Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Recommended Posts

7 λεπτά πριν, dib said:

Η μόνη αποδειξη είναι το καρότο.

Προσωπικά ποτέ δεν θεώρησα πλήρως μονωμένο κτήριο, πάντα θεωρώ πλημμελώς τους τοίχους και αμόνωτα κολώνες και δοκάρια.

Το τι π@@@@@ριες γράφει η κάθε ΤΟΤΕΕ για το συγκεκριμένο θέμα, το λέει πρωτίστως για να διαφυλάξουν τους πολ. μηχανικούς και αρχιτέκτονες και να μην τους τρέχουν στα δικαστήρια.

Συμφωνώ 1000%..

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 773
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

3 ώρες πριν, Maria Electrical Engineer said:

Το θέμα είναι να είμαι διασφαλισμένη βάση ΤΟΤΕΕ. Αν συμφωνώ ή όχι είναι άλλο θέμα και από τη στιγμή που δεν μπορώ να τρυπήσω τον τοίχο, αν η τοτεε λέει το θεωρείς με εφαρμογή του ΚΘΚ εγώ θα το ακολουθήσω. Γι' αυτό και ρώτησα αν μπορεί κάποιος να μου πει πότε εφαρμόζουμε πλημμελή με επιχειρήματα όμως και βάση τοτεε, όχι προσωπικές απόψεις 🙂Αν και όταν, αλλάξει η τοτεε ξαναμιλαμε αλλά έως τότε είμαστε υποχρεωμένοι εφόσον δεν μπορούμε να αποδείξουμε το αντίθετο, να την ακολουθούμε. 

συμφωνώ 1000%

Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, dib said:

Η μόνη αποδειξη είναι το καρότο.

 

συμφωνώ, αλλά για άλλο λόγο. Είναι η μόνη απόδειξη για να αμφισβητήσεις τον ΚΘΚ

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το θέμα στο ΠΕΑ δεν είναι "τι είναι το σωστό", αλλά το πως θα είσαι καλυμμένος.

Οσοι ασχολούνται ξέρουν τις τρύπες που έχει το λογισμικο και πως δεν μπορεί να περιγράψει την πραγματικότητα. Οι υπολογισμοι(σκιάσεις, u, συντ. Απόδοσης λέβητα, EER, Seer κτλ κτλ), μπάζουν από παντού.

Εάν υπάρχει μελέτη, βάζεις μελέτη. Εάν θέλεις να αμφισβιτησεις την μελέτη, κανείς καρότο και αναλυτικό υπολογισμό, γιστι όπως είπε και ο συνάδελφος πρέπει να έχεις στοιχεία για να αμφισβητείς την μελέτη. Τώρα εάν το πάχος του τοίχου είναι μικρότερο, (δλδ μέτρησες 3-5cm μικρότερο και λες δεν έχει μονωση....),  τι να πούμε... Αναλυτικό υπολογισμό και πάλι θα έκανα εγω. Κοινώς οι τιμές "πλημμελος εφαρμοσμένη" είναι μπουρδες γιατί δεν ξέρεις σε τι αναφεροντε. Όποιος το σκέφτηκε ας μας πει τι εννοεί. Δλδ λέει ότι πχ δεν έβαλε 5 cm έβαλε 3cm μονωση; Σε λίγο θα ελέγχουμε και τα στατικά και τα αρχιτεκτονικά σε επίπεδο mm. Δεν γίνονται αυτά σε ένα ΠΕΑ για ένα απλό διαμερισμα/κατοικια κατά την άποψή μου.

 

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, υπάρχει η δυνατότητα αιτήματος παράτασης στο Εξοικονομώ Αυτονομώ??(καταληκτική ημερομηνία αρχές Απριλίου 2022) 

Link to comment
Share on other sites

Ναι υπάρχει 

Πας στη γραμμη της προθεσμίας που θες να παραταθεί και πατάς το πλήκτρο στο τέρμα δεξιά όπως βλέπεις την οθόνη. Σου ανοιγει παραθυράκι και περιγράφεις τους λόγους (δε θυμάμαι εάν σου δίνει 60 η 90 μέρες ) 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλημέρα, γνωρίζει κανείς αν η Eurobank κάνει τα γνωστά που έκανε και στο ΕΚΟ2 και δε πληρώνει όταν ο λογαριασμός προμηθευτή/συμβούλου είναι σε άλλη τράπεζα αν δε πάει ο πελάτης από το κατάστημα να υπογράψει?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.