Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Recommended Posts

Καλημέρα, μόλις επικοινώνησα και εγώ για την παράταση και μου είπαν πως θα δοθεί σήμερα-αύριο και θα ενημερωθούν αυτόματα οι προθεσμίες στο σύστημα..μάλιστα με προέτρεψαν να μην κάνω ακόμα αίτημα για παράταση λόγω ανωτέρας βίας.

Να ρωτήσω και κάτι σχετικά με την τελευταία ανακοίνωση που έβγαλαν για τις εκπρόθεσμες ΕΕΜΚ.. γνωρίζει κάποιος να μας πει τι ορίζεται ως εκπρόθεσμη ΕΕΜΚ για τους ελεγκτές του προγράμματος;; Να έχει εκδοθεί μετά την ημερομηνία που έχει κοπεί το παραστατικό για τις εργασίες της θερμοπρόσοψης ή μετά το Β' ΠΕΑ; Το δεύτερο είναι το πιο λογικό αλλά φοβάμαι μήπως εννοούν το πρώτο..εν τω μεταξύ πολύ συχνά κόβεται το παραστατικό με την προκαταβολή, αφού είναι επί πιστώσει και πριν ξεκινήσει η οποιαδήποτε εργασία. Αν γνωρίζει κάποιος ας μου λύσει την απορία..γιατί και στα τηλέφωνα και στο email δεν έβγαλα άκρη..ευχαριστώ!!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 773
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Για μια ακόμη φορά απαράδεκτη αντιμετώπιση από την πλευρά του υπουργείου. Έχω στείλει αίτημα παράτασης από τις 24/06 και ακόμα δεν έχει απαντηθεί από τον διαχειριστή του προγράμματος.Δηλαδή πότε περιμένουν να αποφασίσουν?Στα τηλέφωνα μας λένε κάτι χαλαρές κυρίες να μην αγχωνόμαστε και ότι θα δοθεί παράταση. Και αυτοί πάλι παίζουν τα γνωστά παιχνίδια με τους μηχανικούς. Δεν λέω ότι σώνει και καλά πρέπει να δίνουν συνέχεια σε όλες τις διαδικασίες παράταση, αλλά αν μη τι άλλω θα πρέπει να υπάρχει επίσημη ενημέρωση και εφαρμογή των διαδικασιών που προβλέπονται στον οδηγό.Και όχι να περιμένουμε από την γνωστή ιστοσελίδα να μάθουμε τι γίνεται.....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

@ArtemiscvΕκπρόθεσμη είναι το 2ο που λες. Φρόντισε να γίνουν στην σωστή σειρά ΕΕΜΚ, τυχόν ΙΚΑ και Β-ΠΕΑ. Δεν είναι δύσκολο.
όσο για τον έλεγχο, 5-6 υπ. δηλώσεις, 2-3 τηλέφωνα στα help-desk και θα βγάλουμε άκρη όπως πάντα.

Το δύσκολο είναι να καταφέρεις να δουλέψουν κοντά τα συνεργία και να πληρωθεί σε ανθρώπινο χρόνο ο πρώτος που εργάστηκε. 
Ελπίζω στο νέο πρόγραμμα που πρέπει να υλοποιείται μέρος του προγράμματος στο 4μηνο, να εννοούν ότι πληρώνονται κιόλας.

Edited by jedi.Yannis
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις..σας στέλνω την απάντηση που έλαβα για το θέμα της εκπρόθεσμης ΕΕΔΜΚ και τα σχόλια δικά σας..πραγματικά έχει κουράσει όμως αυτό που σκέφτονται συνέχεια κάτι άλλο για να έχουμε να ασχολούμαστε.

εκπρόθεσμη ΕΕΔΜΚ θεωρείται όταν:
  1. Εκδίδεται μετά το Β ΠΕΑ
  2. Στον τελικό έλεγχο για τελική εκταμίευση διαπιστώνεται η μη έκδοση ΑΠΑΙΤΟΎΜΕΝΗΣ ΕΕΔΜΚ
  3. ΈΧΕΙ εκδωθεί ή αφορά και περιπτώσεις που έχει εκδοθεί ΕΕΔΜΚ, αλλά κάποιο από τα παραστατικά των εργασιών που αφορά η ΕΕΔΜΚ έχει προγενέστερη ημερομηνία

Κάτι ακόμη, σχετικά με τις νέες οδηγίες πληρότητας που βγήκαν για τον έλεγχο της τελική εκταμίευσης αναφέρει: 

• Για τις ασφαλιστικές εισφορές, εκτός από τα εξοφλημένα τραπεζικά παραστατικά, θα πρέπει να επισυνάπτεται η ΑΠΔ (Αναλυτική Περιοδική Δήλωση) για να φαίνονται αναλυτικά όλα τα απαιτούμενα στοιχεία (εργοδότης/ωφελούμενος, εισφορές ανά ανάδοχο κτλ).

Δηλαδή εκτός από το έντυπο της ΕΕΜΚ πρέπει να τους ανεβάσουμε και ΑΠΔ και εξόφληση των εισφορών;; Ακόμη και σε περίπτωση που δεν περάσουμε τις ασφαλιστικές εισφορές μέσα από την πλατφόρμα του προγράμματος , γιατί δεν θέλουμε να επιδοτηθούμε για αυτό το ποσό, πρέπει πάλι να ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία;;

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Γενικά είναι γελοίοι όπως όλοι έχουμε υποθέσει.
Η ΑΠΔ του μήνα Χ εκδίδεται τον μήνα Χ+1. Αν οι εργασίες έχουν τελειώσει αμέσως μόλις υποβάλεις, δεν απαιτείται. Αλλά θα έχεις βγάλει την ΕΕΜΚ αρκετά νωρίς και θα βάλουν όλοι ότι έχουν δουλέψει πιο πριν αν χρειάζεται για να τους κάνεις την ΑΠΔ που θέλουν, να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.

Όσο για τα παραστατικά που εκδόθηκαν με πίστωση, ήδη έχουν πάρει ένα μέρος της πληρωμής πριν την ΕΕΜΚ. Οπότε βγάλε άκρη.... 

Και όλα αυτά επειδή τα τελευταία 13 χρόνια τα έχουν φορτώσει όλα στους ιδιώτες και διαλύουν τις υπηρεσίες.
Αντί να μας δώσουν λίγη επίβλεψη και να κάνουμε αναφορά πότε τελείωσε ένα μέρος των εργασιών να πληρώνονται και όλοι στην ώρα τους...... και βάλε μέσα στα πλαίσια της επίβλεψης το Β-ΠΕΑ....

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, Artemiscv said:

Ακόμη και σε περίπτωση που δεν περάσουμε τις ασφαλιστικές εισφορές μέσα από την πλατφόρμα του προγράμματος , γιατί δεν θέλουμε να επιδοτηθούμε για αυτό το ποσό, πρέπει πάλι να ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία;;

Σε περίπτωση δικού μου σπιτιού, που πλήρωσα εισφορές σε κάποιον μάστορα μετά τις εργασίες και τις οποίες δεν τις επιδοτήθηκα, δεν είχα ανεβάσει τπτ. Μόνο την ΕΕΔΜΚ ανεβάζεις, δεν χρειάζεται ΑΠΔ και τέτοια.

Link to comment
Share on other sites

Τυπικά δεν απαιτούνται ΑΠΔ, σε όποια εργασία έχει κοπεί ΑΠΥ/τιμολόγιο (άρα σε όλες). ΑΠΔ θες μόνο σε αυτεπιστασία όπου πληρώνεις τους εργάτες ένα ένα. (αυτό γιατί υπόχρεος για την ασφάλιση είναι ο εργολάβος). 
(Κάνω πως) δεν καταλαβαίνω γιατί τα κάνουν τόσο πολύπλοκα....

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αν όμως ο εργολάβος δεν μεριμνήσει για την ασφάλιση του προσωπικού του, τότε το πρόβλημα επιστρέφει και πάλι στον ιδιοκτήτη που είναι τελικά ο εργοδότης... και τότε καλά ξεμπερδέματα... παρακάλα αυτά που κατάλαβες από τη συμφωνία με τον εργολάβο να είναι ακριβώς έτσι γραμμένα στο μεταξύ σας ιδιωτικό συμφωνητικό. Εντωμεταξύ ο ΕΦΚΑ και η επιθεώρηση εργασίας δεν γνωρίζουν τον εργολάβο, αλλά μόνο τον εργοδότη από την ΕΕΔΜΚ

Link to comment
Share on other sites

Ενημέρωση: μίλησα και γω με το helpdesk όπως ο συνάδελφος ποιο πάνω, και μου είπαν πως "υπογράφθηκε χθες η παράταση και οριστικοποιήθηκε και θα ισχύσει αναδρομικά για τις αιτήσεις που λήγουν 7/7/22

Link to comment
Share on other sites

4 ώρες πριν, jedi.Yannis said:

Τυπικά δεν απαιτούνται ΑΠΔ, σε όποια εργασία έχει κοπεί ΑΠΥ/τιμολόγιο (άρα σε όλες). ΑΠΔ θες μόνο σε αυτεπιστασία όπου πληρώνεις τους εργάτες ένα ένα. (αυτό γιατί υπόχρεος για την ασφάλιση είναι ο εργολάβος). 
(Κάνω πως) δεν καταλαβαίνω γιατί τα κάνουν τόσο πολύπλοκα....

Δεν είναι ακριβώς έτσι.

ΑΠΔ δεν απαιτείται μόνο όταν την ΑΠΥ την εκδίδει εργολάβος με στεγασμένο επάγγελμα. Δηλαδή έχει ασφαλισμένο προσωπικό. 

Έχει δοθεί η δυνατότητα σε πολλούς επαγγελματίες οικοδομικών εργασιών να εκδίδουν φορολογικά στοιχεία, χωρίς όμως να έχουν στεγασμένο επάγγελμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται η υποβολή ΑΠΔ.

Edited by nick_61
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.