Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξοικονομώ-Αυτονομώ: Αναβάθμιση τριών ενεργειακών κατηγοριών;


Recommended Posts

να ρωτησω κατι που μπορει να εχει απαντηθεί στα παλαιοτερα εξοικονομω ... 

θέλω να βάλω τέντες σε έναν τοίχοο  ... ; 

το κόστος 35 αν μετρο .. εννοεί τα τετραγωνικά του τοιχίου συν των αδιαφανών, δηλαδή του τοίχου που καλύπτουν ;;;

διαφορετικά πως μπαίνει στο κόστος του ΠΕΑ ;;; 

Edited by george68
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, george68 said:

θέλω να βάλω τέντες σε έναν τοίχοο  ... ; το κόστος 35 αν μετρο .. εννοεί τα τετραγωνικά του τοιχίου συν των αδιαφανών, δηλαδή του τοίχου που καλύπτουν ;

Υπάρχει μία ασάφεια επ’ αυτού. Σε παλαιότερες συζητήσεις, είχαμε καταλήξει ότι τα 35€ αφορούν την επιφάνεια του τεντόπανου…

Link to comment
Share on other sites

@george68 εδώ το ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ χωράει μέχρι 250 χαρακτήρες στο κείμενο του σεναρίου και έχω άνθρωπο με 10 παρεμβάσεις. Η τιμή της τέντας είναι το ελάχιστο. Εμένα κάποιες παρεμβάσεις δε φαίνονται καν στον τίτλο. 

Μην αγχώνεσαι για τον επιμερισμό τιμών παρέμβασης στα δομικά. 

Στο έντυπο βάλτες σωστά και πιο πολύ να τις περιλαμβάνεις στο ΠΕΑ πραγματικά (πχ στους συντελεστές) ώστε να μην έχεις κόφτη στην τιμή με το 1.2€/kwh. 

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφοι καλημέρα,

σε ΠΕΑ για το εξοικονομω, μπορούμε ως κύριο σύστημα θέρμανσης στο νεο σενάριο να βάλουμε αντλίες θερμότητας διαιρούμενου τύπου (split unit) κατηγορία δηλαδή 3Ζ? Επι της ουσίας θα καταργηθεί ο υπάρχον λέβητας και το σπίτι θα εξυπηρετείται απο split ή σύστημα multi κλπ.

Η απάντηση μου είναι προφανώς και ΝΑΙ, άλλωστε στην ΤΟΤΕΕ τις αντλίες θερμότητας στην κατηγορία της θέρμανσης τις κατηγοριοποιεί όπως και ειναι στην πραγματικότητα σε απευθείας εκτόνωσης και σε αέρα νερού.

 

Απλά επειδή το άγχος είναι σχετικά μεγάλο, θα ήθελα και μια επιβεβαίωση απο εδώ που είμαστε ολοι σχετικοί του θέματος.

 

Ευχαριστώ

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα

Θα ήθελα και εγώ την γνώμη σας για κάτι που δεν ξέρω πως να το λύσω και δεν το έχω συναντήσει ξανά.

Κάνοντας το ΠΕΑ για διαμέρισμα του 1981 με ελλιπή θερμομόνωση , λέβητα ξύλου και μονά κουφώματα μου το βγάζει κατηγορία Δ (σημειωτέο στην οροφή ο ιδιοκτήτης έχει φωτοβολταϊκά).Ο ιδιοκτήτης θέλει να κάνει τις εξής παρεμβάσεις: θερμομόνωση οροφής, θερμοπρόσοψη, αλλαγή κουφωμάτων με  νέα αλουμινίου, και να τοποθετήσει ως σύστημα θέρμανσης αντλίες θερμότητας 3Φ 11KW. Επίσης θα εγκαταστήσει και 3 κλιματιστικά.

Εισάγοντας όλα αυτά τα δεδομένα στο λογισμικό του ΤΕΕΕ-ΚΕΝΑΚ η ενεργειακή κατηγορία που προκύπτει είναι Α+. Ως εδώ μια χαρά όλα.

Το θέμα είναι ότι η εξοικονόμηση που γίνεται είναι παραπάνω από την εξοικονόμηση που προκύπτει από την κλάση Δ (245KWH/TM) οπότε μου προκύπτει αρνητικός αριθμός -3,2 KWH/TM.

Έχει τύχει κάτι παρόμοιο σε κάποιον και αν ναι πως να το αντιμετωπίσω. Παρεπιπτόντως τα Φ/Β είναι αυτά που "βοηθούν" το ακίνητο αρχικά να ενταχθεί στην Δ κατηγορία καθώς όταν τα αφαιρώ αμέσως πέφτω στην Ζκατηγορία.

Ευχαριστω πολύ για την οποιαδήποτε βοήθεια

Link to comment
Share on other sites

Στο εντυπο εξοικονομηση μεχρι το 0. 

Αυτονομηθηκε πληρως. Γιατι να λυθει αυτο; αυτο ειναι το σκεπτικο; δε χριζει αντιμετωπισης. 

Edit: εαν δε γραφει εξοικονομηση το 1ο σεναριο κανε την αφαιρεση απο το 0 που εφτασες μεχρι το υπαρχον που ειχες. 

Edited by Sw0rdf1sh
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση συνάδελφε.Δεν κατάλαβα βέβαια ακριβώς τι εννοείς στο edit.Μπορείς να μου το εξηγήσεις παραπάνω.Στο 1 σενάριο που κάνω έχω βάλει όλες τις παρεμβάσεις.

 

Link to comment
Share on other sites

Στο 2ο φύλλο του ΠΕΑ, στο σενάριο 1, εάν έχεις αυτονομηθεί πλήρως (και κάτι παραπάνω) άρα υπάρχει αρνητική κατανάλωση τότε μπορεί να μην εμφανίζει τη μείωση ή να εμφανίσει μεγαλύτερη μείωση. 

πχ Υπάρχον: 300kwh/m2. Κατανάλωση στο σενάριο 1: -5kwh/m2. δεύτερη σελίδα ΠΕΑ μπορεί να λέει 305kwh/m2 ή να μην δείχνει τιμή μείωσης.

Μείωσες όλο το ποσό του υπάρχοντος κτιρίου. Αυτό θα βάλεις στο έντυπο εκεί που στο ζητάει (300kwh/m2). Στο πληροφοριακό το βλέπει (στο παράδειγμα που λέω βλέπει θεωρώ 300kwh/m2) και περνάει.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ και πάλι. κάτι που είχα ξεχάσει να ρωτήσω νωρίτερα είναι που δηλώνεται το ποσό των 140 ευρώ/τμ για προστατευτικά φύλλα/ρολά σε κάθε κούφωμα μέσα στο ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ.Προστίθεται μαζί με το ποσό των παραθύρων/εξωστοθυρων αναλυτικά ή πρέπει να μπει κάπου ξεχωριστά.?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.