Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νυχτερινές Εννοιολογικές Αναζητησεις


Tsevdos

Recommended Posts

Σε συζήτηση που προέκυψε με συναδέλφους δημιουργήθηκε η εξής απορία...

Ποια η διαφορά μεταξύ κατασκευαστικών και εργοληπτικών επιχειρήσεων, καθώς και η διαφορά μεταξύ εργολάβου και υπερεργολάβου?

 

Μια πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο δεν κατέληξε πουθενά κυρίως για το κομμάτι της κατασκευαστικής και εργοληπτικής εταιρίας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Εννοιολογικά μόνο (γιατί μπορεί να υπάρχει και νομική έννοια), κατασκευαστική επιχείρηση είναι η επιχείρηση που αναλαμβάνει την εκτέλεση έργων (δημόσιων και ιδιωτικών), εργοληπτική η επιχείρηση που αναλαμβάνει την εκτέλεση δημόσιων έργων (χωρίς να απαγορεύεται οι ίδιοι άνθρωποι να αναλάβουν και ιδιωτικά), εργολάβος ο επαγγελματίας που αναλαμβάνει την εκτέλεση ενός έργου. Όταν πρόκειται για δημόσιο έργο σωστότερα τον λέμε εργολήπτη. Ο υπερεργολάβος είναι ένας εργολάβος που αναλαμβάνει ένα μεγάλο έργο το οποίο ο ίδιος το μοιράζει σε μικρότερα που τα αναθέτει στους υπεργολάβους. Δεν είμαι πάντως σίγουρος αν υπάρχει η λέξη υπερεργολάβος ή αν είναι λανθασμένη κατανόηση του όρου υπεργολάβος, με τη σημασία που εξήγησα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.