Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αποκατάσταση Οπτοπλινθοδομών Πλήρωσης με βλάβες


 
pouaro

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Σε κτίριο με ΦΟ απο οπλισμένο σκυρόδεμα, κατασκευής ~'70's οι οπτοπλινθοδομές του κτιρίου παρουσιάζουν σοβαρές βλάβες οι οποίες χρήζουν επισκευής.

Οι βλάβες οφείλονται σαφέστατα σε σεισμικές δράσεις. Έχουμε διατμητικές ρωγμές οι οποίες στους πλέον καταπονημένους τοίχους είναι διαμπερείς. 

Προσπαθώ να καταλήξω σε μια λύση επισκευής η οποία θα έχει μια σχετική διάρκεια και δεν θα απαιτεί εκ νέου επισκευή των οπτοπλινθοδομών σε κάθε μέτριο μελλοντικό σεισμό και σίγουρα όχι τόσο μεγάλης έκτασης. Αναζητώ προτάσεις για δοκιμασμένες λύσεις επισκευής οι οποίες έχουν ανταποκριθεί ικανοποιητικά στον χρόνο.

Υπάρχει κάποιος συνάδελφος ο οποίος έχει αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα στην πράξη αποτελεσματικά? Θα ήμουν υπόχρεος αν μπορεί να μοιραστεί μαζί μου (μας) την μεθοδολογία που ακολούθησε.

Να συμπληρώσω, ότι η κατοικία/διαμέρισμα που κυρίως με ενδιαφέρει κατοικείται μεν περιστασιακά αλλά είναι σε εξαιρετική κατα τ άλλα κατάσταση , με όποιους περιορισμούς αυτό συνεπάγεται σχετικά με την έκταση της επισκευής.

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Link to comment
Share on other sites

Γκρέμισμα και ξαναχτίσιμο θα πρότεινα εφόσον οι ρωγμές είναι διαμπερείς. Εφόσον (ή όπου) αυτό δεν είναι εφικτό, καθαίρεση επιχρισμάτων και επανεπίχριση με κατάλληλο κονίαμα (δλδ με κατάλληλα συστατικά) και κοτετσόσυρμα ή ελαφρύ πλέγμα στερεωμένο σε φωλιές εντός της τοιχοποιίας. Προφανώς η εφαρμογή θέλει σωστούς κανόνες, χρόνους αναμονής,υλικά, συνεργείο και επίβλεψη. Φυσικά, αν μιλάμε για αποδιοργάνωση της τοιχοποιίας το επίχρισμα είναι ακατάλληλο. Εκεί πάμε μόνο σε καθαίρεση και επαναχτίσιμο τοιχοποιίας και προφανώς τσεκάρουμε επιμελώς και τον φ.ο. από σκυρόδεμα.

Edited by pirsogiannis
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.