Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Παράθυρο εκπρόθεσμων δηλώσεων για τα αυθαίρετα


Engineer

Recommended Posts

9 ώρες πριν, inidr said:

φιλε  μου  αν  κανεις  2  λεπτα την νομιμοποίηση  εισαι τοσο καλός  που  σε  προσλαμβανω  να  κανεις  τις  νομιμοποιήσεις  που  μου  ερχονται...αναλαμβανωντας βεβαια και την  αντιστοιχη  ευθύνη,,,και  στο λεω  αυτό ενω  εχω  28  χρονια εμπειρια..και  εχοντας  διορθωσει  2 λεπτακια..πολλων  συναδέλφων...

Έλεος!!!!! Ειρωνικά το λέω!!!!! Αυτά είναι λόγια του υφυπουργού μας του συνάδελφού μας του κυρίου Οικονόμου του αρχιτεκτΩνάραααα

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, venezia said:

Άρχισαν τα όργανα ...σιωπηρής παράτασης

https://eleftherostypos.gr/publication/635268-eleytheros-typos-pempti-1-oktobriou/

Πολύ κομματική γραμμή ενώ θέλει ο Μητσοτάκης να το παίζει και μοντέρνος. Ακριβώς μόλις έπιασε 1 Οκτ καρμπόν τα ΝΔ μέσα έβγαλαν μιλιά εκεί που δε μιλούσαν λες και μιλάνε μόνο για το συμφέρον κόμματος.

Έκαναν μεγάλη γκάφα να μην αναγνωρίσουν το τεχνικό πρόβλημα ΤΕΕ και υποψιάζομαι ο Στασινός φταίει διότι ίσως λογικά ενδιαφέρεται πρώτα να μην εκτεθεί αυτός και μετά το κόμμα του.

Link to comment
Share on other sites

Αυτά τα "σιωπηρά" πρέπει φάνε μια καλή σφαλιάρα από τα ανώτατα δικαστήρια χθες. Ή έχεις νόμους ή δεν έχεις. Ή μη βάζεις προθεσμίες καν και φτιάχνε που έξυπνους/δυναμικούς νόμους ή όταν βάζεις προθεσμίες να τις τηρείς ή αν δε μπορείς να τα τηρήσεις να το λες ανοιχτά και άσε τα "σιωπηρά" για ανθρώπους υποκόσμου.

Link to comment
Share on other sites

Να χαιρόμαστε τους διαχρονικούς μας κυβερνώντες που αφού έδωσαν φως, νερό, τηλέφωνο σε χιλιάδες αυθαίρετα ανά την επικράτεια, αφού εκδώσανε οικοδομικές άδειες χωρίς κανένα έλεγχο της τελικής κατασκευής, με ανύπαρκτο κτηματολόγιο και δασικούς χάρτες, αφού έχουν εισπράξει εκατομμύρια σε φόρους, αφού δεν φρόντισαν για σωστό χωροταξικό σχεδιασμό και αφού λαδώθηκαν και εξασφάλισαν το μέλλον τους, τώρα μας τιμωρούν συλλήβδην.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητοί συνάδελφοι , παρότι ισχύει το" οι νομικοί του υπουργείου υποστήριξαν ότι ημερομηνία υπαγωγής βάσει του νόμου είναι η ημερομηνία κατάθεσης παραβόλου ", σήμερα που μπήκα για μετάβαση από αρχική υποβολή σε υπαγωγή, η έκπτωση δεν έχει γίνει.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι θέμα ερμηνείας νομικών. Το λέει πεντακάθαρα το ΦΕΚ ότι ημερομηνία υπαγωγής είναι η ημερομηνία πληρωμής του παραβόλου.

Link to comment
Share on other sites

27 λεπτά πριν, mironas said:

Αγαπητοί συνάδελφοι , παρότι ισχύει το" οι νομικοί του υπουργείου υποστήριξαν ότι ημερομηνία υπαγωγής βάσει του νόμου είναι η ημερομηνία κατάθεσης παραβόλου ", σήμερα που μπήκα για μετάβαση από αρχική υποβολή σε υπαγωγή, η έκπτωση δεν έχει γίνει.

είπαμε: θα πηγαίνουμε παντού με έναν δικηγόρο παραμάσχαλα :smile::smile:

Link to comment
Share on other sites

Κ. Χαντζηδάκης:

 

"Αλλά εάν δεν ήμασταν “της τελευταίας στιγμής” δεν θα συνέβαινε αυτή η κατάσταση. Είμαστε δημόσιοι λειτουργοί και έχουμε υποχρέωση να κλείνουμε κάποιες εκκρεμότητες»

 

Καλός ο κος Χατζηδάκης ως απλός δημόσιος λειτουργός (υπάλληλος..?)  να κλείνει τους διακόπτες των ληγμένων προθεσμιών.  Όμως στην θέση ενός υπουργού - υφυπουργού θα περιμέναμε  έναν πολιτικό με έμπνευση και διορατικότητα (ουσιώδες είδος εν ανεπαρκεία...!) που από το 2011 (ν.4014/11) όσοι πέρασαν ώφειλαν να γνωρίζουν κάτι βασικό:

> Αν βγεις και εξαγγείλεις επιδόματα θα πρέπει να μπορέσεις να διαχειριστείς τον όγκο των πολιτών που θα στριμωχτούν από την πρώτη μέρα.

> Αν βγεις και εξαγγείλεις πρόστιμα αυθαιρέτων  θα πρέπει να μπορέσεις να διαχειριστείς τον όγκο των πολιτών που θα στριμωχτούν σχεδόν την τελευταία  μέρα.

  Αυτό είναι αναντίρρητο φαινόμενο που  απορρέει από το ένστικτο αυτοσυντήρησης του ανθρώπου (για πρόσληψη οφέλους και αποφυγή ζημίας) και ως εκ φύσεως τάση είναι μη αναστρέψιμη και υποχρεωτικώς αποδεκτή.

  Αυτό που όμως ένας πολιτικός με έμπνευση και διορατικότητα (αναζητείται ακόμη.... !)  κάνει , είναι να διαχειριστεί από νωρίς αυτή την τάση,  έτσι ώστε να μην συμβούν "πλημμυρικά" φαινόμενα στο τέλος μιάς προθεσμίας.

  Επανειλημμένως  γι αυτό εγώ αλλά και άλλοι συνάδελφοι εδώ στο σαιτ είχαμε προτείνει την διασύνδεση του περιουσιολογίου  Ε9  με την υποχρέωση έκδοσης - κατάθεσης πιστοποιητικού πολεοδομικής νομιμότητας και με ποινική ρήτρα την αύξηση του ΕΝΦΙΑ σε αυτούς που δεν θα προσκόμιζαν το πιστοποιητικό. Περιπτώσεις δασικών, καταπατημένων, παραρεμματίων, κ.λ.π θα αντιμετωπίζονταν με ειδικές διατάξεις. Με αυτόν το τρόπο θα υπήρχε μία σταθερή ροή δηλώσεων και προ παντός δεν θα έμεναν τόσα ακίνητα εκτός νυμφώνος τακτοποίησης.. Όσο για τα υπόλοιπα που πάντα θα υπάρξουν, να ισχύσουν σε συνέχεια άλλα πιό επώδυνα μέτρα. 

  Αν όμως κε Χαντζηδάκη περιμένεις κι εσύ, όπως και οι προκάτοχοί σου, ως τροχονόμοι στο τέλος του δρόμου να κατεβάζεις την μπάρα, πάντα θα χρειάζεται να σπάς τα κεφάλια αυτών που ακόμη θα περνούν,  ή θ'  αναγκάζεσαι να ακυρώνεις εαυτόν με συνεχείς παρατάσεις .....

  Είναι νομοτέλεια ...!!!!        

Edited by Anton_civeng
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.