Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παράπλευρη Εθνικής οδού και συμβούλιο αρχιτεκτονικης


Recommended Posts

Στην παλιά εθνική  Ηρακλείου  Αγίου Νικολάου υπάρχει στη θέση που με ενδιαφερει παραδρομος  παράλληλα με την εθνική. Η επιφάνεια του δρόμου ειναι απαλλοτριωμενη.  Ωστόσο ο ΒΟΑΚ που είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση της οδού υποστηρίζει ότι η μελέτη της οδού που του δόθηκε από την προηγούμενη Υπηρεσία που την κρατούσε δεν φέρει σφραγίδες και υπογραφές έγκρισης  ή όπου φερει ειναι σε φωτοτυπια και σε καθε περιπτωση σε αιτηση μου για έγκριση των ορίων απαλλοτρίωσης η απάντηση ήταν ότι ο μηχανικός φέρει την ευθύνη, δηλαδή δήλωσαν αναρμόδιοι....Πώς στο καλό θα χαρακτηρίσω αυτόν τον παράδρομο που ειναι σε επαφή με την ιδιοκτησία...δεν είναι δημοτικός ούτε αγροτικός....και θα ήθελα πάρα πολύ να μην τον  ονομάσω ούτε παραπλευρο της Εθνικής γιατί τοτε το κτιριό μου για την οποια αλλαγη περνα απο συμβουλιο αρχιτεκτονικης...προφανως δεν υπαρχει σαφης και ξεκαθαρος τροπος να είμαι βέβαιη για τα όρια απαλλοτρίωσης όταν η ίδια η Υπηρεσία δηλώνει αναρμόδια....σκέφτομαι δύο επιλογες

1. Ονομάσω την οδό  παράπλευρη αλλά αφήνω το όριο απαλλοτρίωσης που με δική μου ευθύνη ορίζω 20 30 πόντους από τα όρια της ιδιοκτησίας μου. Στην περίπτωση αυτή η ιδιοκτησία μου δε βρίσκεται επί της παράπλευρης και συνεπώς δεν περνά από ΣΑ.

2. Δίνω άλλη ονομασία στην οδό και αφήνω την ιδιοκτησία  μου να την ακουμπα. Η οδός δεν είναι δημοτική ούτε αγροτική...τι άλλο θα μπορούσε να ειναι...Υπάρχει κάποιος άλλος δόκιμος ορος;

....με τους τοπογραφία της πολεοδομίας δε βρήκα άκρη...Εγώ έχω την ευθύνη της δήλωσης μου είπαν.....

Link to comment
Share on other sites

Δεν αποτελεί προσωπική σου επιλογή ο χαρακτηρισμός του δρόμου. Αυτό που (θα πρέπει να ) σε ενδιαφέρει, είναι το όριο απαλλοτρίωσης.

Αν το γεωτεμάχιό σου είναι σε επαφή με αυτό, συνορεύεις με Π.Ε.Ο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.