Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αλλαγή θέρμανσης και ΖΝΧ από λέβητα πετρελαίου σε επίτοιχο λέβητα αερίου


b35

Recommended Posts

Γεια σας.

Θα ήθελα την άποψη των πιο ειδικών στο θέμα συναδέλφων, σχετικά με το εξής:

Σε μία κατοικία 180τμ θα γίνει αντικατάσταση του λέβητα πετρελαίου, με ένα επίτοιχο λέβητα αερίου. Αυτή την στιγμή υπάρχει για το ΖΝΧ ένα boiler 200lit που θερμαίνεται μόνο με το νερό της θέρμανσης και με ηλεκτρική αντίσταση εφεδρικά, όταν ζητηθεί μέσω χρονοδιακόπτη που υπάρχει. 

Ο λέβητας αερίου, αν κατάλαβα καλά, μπορεί να παράγει στιγμιαία ΖΝΧ όταν υπάρχει ζήτηση και σταματώντας την παραγωγή ζεστού νερού για την θέρμανση, ζεσταίνει σαν ταχυθερμοσίφωνας το ZNX.

Η ερώτησή μου τώρα είναι αν θα πρέπει να ζεσταίνεται πάλι το boiler με το ζεστό νερό της θέρμανσης από τον λέβητα του αερίου ή να παίρνει όλη η κατοικία ΖΝΧ από την αντίστοιχη λειτουργία του λέβητα αερίου μέσω ταχείας θέρμανσης του ΖΝΧ στην ζήτηση;  

Σας ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Το μποιλερ συνήθως παροπλιζεται μετά την εγκατάσταση επιτοιχιου λεβητας φυσικού αερίου και η κατοικία καλύπτει τις ανάγκες για ζνχ από το λέβητα με τη λειτουργία ταχείας θέρμανσης νερού. Το μποιλερ παρ' όλα αυτα μπορεί να βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής με την εγκατάσταση ενός διακόπτη ώστε να χρησιμοποιηθεί σαν εφεδρικη η ηλεκτρικη του αντίσταση. 

Link to comment
Share on other sites

Janus σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Την ερώτηση την έκανα για να πάρω απάντηση και από κάποιον ή κάποιους που έχουν κάνει την μία λύση ή την άλλη και έχουν βγάλει κάποια συμπεράσματα όσον αφορά την κατανάλωση του αερίου.

Καλό σου βράδυ

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.