Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανασύσταση φακέλου για Ν 4495/17


Recommended Posts

7 ώρες πριν, PAPER C said:

Ο νόμος 4495 λέει ότι πρέπει να γίνει σε περίπτωση απώλειας φακέλου. 

Δεν λέει αυτό, απλώς λέει ότι, δύναται (μπορεί, δηλαδή) να γίνει η ανασύσταση κ.λπ. Εκμεταλλεύσου το... Υπάρχουν πολλοί λόγοι που εξαφανίζονται οι φάκελλοι από τις πολεοδομίες... Όση ευθύνη έχει μια πολεοδομία να "προσέχει" το φάκελλο ενός ακινήτου, άλλη τόση ευθύνη έχει/έχουν ο/οι ιδιοκτήτης/τες να προσέχουν τα δικά τους αντίγραφα... Κι ένας εξαφανισμένος φάκελλος δύναται να "νομιμοποιήσει" του Θεού τις παρανομίες.... Ειδικά όταν υπάρχει η διάθεση να δαπανηθούν και λίγα extra χρήματα....

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Καλημέρα, 

επειδή πρόκειται να προχωρήσω σε δύο ανασυστάσεις φακέλων αδείας, μήπως μπορεί να με διαφωτίσει κάποιος βάσει ποιας νομοθεσίας θα προχωρήσω, δεν είδα κάτι ιδιαίτερο σε ΝΟΚ και σε Ν.4495/17 (άρθρο 83 και 99). Ως προς τη διαδικασία...δεν θα το κάνω μέσω του e-άδειες, γιατί δεν βλέπω ούτε εκεί αντίστοιχη επιλογή...Φυσικό φάκελο θα δώσω στην Πολεοδομία?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΧΕΔΙΩΝ ΑΠΟ ΟΙΚ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ 2004

Σε ΟΑ του 2004, εχει χαθεί/δεν βρίσκεται απο τον φακελο αρχείου πολεοδομιας το Διαγραμμα Καλυψης, ενώ οι κατόψεις των Αρχιτεκτονικων Υπογείου και Pilotis επισης δεν βρίσκονται -βρίσκονται όμως οι αντίστοιχες κατόψεις άλλων μελετών (πχ Πυροπροστασίας κλπ) για τις στάθμες αυτές.

Για επικείμενο πολεοδομικό έλεγχο και τυχόν ρυθμίσεις 4495 κλπ, υπάρχει περίπτωση να χρειάζεται σύνταξη και Υποβολή του Διαγράμματος Κάλυψης με σφραγίδα/υπογραφή Μηχανικού με σημερινή ημερομηνία (ας πουμε σαν μερική ανασύσταση-συμπλήρωση του φακέλου)? Υπάρχει κάποια σχετική οδηγία ή αρκεί η αναφορά στην Τεχνική Έκθεση περί μη εύρεσης ΔΚ με σχετική βεβαίωση από Πολεοδομία? 

Σχετικά με κατόψεις εκ του φακέλου της ΟΑ μελετών εκτός των Αρχιτεκτονικών, νομίζω πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν σημείο αναφοράς πολεοδομικής νομιμότητας, σωστά?

H ίδια δημοσίευση σε διαφορετικά θέματα και ενότητες του φόρουμ δεν επιτρέπεται. Παραμένει σε ισχύ μόνο η παρούσα. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos 33

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Όταν δεν βρίσκεται το εγκεκριμένο Διάγραμμα Κάλυψης μιας ΟΑ, η μοναδική διέξοδος είναι η ανασύσταση του φακέλλου της ΟΑ με τη δημιουργία νέου, αν φυσικά βρεθεί αυτός που θα πληρώσει....

Link to comment
Share on other sites

(Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Καλησπέρα σας,

έχουμε περίπτωση όπου θέλουμε να προχωρήσουμε σε μεταβίβαση ενός ακινήτου.
Παράλληλα θέλουμε να προχωρήσουμε και σε ταυτότητα.
Ο φάκελος στην πολεοδομία έχει χαθεί.
Έχουμε σύσταση (του 90 που είναι ίδια με την τωρινή κατάσταση), φύλλο αδείας, βεβαίωση από πολεοδομία ότι έχει χαθεί ο φάκελος και βεβαίωση από ΔΕΗ για πρώτη ρευματοδότηση χωρίς όμως να αναφέρει τετραγωνικά.
Θα γίνει ανασύσταση φακέλου; Αν ναι με ποιο τρόπο γίνεται ακριβώς γιατί δεν έχω λάβει κάποια σαφή απάντηση. Επίσης αν πάμε με την περίπτωση της ρύθμισης , με ποια σχέδια θα συγκρίνουμε για να υπολογισθεί το πρόστιμο;
Ποια είναι η πρότασή σας;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Edited by moie
Link to comment
Share on other sites

Για τον τρόπο της ανασύστασης μπορείτε να κάνετε γραπτό ερώτημα στην αρμόδια ΥΔΟΜ. Είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν γραπτά και με σαφήνεια στο ερώτημα που θα θέσετε.

Δεν αναφέρετε έτος άδειας και έτος κατασκευής, τα οποία παίζουν μεγάλο ρόλο στις αποφάσεις που θα λάβετε ...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...

(Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Καλησπέρα, 

  Επανέρχομαι μετά από δύο μήνες  κάνοντας την ιδια ερώτηση σε παλαιότερο πόστ. Οχι πως έχει βγεί κάποια διευκρίνιση  απλά γνώμες.

Σε κτήριο με Ο.Α προ 1975 ,με βεβαίωση απώλειας φακέλου από την ΥΔΟΜ   με σύσταση Ο.Ι  (τοπογραφικό,κάτοψεις,πίνακα χιλιοστών) .Τακτοποιώ την Οριζόντια ιδιοκτησία μου γιατί έχει κάποιες αλλαγές στα κουφώματα σε σχέση με την σύσταση   και λαμβάνοντας υπόψιν μόνο το φύλλο της Ο.Α που έχω αναφέρω στην τακτοποίηση όλη την επιφάνεια μεν και στην περιγραφή υπέρβαση ύψους  σαν κατηγορία 1 το πρώτο φύλλο και σαν κατηγορία 3 τις αλλαγές των κουφωμάτων το δεύτερο φύλλο της δήλωσης μου (η σύσταση είναι του 2000).Στην ταυτότητα  ανεβάζω το τοπογραφικό της σύστασης την κάτοψη την δική μου πλέον και την βεβαίωση της απώλειας φακέλου , ΠΕΑ κτλ. Θεωρείται οτι είμαστε εντάξει? Δεν προκύπτει πουθενά ανασύσταση φακέλου οταν έχω κατ3 και κατ 1 τακτοποίηση

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Έχουμε πει πολλές φορές τι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Οι δρόμοι είναι είτε ανασύσταση είτε χωρίς Ο.Α. Αν δεν έχεις εγκεκριμένα σχέδια δεν μπορείς να συγκρίνεις για να διαπιστώσεις αυθαιρεσίες.  Τα σχέδια της ΠΣΟΙ χρειάζονται ώστε να ελέγξεις και για τυχόν διαφορετική διαμερισμάτωση. Δεν αποτελούν εγκεκριμένα σχέδια για έλεγχο. Πριν φτάσεις ΗΤΚ πρέπει να έχεις λύσει όλα τα θέματα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ σε όλες τις κατηγορίες πλην  ΚΑΤ1-ΚΑΤ3 (υπό προυποθέσεις)  οπότε δεν τσεκάρεις κάτι. Χωρίς Ο.Α δεν το βάζω όπως έχω ξαναπεί δεν γίνεται να το κρύψω οπότε βάζω ΜΕ Ο.Α αναφέρω όλη την επιφάνεια στα αυθαίρετα αναγραφώ και υπερβάσεις που μπορούν να φανούν από πχ τον πίνακα του φύλλου της Ο.Α. .Η ανασύσταση δεν προκύπτει πουθενά από τα άρθρα της ταυτότητας 

Άρθρο 83
Απαίτηση έκδοσης βεβαίωσης μηχανικού σε δικαιοπραξίες, εγγραπτέες πράξεις

8. Στα συμβολαιογραφικά έγγραφα που καταρτίζονται μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος και έχουν ως αντικείμενο τη σύσταση ή την τροποποίηση αυτοτελών ιδιοκτησιών, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3741/1929 (Α4) και του ν.δ.1024/1971 (Α232), προσαρτώνται αντίγραφα του τοπογραφικού διαγράμματος και του διαγράμματος κάλυψης της οικοδομικής άδειας του κτιρίου, καθώς και των κατόψεων της αυτοτελούς ιδιοκτησίας.
Διευκρινίζεται για την εφαρμογή της παρ.8, ότι ως αντίγραφα του τοπογραφικού διαγράμματος και του διαγράμματος κάλυψης της οικοδομικής άδειας του κτιρίου, καθώς και των κατόψεων της αυτοτελούς ιδιοκτησίας που προσαρτώνται στα συμβολαιογραφικά έγγραφα που καταρτίζονται μετά την έναρξη ισχύος του νόμου και έχουν ως αντικείμενο τη σύσταση ή την τροποποίηση αυτοτελών ιδιοκτησιών, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3741/1929 (Α4) και του ν.δ.1024/1971 (Α232), νοούνται αυτά στα οποία φαίνεται καθαρά και ευδιάκριτα η θεώρηση της πολεοδομικής υπηρεσίας, χωρίς να απαιτείται η επικύρωση αυτών.
Στις περιπτώσεις αυτοτελών οριζόντιων ή καθέτων ιδιοκτησιών των οποίων η οικοδομική άδεια εκδόθηκε πριν από την έναρξη ισχύος του από 8.9.1983 προεδρικού διατάγματος και για τις οποίες βεβαιώνεται από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης η απώλεια του φακέλου της οικοδομικής άδειας, είναι δυνατή η προσάρτηση αντί των αντιγράφων των σχεδίων του φακέλου της άδειας, αντιγράφων των σχεδίων ως προσαρτήθηκαν στην πράξη σύστασης διηρημένων ιδιοκτησιών, εφ' όσον η πραγματική κατάσταση συμφωνεί με τα σχέδια της σύστασης.

Εφόσον δεν υπάρχουν ούτε τα παραπάνω και βεβαιώνεται η απώλεια του φακέλου από την αρμόδια Υ.ΔΟΜ τότε πρέπει να γίνεται, ανασύσταση του φακέλου, κατ’ άρθρο 99 και στη περίπτωση αυτή, ο φάκελος θα πρέπει να περιέχει κατ’ ελάχιστον

Αρθρο 99

στ σχέδια (δεν απαιτείται σε ΚΑΤ3 και ΚΑΤ1)

γγ) αν έχει απολεσθεί ο φάκελος της οικοδομικής άδειας, εφόσον η απώλεια βεβαιώνεται από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης και, προκειμένου να διερευνηθεί η νομιμότητα του υφισταμένου κτιρίου, είναι δυνατή η υποβολή (δεν υποχρεώνει) στην αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης φακέλου αποτύπωσης κτιρίου, που έχει ανεγερθεί με βάση οικοδομική άδεια πριν από τις 28.7.2011 η οποία έχει απολεσθεί. Για να γίνει αποδεκτός ο φάκελος από την οικεία Υπηρεσία Δόμησης, πρέπει να περιλαμβάνει τοπογραφικό διάγραμμα, διάγραμμα κάλυψης, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του από 8.9.1983 προεδρικού διατάγματος, κατόψεις αποτύπωσης όλων των ορόφων, τομή, φωτογραφίες όλων των όψεων, υπεύθυνη δήλωση μηχανικού ότι στο διάγραμμα κάλυψης οι υπολογισμοί και ο έλεγχος του υφισταμένου κτιρίου έχει γίνει σύμφωνα με τους όρους και περιορισμούς δόμησης που ίσχυαν κατά το χρόνο έκδοσης της οικοδομικής άδειας για την οποία υποβάλλεται ο φάκελος αποτύπωσης, καθώς και κρατήσεις και εισφορές σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Θεωρείται ως κάτοψη, για την εφαρμογή της παρούσας, το σχέδιο κάτοψης το οποίο προσαρτήθηκε στην πράξη σύστασης διηρημένων ιδιοκτησιών στις περιπτώσεις αυτοτελών οριζόντιων ή καθέτων ιδιοκτησιών, των οποίων η οικοδομική άδεια εκδόθηκε πριν από την έναρξη ισχύος του από 8.9.1983 προεδρικού διατάγματος.

αρθρο 54

Σε περίπτωση που η οικοδομική άδεια και τα στοιχεία που την συνοδεύουν δεν ανευρίσκονται στα αρχεία της οικείας υπηρεσίας, αντί γι' αυτά υποβάλλεται βεβαίωση απώλειας από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης.
Οι διατάξεις των άρθρων 54-63 του παρόντος νόμου ισχύουν και για την ηλεκτρονική ταυτότητα αυτοτελούς διηρημένης ιδιοκτησίας
.

 

Δεν γίνεται ο νομοθέτης να τα λαμβάνει υπόψιν του εδώ και στην Ταυτότητά να ζητάει ανασύσταση-όπως καταλαβαίνω να λές-και να μη ν το αναφέρει κάν βλ αρθρο 54 .Αν θέλει να κάνει ανασύσταση ας κάνει η Πολεοδομία  εγώ ανεβάζω αυτά και τέρμα.Αυτό έχω κάνει απλά συζητάμε ,αν υπάρχει κάτι που να απαιτεί την ανασύσταση 

 

 

Edited by Elounda
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.