Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Netflix: Σειρές για μηχανικούς, αρχιτέκτονες και designers


Engineer

Recommended Posts

Πόσες φορές σου έχει τύχει να «πεταχτείς» μέχρι το video club να νοικιάσεις μια ταινία που θέλει η αγαπημένη-νος σου και να κάτσετε στον αναπαυτικό καναπέ σας να την απολαύσετε;! Στο πέρας του χρόνου μόνο ο καναπές έμεινε! Εδώ και πολλά χρόνια ξεχάσαμε τα video clubs και μπήκε στη ζωή μας το Netflix. Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε σαν μια «αποθήκη» γεμάτη ταινίες, σειρές και ντοκιμαντέρ ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς του είδους.

Ψάχνοντας όμως λίγο παραπάνω μπορούμε να βρούμε σειρές και ντοκιμαντέρ ειδικού ενδιαφέροντος αναπτύσσοντας έτσι τις γνώσεις μας και ανοίγοντας τους πνευματικούς μας ορίζοντες. Αν λοιπόν είσαι σπουδαστής – τελειόφοιτος αρχιτεκτονικής ή Design, αν ασχολείσαι με το αντικείμενο των κατασκευών και των ανακαινίσεων τότε οι παρακάτω σειρές σίγουρα θα σου τραβήξουν το ενδιαφέρον.

STAY HERE

netflix
Πηγή εικόνας: Netflix.com

Η γνωστή Interior Designer Genevieve Gorder και ο πετυχημένος μεσίτης ακίνητων Peter Lomiler βοηθούν με τις γνώσεις τους ιδιοκτήτες ακινήτων να αναδιαμορφώσουν τα σπίτια τους ώστε να τα προωθήσουν για βραχυπρόθεσμη ενοικίαση. Βάζοντας τα δημιουργικά τους ένστικτα σε πλήρη λειτουργία προσφέρουν φρέσκιες ιδέες φιλικές προς τον ιδιοκτήτη και τον ανερχόμενο ενοικιαστή.

GRAND DESIGNS

netflix
Πηγή εικόνας: Google Images

Η συγκεκριμένη σειρά θα σου τραβήξει κατευθείαν το ενδιαφέρον αν απασχολείσαι επαγγελματικά στον κλάδο του πολίτικου μηχανικού, αρχιτέκτονα ή project manager. Σε κάθε επεισόδιο ο Kevin McCloud λέει την ιστορία ενός σπιτιού, από το έργο μέχρι την υλοποίησή του ακολουθώντας (με την πάροδο των ετών) την κατασκευή, τον προϋπολογισμό και τις απρόβλεπτες ανάγκες. Στόχος της σειράς «Grand Designs» είναι να βγάλει στην επιφάνεια, από την αρχή ενός project μέχρι το τέλος του, όλα τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν δίνοντας έτσι λύσεις που θα βοηθήσουν και εσένα να τα ξεπεράσεις αν βρεθείς στη ίδια θέση.

THE WORLD’S MOST EXTRAORDINARY HOMES

The-worlds-most-extraordinary-homes-640x
Πηγή εικόνας: Pinterest

Ο βραβευμένος αρχιτέκτονας Πιρς Τέιλορ και η ηθοποιός Κάρολαϊν Κουέντιν ταξιδεύουν στον κόσμο αναζητώντας όμορφα, ασυνήθιστα σπίτια. Κάθε επεισόδιο της σειράς αναδεικνύει 5 διαφορετικά σπίτια για την αισθητική τους, το μέρος και τον τρόπο με τον οποίο έχουν χτιστεί. Αν σε ενδιαφέρουν τα εναλλακτικά σπίτια πάνω στα δέντρα, τα ιδικά διαμορφωμένα σπίτια πάνω στο βουνό και θες να ενημερωθείς για τις νέες τεχνολογίες σίγουρα δεν πρέπει να χάσεις αυτή τη σειρά!

MEGA ENGINEERING

netflix
Πηγή εικόνας: Netflix

Κάθε επεισόδιο της σειράς Mega Engineering εστιάζει στα πιο μεγαλεπήβολα projects διάσημων και μη μηχανικών και σε μια αλληλουχία επεισοδίων αναλύει το πως η τεχνολογία του σήμερα θα καταφέρει να εξελιχθεί ώστε να χτίσει τα κτίρια του αύριο. Παρακολουθώντας την συγκεκριμένη σειρά έχεις να μάθεις πολλά και πρώτα από όλα πως η τεχνολογία βοηθάει ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια στις κατασκευές τεράστιων κτιρίων όπως οι ουρανοξύστες.

CABINS IN THE WILD

netflix
Πηγή εικόνας: Pinterest

Κάθε επεισόδιο της σειράς «Cabins in the Wild» έχει χρονική διάρκεια περίπου 40 λεπτά όμως είναι αρκετά ώστε να σε μεταφέρουν σε έναν τελείως διαφορετικό κατασκευαστικό κόσμο. Τι να πούμε πρώτο για αυτή τη σειρά. Για τα μαγευτικά τοπία;! Για τις διαφορετικές μεθόδους και τεχνικές που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές;! Για την φαντασία των αρχιτεκτόνων που εξωτερικεύεται σε κάθε project διαφορετικά;! Ότι και να ειπωθεί για αυτή τη σειρά είναι λίγο οπότε καλυτέρα να την δεις και γρήγορα!


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλημέρα και καλή Χρονιά σε όλους!

Συγνώμη αν η ερώτησή μου αναρτείται σε λάθος άρθρο αλλά δε βρήκα άλλο πιο προσφιλές:

Θα ήθελα να τοποθετήσω ένα cabin house σε άρτιο και οικοδομήσιμο κτήμα εκτός σχεδίου πόλεως. Αυτό που θέλω να μάθω είναι αν μπορώ να το κάνω νόμιμα (εκδίδοντας τις απαραίτητες άδειες) και εάν υπάρχουν έλληνες κατασκευαστές στο συγκεκριμένο τομέα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Καλή χρονιά! Θα γίνει και επεισόδιο στο Netflix; 🙂

 

Υπάρχει ενότητα ιδιωτών στο forum, μπορείτε εκεί να κάνετε το ερώτημά σας είτε σε υπάρχον θέμα ή ανοίγοντας καινούριο. Εδώ είναι ψιλοάσχετο και θα χαθεί.

Edited by ted78
Link to comment
Share on other sites

μιας όμως που το αναφέρατε εδώ και εφόσον κανένας συντονιστής δεν διαμαρτυρήθηκε ακόμα θα ήθελα να πω ότι καλά θα κάνετε να το κάνετε νόμιμα γιατί τώρα που εντοπίζονται με τις αεροφωτογραφίες και τους ελέγχους θα έχετε μεγάλο πρόβλημα αν δεν το κάνετε νόμιμα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.