Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Εξοικονομώ-Αυτονομώ: Αναβάθμιση τριών ενεργειακών κατηγοριών;


Recommended Posts

Στη συγκεκριμένη περίπτωση που ρώτησα εγώ, τα σπίτια ανήκουν στον ίδιο και τα δύο, αλλά σε ποσοστό 50% (το άλλο μισό στη γυναίκα του-δεν το ανέφερα νωρίτερα για την οικονομία της κουβέντας καθώς πίστευα ότι δεν επηρεάζει).

Πάντως από την προδημοσίευση δεν βλέπω να προκύπτει πουθενά ο συγκεκριμένος περιορισμός για μία πολυκατοικία @Maria Electrical Engineer, ότι δηλ παίζει ρόλο που και τα δύο ανήκουν στον ίδιο. Από τη στιγμή που θα μπορούσε να κάνει αίτηση και σαν 2 χωριστά διαμερίσματα (1 ΑΦΜ πολλές αιτήσεις) γιατί όχι και σαν πολυκατοικία; Δεν νομίζω ότι προκύπτει κάπου.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Επιπλέον, θα πρέπει να κάνει ΥΔ ότι θα χρησιμοποιηθούν κ' τα 2 διαμερίσματα ως κύρια κατοικία, αναφέροντας τους ΑΦΜ των χρηστών.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

20 ώρες πριν, gsaraf said:

Επιπλέον, θα πρέπει να κάνει ΥΔ ότι θα χρησιμοποιηθούν κ' τα 2 διαμερίσματα ως κύρια κατοικία, αναφέροντας τους ΑΦΜ των χρηστών.

Υπάρχει κάποια πρότυπη από το πρόγραμμα στα παραρτήματα; Δεν μου χει ξανατύχει για αυτό ρωτάω..

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, Fade2Black said:

Υπάρχει κάποια πρότυπη από το πρόγραμμα στα παραρτήματα; Δεν μου χει ξανατύχει για αυτό ρωτάω..

Ναι, είναι το Παράρτημα ΙΧ https://exoikonomisi-b.ypen.gr/parartemata-odegou

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ! Να κάνω και άλλες 2-3 ερωτήσεις, αν μου επιτρέπετε.

1) Για σπίτι προ του 55 αρκεί η βεβαίωση που έχει ο ιδιοκτήτης από τον οικείο δήμο, ή χρειάζεται και κάποιο έντυπο όπως αυτό με τη δίμηνη ισχύ από την πλατφόρμα του 4495;

2) Τι γίνεται στην περίπτωση που στο διάστημα που ο ωφελούμενος υλοποιεί το πρόγραμμα, πραγματοποιήσει και κάποια παρέμβαση εκτός προγράμματος, η οποία όμως επηρεάζει την κατάταξη προς το καλύτερο (ας πούμε ότι δεν τον φτάνει ο προϋπολογισμός για να τα κάνει όλα); Ας πούμε πχ ότι μπαίνουν δύο κλιματιστικά που δεν είχαν προβλεφθεί. Υποθέτω ότι δεν δημιουργεί πρόβλημα, αλλά αναρωτιέμαι τι γίνεται και στην περίπτωση που το πάνε σε κατηγορία Β+, ενώ αρχικά δεν είχε προβλεφθεί αυτό. Θα μπορούσε πχ να διεκδικήσει το 10%, με παρεμβάσεις οι οποίες δεν έχουν πληρωθεί από το πρόγραμμα;

3) Υπάρχει κάποια νεότερη ενημέρωση πότε περιμένουμε τον νέο οδηγό, για να δούμε το θα γίνει και με τα παλιά πιστοποιητικά;

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

On 28/10/2020 at 7:38 ΜΜ, Fade2Black said:

ενώ αρχικά δεν είχε προβλεφθεί αυτό. Θα μπορούσε πχ να διεκδικήσει το 10%, με παρεμβάσεις οι οποίες δεν έχουν πληρωθεί από το πρόγραμμα;

Για να εξασφαλιστεί το ενεργειακό premium του 10% θα πρέπει ο ενεργειακός στόχος να επιτυγχάνεται στο σενάριο του 1ου ΠΕΑ. Οτιδήποτε εκτός προγράμματος που όμως επηρεάζει την ενεργειακή κατάταξη θα συμπεριληφθεί στο 2ο ΠΕΑ αλλά δε θα επιδοτηθεί.

Σε ότι αφορά τον οδηγό όσες φορές έχω πάρει στο helpdesk (να παίρνετε, το σηκώνουν και έχει μικρή αναμονή) μου λένε προσεχώς.

 

Edited by becoming_i
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

καθορίστηκε λοιπόν η διαδικασία τροποποίησης υφιστάμενων ΠΕΑ:

https://www.buildingcert.gr/files/appendix_manual.pdf

η οποία γίνεται μέσω προσαρτήματος από το BUILDINGCERT. Το κρίσιμο ερώτημα που μένει να απαντηθεί, είναι εάν απαιτείται ακόμα η βελτίωση τουλάχιστον τριών ενεργειακών κατηγοριών, για τους παλαιούς πελάτες, οι οποίοι ήδη έχουν καταλήξει στις παρεμβάσεις τους.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα συνάδελφοι. Μια απορία σε κάτι που δεν έχω καταλάβει. Το έχω στείλει και σαν ερώτημα, αλλά επειδή δεν μου έχουν απαντήσει, είπα να ρωτήσω μήπως το έχει ξεκαθαρίσει κάποιος άλλος…

Σχετικά με το επιπλέον ενεργειακό premium 10%, όταν έχουμε αναβάθμιση από Ζ-Η σε Β:

Έστω ότι κατά την αρχική υποβολή έχουμε επίτευξη του ως άνω στόχου (από το σενάριο του 1ου ΠΕΑ) και ο ωφελούμενος εντάσσεται και υπάγεται, με την πλατφόρμα να συνυπολογίζει το επιπλέον 10% στο ποσοστό επιδότησής του.

Αν τελικά δεν επιτευχθεί ο στόχος της Β κατηγορίας (αλλά έχει επιτευχθεί ο γενικός στόχος των τριών κατηγοριών) και το 2ο ΠΕΑ βγάλει π.χ. Γ ενεργειακή κατηγορία, τί θα γίνει με την αρνητική διαφορά στην επιδότηση που θα προκύψει; (περίπλοκο θέμα, με δεδομένο ότι και το ενδεχόμενο δάνειο και οι προκαταβολές θα έχουν υπολογιστεί με συνυπολογιζόμενο το ενεργειακό premium)

Υπάρχει κάποια πρόβλεψη για αυτή την περίπτωση;

Το ερώτημα είναι το ίδιο και για την αντίστροφη περίπτωση. Όταν δηλαδή κατά την αρχική υποβολή έχουμε αναβάθμιση από Ζ-Η σε Γ, και τελικά στο 2ο ΠΕΑ πάμε σε Β.

Σε αυτή την περίπτωση θα προστεθεί στο τέλος (μετά την υπαγωγή) το ενεργειακό premium;

Edited by vagom
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.