Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Προσβαση στο αρχειο συναδελφου αρχιτεκτονα που δεν εξασκει τοεπαγγελμα και δεν εχει κωδικους


Recommended Posts

Καλησπερα συναδελφοι

θελω να μαθω το εξης,

μου ζητηθηκε να κανω μια βεβαιωση νομιμοτητας σε μια κατοικια που ειχε τακτοποιηθει με τον 4178/13, η αρχιτεκτονας που ειχε κανει την τακτοποιηση δεν εξασκει το επαγγελμα του μηχανικου και δεν εχει κωδικους προσβασης στο συστημα αυθαιρετων του τεε.

οποτε δεν μπορει να μου δωσει την κατοψη που ζητησα απο τους ιδιοκτητες την οποια χρειαζομαι για να δω και να ελεγξω εαν οντως εχουν τακτοποιηθει ολα και να δωσω την βεβαιωση νομιμοτητας της κατοικιας.

γνωριζει καποιος απο τους συναδελφους την διαδικασια προσβασης στο αρχειο της συναδελφου που μαλλον μονο εκεινη μπορει να την κανει η οι ιδιοκτητες οι οποιοι θελουν ενα αντιγραφο της κατοψης που αφορα το σπιτι τους και ουτως η αλλως εχουν πληρωσει για αυτα τα σχεδια.

πιστευω πως καποια διαδικασια νομιμη για προσβαση στα ψηφιακα αρχεια θα υπαρχει σιγουρα.

παρακαλω οποιος γνωριζει κατι σχετικο ας με διαφωτισει

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου και του τίτλου θέματος. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

39 λεπτά πριν, ckarkanidas said:

...

γνωριζει καποιος απο τους συναδελφους την διαδικασια προσβασης στο αρχειο...

Τυπική διαδικασία.

Αίτηση των ιδιοκτητών στο ΤΕΕ και ζητοών ως ιδιοκτήτες να τους στείλουν και σε ψηφιακή μορφή όλα τα έγραφα που έχουν κατατεθεί για το ακίνητο τους.

 

Στο σιτε του ΤΕΕ έχει εντυπο άιτησης εχει και τηλέφωνα, κάλεσε τους να σε κατευθύνουν. 

 

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντως δεν το καταλαβαίνω αυτό που λες. Κάποιος μηχανικός έκανε πριν λίγο καιρό (δεν πέρασαν δα και τόσα χρόνια) μία υπαγωγή στον Ν.4178. Πλέον δεν ασκεί το επάγγελμα οκ μια χαρά δικαίωμα του. Όταν ολοκλήρωσε την υπαγωγή υποθέτω ανέβασε τα προβλεπόμενα από το νόμο σχέδια. Δεν παρέδωσε ως όφειλε στους ιδιοκτήτες τα σχέδια που συνοδεύουν την υπαγωγή; Και ακόμη και αν δεν το έκανε (κακώς) θες να μου πεις ότι δεν τα έχει κρατήσει στο αρχείο του;

Επιπλέον να επισημάνω ότι πέραν του ότι τα χρειάζεσαι για τον έλεγχο που θέλεις να κάνεις εσύ, ο συμβολαιογράφος μαζί με τη βεβαίωσή σου θα ζητήσει (ορθώς) και τη δήλωση υπαγωγής του 4178 με τα σχέδια που τη συνοδεύουν υπογεγραμμένα από τον μηχανικό που την υπέβαλε.

Link to comment
Share on other sites

εγω αυτο δεν το καταλαβα

"μου ζητηθηκε να κανω μια βεβαιωση νομιμοτητας σε μια κατοικια που ειχε τακτοποιηθει με τον 4178/13, η αρχιτεκτονας που ειχε κανει την τακτοποιηση δεν εξασκει το επαγγελμα του μηχανικου και δεν εχει κωδικους προσβασης στο συστημα αυθαιρετων του τεε. "

 

[τις καλησπερες μου]

Link to comment
Share on other sites

Εννοεί μάλλον ότι εφόσον δεν έχει ανοικτά βιβλία ως μηχανικός έχει διαγραφεί από το ΤΕΕ και δεν έχει πρόσβαση στο σύστημα. Βεβαία τώρα που το αναφέρεις δεν είμαι σίγουρη ότι ισχύει αυτό. Δεν νομίζω ότι απενεργοποιούνται  οι κωδικοί του ΤΕΕ. Δεν μπορείς να κάνεις νέες δηλώσεις προφανώς αλλά νομίζω πως έχεις πρόσβαση στα έργα που έχεις ήδη κάνει. Γιατί θυμάμαι πχ συνταξιούχος μηχανικός μπορούσε να μπει στο σύστημα και να κάνει αίτημα να μεταφερθεί η δήλωση σε άλλο μηχανικό. Μήπως έχει κάποιο λάκκο η φάβα και προσπαθεί να σε αποφύγει με δικαιολογίες;

Link to comment
Share on other sites

4 ώρες πριν, danaikaterina said:

...... ως μηχανικός έχει διαγραφεί από το ΤΕΕ και δεν έχει πρόσβαση στο σύστημα. Βεβαία τώρα που το αναφέρεις δεν είμαι σίγουρη ότι ισχύει αυτό. ....

Δεν χάνει την πρόσβαση ως συνταξιούχος

Υποθέτω δεν μπορεί να κάνει νέες υπαγωγες

 

Ισχύει το μία φορά Μηχανικός για πάντα Μηχανικός (έστω και επίτιμος)

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.