ΔΕΔΔΗΕ.

Edited by nikmmech
Link to comment
Share on other sites

22 ώρες πριν, nikmmech said:

Η ΥΔΕ δεν έχει καμία σχέση. Πολύ ορθώς παρελήφθη και εγκρίθηκε. Μάλλον δεν έχει γίνει κατανοητό τι αφορά μια ΥΔΕ και η οποία σχετίζεται αποκλειστικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης. Πουθενά και σε κανένα έγγραφο της ΥΔΕ δεν αποτυπώνεται ή καταγράφεται το εμβαδό του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου. Αν όντως στα είπαν αυτά δικηγόρος και μηχανικός, έχουν άγνοια.

 

Το αν σε τέτοιες περιπτώσεις απαιτείται επικαιροποιημένο έγγραφο αναγραφής των τ.μ. από τον Δήμο, είναι αυτό που θα πρέπει να συζητήσεις με το ΔΕΔΔΗΕ.

Καλησπέρα σας. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Πιθανόν δεν έγινα κατανοητός. Η ΥΔΕ όπως πολύ σωστά γράφετε δεν αναγράφει τετραγωνικά μέτρα. Ο ηλεκτρολόγος που την συντάσσει αποτυπώνει την ΕΗΕ του ακινήτου. Στη περίπτωσή που περιγράφω ο ΔΕΔΔΗΕ στο αρχείο του είχε θεωρημένη άδεια για 25 τμ ορόφου ενώ το ακίνητο έχει όροφο- ισόγειο και υπόγειο για τα οποία δεν υπήρχε θεωρημένη άδεια. Όταν λοιπόν κατετέθη η ΥΔΕ στην οποία αποτυπώθηκε όλη η ΕΗΕ του ακινήτου ο ΔΕΔΔΗΕ επειδή δεν συμφωνούσε κάλεσε τον χρήστη επισημαίνοντας το πρόβλημα. Στην συνέχεια και αφού έδωσε οδηγίες στον επικαρπωτή και στο μηχανικό τι πρέπει να γίνει ενέκρινε την ΥΔΕ !!!!! (Αυτό μου έκανε εντύπωση). Η Επιτροπή ελέγχου της Περιφέρειας που έχει συγκροτηθεί από τον Ιούνιο έχει διαπιστώσει ότι ο ΔΕΔΔΗΕ ενέκρινε μια ΥΔΕ που αποτυπώνει στα συνοδευτικά έγγραφα κομμάτια  της εγκατάστασης για τα οποία δεν υπάρχει θεωρημένη άδεια από πολεοδομία, και δεν υποβάλλει πόρισμα γιατί θα δημιουργηθεί θέμα. Χθες το μεσημέρι μάλιστα ενημερώθηκα από την Πολεοδομία (από την οποία είχα ζητήσει να ενημερωθώ αν έχει υποβληθεί αίτηση υπαγωγής στο νόμο αυθαιρέτων) ότι υπεβλήθη αίτηση τακτοποίησης που περιλαμβάνει και την ηλεκτροδότηση του ακινήτου. Η απορία, το θέμα μου ήταν πως ο ΔΕΔΔΗΕ έκανε αποδεκτή μια ΥΔΕ που περιέγραφε κάτι άλλο από αυτό που είχε στο αρχείο του ....... Ο Μηχανικός και ο δικηγόρος ήθελαν να πάρω αντίγραφο της ΥΔΕ για να δούμε τι έχει αποτυπώσει ο ηλεκτρολόγος ο οποίος βεβαίως δεν γνωρίζει και δεν χρειάζεται μάλιστα τι έχει στο αρχείο του ο ΔΕΔΔΗΕ. Το πρόβλημά μου εξ αρχής, που τώρα επελύθη,  ήταν ότι το σπίτι νοικιάζεται σε άγγλο και σε περίπτωση ατυχήματος ήμουν συνυπεύθυνος και αυτό ήθελα να αντιμετωπίσω ........... Και πάλι ευχαριστώ για τις απόψεις και την βοήθεια.   

Edited by ΜΕΜΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Άμα δεν την δεχόταν θα χαρακτηρίζονταν με όλα τα ωραία επίθετα.. τώρα που την δέχτηκαν πάλι κάτι θα βρούμε.. 

Δεν σωζόμαστε  με τίποτα...

Link to comment
Share on other sites

προφανώς και "δεν σωζόμαστε" εφόσον δεν εφαρμόζεται η κείμενη νομοθεσία.

Αν οι διαδικασίες ήταν τυπικές και προβλεπόμενες δεν θα υπήρχαν "μάγκες και ριγμένοι ή θιγμένοι" αλλά παράξενοι και προβληματικοί.

Edited by maneni
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
 
Καλημέρα σας 
 
Για λόγους πληρότητας της ανάρτησης (ίσως βοηθηθεί και κάποιος άλλος στο μέλλον) παραθέτω απόσπασμα από το Πρακτικό που παρέλαβα από την Περιφέρεια που διενήργησε στο πλαίσιο του άρθρου 11 του Ν.3982/2011 κατόπιν αιτήσεώς μου έλεγχο της ΕΗΕ ακινήτου ιδιοκτησίας μου όπου διατυπώνεται επί λέξει  : 
"Το μεμπτό είναι ότι δεν είχε θεωρηθεί η άδεια οικοδομής για το ισόγειο ως προς την ηλεκτροδότηση, (το οποίο έγινε σε μεταγενέστερο χρόνο) και ήταν σε γνώση της ΔΕΔΔΗΕ σύμφωνα με την ΥΔΕ, αλλά αυτό δεν είναι αρμοδιότητα της επιτροπής" 
 
Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΔΕΔΔΗΕ έκανε αποδεκτή ΥΔΕ που είχε συνταχθεί από ηλεκτρολόγο ο οποίος περιέγραφε την ηλεκτροδότηση 2 ορόφων (α΄όροφο και ισόγειο) από τους οποίους για το ισόγειο δεν υπήρχε θεωρημένη άδεια ηλεκτροδότησης από την ΥΔΟΜ. Φυσικά ο ηλεκτρολόγος δεν γνώριζε τι συμβαίνει με την άδεια αλλά ο ιδιοκτήτης και ο ΔΕΔΔΗΕ γνώριζαν. 
 
Σε ερώτησή μου ως προς τη νομιμότητα της ενέργειας αναμένω την απάντηση του ΔΕΔΔΗΕ προς τον οποίο απύθηνα σχετικό ερώτημα με όλα τα στοιχεία
Link to comment
Share on other sites

Και το ερώτημα και η απάντηση από το ΔΕΔΔΗΕ

"Ερώτημα : Εάν σε ΥΔΕ που υποβάλλεται σε κατάστημα του ΔΕΔΔΗΕ για έλεγχο και αποδοχή διαπιστώνεται ότι περιγράφεται η ΕΗΕ δύο (2) ορόφων του ακινήτου για τους οποίους ο ένας όροφος δεν έχει θεωρημένη από την ΥΔΟΜ άδεια ηλεκτροδότησης. Η ΥΔΕ γίνεται αποδεκτή ή για να γίνει αποδεκτή θα πρέπει προηγουμένως να προσκομισθεί θεώρηση της άδειας για ηλεκτροδότηση από την ΥΔΟΜ και στην συνέχεια θα γίνει η αποδοχή. Παρακαλώ με την απάντησή σας, ει δυνατόν, να αναφέρεται και ο νόμος - οι που αφορούν στο εν λόγω θέμα."

 

"Σε συνέχεια της ηλεκτρονικής επιστολής σας, σας γνωστοποιούμε ότι σύμφωνα με το ν 4483/65 στην ΥΔΕ του ηλεκτρολόγου θα πρέπει να περιγράφεται η εσωτερική ηλεκτρική εγκατάσταση του προς ηλεκτροδότηση κτίσματος που θα ηλεκτροδοτηθεί από συγκεκριμένη ηλεκτρική παροχή.

 Εφόσον η Υπηρεσία Δόμησης έχει θεωρήσει την άδεια δόμησης του ενός μόνο ορόφου για ηλεκτροδότηση, θα πρέπει και στην ΥΔΕ που θα κατατεθεί στο ΔΕΔΔΗΕ να περιγράφεται μόνο η εσωτερική ηλεκτρική εγκατάσταση του προς ηλεκτροδότηση ορόφου. Επίσης στη θεωρημένη Δήλωση τετραγωνικών από τον Δήμο που θα κατατεθεί στο ΔΕΔΔΗΕ, για τη χρέωση των Δημοτικών Τελών του Δημοτικού Φόρου και ΤΑΠ, θα πρέπει να υπάρχουν μόνο τα τετραγωνικά του ορόφου που πρόκειται να ηλεκτροδοτηθεί από τη συγκεκριμένη παροχή.

Εφόσον επιθυμείτε την ηλεκτροδότηση και του άλλου ορόφου από την ίδια ηλεκτρική παροχή, θα πρέπει η Υπηρεσία Δόμησης να θεωρήσει για ηλεκτροδότηση και του άλλου ορόφου την άδεια δόμησης και τότε στην ΥΔΕ του ηλεκτρολόγου θα πρέπει να περιγράφεται η εσωτερική ηλεκτρική εγκατάσταση και των δυο ορόφων. Επίσης στη θεωρημένη Δήλωση τετραγωνικών από τον Δήμο, θα πρέπει να υπάρχουν τα τετραγωνικά και των δυο ορόφων."

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.