Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 773
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το ελπίζω..αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα ζητάνε με το ζόρι ΑΠΔ και τι θα κάνουμε μετά..και δεν έχει θέμα ο ιδιοκτήτης να πληρώσει κάποια ένσημα σε εργάτη που έχει απασχολήσει παράλληλα με την εταιρεία που του έκανε τη θερμομόνωση σε άλλες εργασίες, απλά μετά πάλι θα βρουν κάνα κόλλημα στο πως θα συνδέσουν το όνομα στην ΑΠΔ και στο παραστατικό..πρέπει να σκεφτόμαστε όλα τα παράλογα ενδεχόμενα με δαύτους γιατί τρέχουμε και δεν φτάνουμε μετά, όπως με τις νομιμοποιήσεις.. 

Link to comment
Share on other sites

33 λεπτά πριν, Artemiscv said:

 

Σε όλους τους πελάτες μου στους οποίους δεν δήλωσα ασφαλιστικές εισφορές, δεν μου ζήτησαν σε κανέναν ΑΠΔ. 

Επίσης σε όσους πελάτες τις εργασίες τις κάνουν στεγασμένα επαγγέλματα, δεν κάνω καν απογραφή του έργου στον ΕΦΚΑ κατόπιν οδηγιών του.  Όταν πάει η ΕΕΔΜΚ στον ΕΦΚΑ έρχεται ειδοποίηση στον ωφελούμενο. Τότε τους προσκομίζω τεχνική περιγραφή και την ΑΠΥ του αναδόχου και ελέγχουν τον ανάδοχο και το προσωπικό του σε ότι αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές. 

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ και εγώ με τα παραπάνω..απλά, επειδή βγήκε η παρακάτω οδηγία στο εγχειρίδιο, σκέφτομαι μήπως πλέον ζητάνε ΑΠΔ και εξόφληση ασφαλιστικών εισφορών σε όλους όσους έχουν ΕΕΜΚ , ασχέτως του αν απαιτείται ή αν επιδοτηθεί το ποσό αυτό από το πρόγραμμα..και μετά άντε να βγάλεις άκρη με τους γραφειοκράτες που μπλέξαμε..ίσως να σκέφτομαι παράλογα βέβαια αλλά αν κάποιος το αντιμετωπίσει ας ενημερώσει να ξέρουμε

1.7.3 Για Ασφαλιστικές Εισφορές • Εάν έχουν καταβληθεί ασφαλιστικές εισφορές, αναρτήστε τα εξοφλημένα Παραστατικά καταβολής ασφαλιστικών εισφορών. Αν έχει εκδοθεί οικοδομική Άδεια ή ΕΕΔΜΚ και βάσει των εργασιών απαιτούνται ασφαλιστικές εισφορές, είναι υποχρεωτικό να αναρτηθεί η εξόφληση των ασφαλιστικών εισφορών. • Για τις ασφαλιστικές εισφορές, εκτός από τα εξοφλημένα τραπεζικά παραστατικά, θα πρέπει να επισυνάπτεται η ΑΠΔ (Αναλυτική Περιοδική Δήλωση) για να φαίνονται αναλυτικά όλα τα απαιτούμενα στοιχεία (εργοδότης/ωφελούμενος, εισφορές ανά ανάδοχο κτλ).

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, μου έρχεται για τρίτη φορά αρνητικό αποτέλεσμα ελέγχου και μου ζητάνε και κάθε φορά άλλα δικαιολογητικά. Αυτήν την φορά η παρατήρηση λέει : 1)Παρακαλούμε αναρτήστε ΥΔ του οφελούμενου για τη μη εξόφληση των ΑΠΥ για όλες τις δαπάνες εκτός απο την νο2.

Κάποια βοήθεια για το τι πρέπει να λέει ακριβώς η υπεύθυνη δήλωση;

Εννοεί ότι όλα τα τιμολόγια των προμηθευτών είναι πιστωτικά (αυτήν την δήλωση την είχα ανεβάσει από προμηθευτες).

Ή εννοεί τις αμοιβές για Β΄Πεα μελέτη και σύμβουλο έργου είναι πιστωτικές ;

Λίγη βοήθεια στον απελπισμένο συνάδελφο από κάποιον πιο ψύχραιμο από εμένα αυτήν την στιγμή.....

Link to comment
Share on other sites

β πεα δεν εκδιδεται επι πιστωσει

τα υπολοιπα (συμβουλος, τυχον ΕΕΔΜΚ - μελετες) πρεπει κανονικα να αναγραφουν στο παραστατικο οτι ειναι "επι πιστωσει", αλλιως -αν δεν το αναγραφουν- κανε μια ΥΔ γι αυτα οπως ζητανε

υποθετω αυτο ζηταει ο αξιολογητης σου

Edited by andygr
Link to comment
Share on other sites

εχει τυχει σε κανεναν να του ερθει ελεγχος απο το ΣΩΜΑ επιθεωρητων και να λεει οτι μετα απο ελεγχο το κτηριο δεν ειναι Β+, αλλα Β και ως εκ τουτου δεν δικαιολογειται η τοποθετηση ΦΒ?

εχω αντιστοιχη περιπτωση που ειναι στασιμη γι αυτο το λογο. Το προβλημα μου ειναι οτι απενεργοποιωντας τη συνεισφορα στο xml της επιθεωρησης των ΦΒ (το τρέχω στο τελευταιο τεε κενακ για λόγους συμβατότητας ώστε να μην μου πουν φταίει το εμπορικό πρόγραμμα που χρησιμοποιείς) μου βγαινει Β+, και οχι Β οπως λενε. Εκανα και μια δοκιμη ανεβαζοντας το xml ανευ ΦΒ σε ενα σε εκκρεμοτητα ΠΕΑ, και οντως και εκει Β+ μου το βγαζει το buildingcert. Θελω να πω, δεν ειναι θεμα καποιας πονιραδας ή κατεργαριας ή ασυμβατότητας, απλα διαφωνω με το πορισμα του ελεγχου. Θεωρητικα ο ελεγχος που κανουν δεν ειναι κατι συνθετο. Κατεβαζουν στο ΣΩΜΑ επιθεωρητων το xml απο το buildingcert, ξετσεκαρουν το ΦΒ και το τρεχουν.

Οποτε αναρωτιεμαι τι γινεται σε αυτην την περιπτωση. Και το προβλημα ειναι οτι:

1. οι αξιολογητες δεν ειναι αρμοδιοι για αυτο το θεμα

2. η αναπτυξιακη δηλωνει αναρμοδια, μιας και αυτή κανει οτι της λενε, χωρις να μπορεί να σε παραπέμψει στον αρμόδιο ελεγκτή

3. πιο ευκολο βρισκεις την προεδρο της δημοκρατιας, παρα το σωμα επιθεωρητων ΝΕ για να συνεννοηθεις

 

 

Edited by andygr
Link to comment
Share on other sites

58 λεπτά πριν, andygr said:

....... απλα διαφωνω με το πορισμα του ελεγχου. Θεωρητικα ο ελεγχος που κανουν δεν ειναι κατι συνθετο. Κατεβαζουν στο ΣΩΜΑ επιθεωρητων το xml απο το buildingcert, ξετσεκαρουν το ΦΒ και το τρεχουν.

Τι λέει το πόρισμα των ελεγκτών και σε ποιο/α σημεία διαφωνείς?

Link to comment
Share on other sites

23 minutes ago, dib said:

Τι λέει το πόρισμα των ελεγκτών και σε ποιο/α σημεία διαφωνείς?

Σας ενημερώνουμε ότι μετά από τον υπολογισμό της ενεργειακής κατηγορίας, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η εγκατάσταση του Φωτοβολταϊκού σταθμού του κτηρίου/κτηριακής μονάδας διαπιστώθηκε ότι, το ακίνητο σας κατατάσσεται στην Β ενεργειακή κατηγορία αντί της Β+ που έχει δηλωθεί. Επομένως, δεν επιτυγχάνεται ο ελάχιστος στόχος για την επιλεξιμότητα του Φωτοβολταϊκού σταθμού, σύμφωνα με τον Περιορισμό (13) του πίνακα 4.1.1 του Οδηγού εφαρμογής του Προγράμματος. Επιπρόσθετα, σας αναφέρουμε ότι ο υπολογισμός της ενεργειακής κατηγορίας του κτηρίου/κτηριακής μονάδας μετά την απενεργοποίηση του πεδίου των Φ/Β, έχει πραγματοποιηθεί με την επιφύλαξη της ορθότητας των λοιπών στοιχείων που έχουν καταχωρισθεί από τον Ενεργειακό Επιθεωρητή στο ηλεκτρονικό αρχείο της ενεργειακής επιθεώρησης.

 

Διαφωνώ στο ότι αν απανεργοποιήσω τη συνεισφορά των ΦΒ στο xml της επιθεώρησης, μου βγάζει Β+ και όχι Β. Και από ότι καταλαβαίνω δεν είναι ότι πήραξαν κάτι στα υπόλοιπα στοιχεία της επιθεώρησης. Γι αυτο με προβληματίζει, πως γίνεται το xml της επιθεώρησης απο το BC, όταν το τρεχω εγω στο τελευταιο ΤΕΕΚΕΝΑΚ να με βγαζει Β+ και ο έλεγχος να λεει οτι το βγαζουν Β. Επισης, επειδη ειπα μπορει να βγαζει κανα λαθος αποτελεσμα το ΤΕΕΚΕΝΑΚ, όπως είπα παραπάνω πήρα το xml, έβγαλα τα ΦΒ, το ξαναανέβασα σε μια εκκρεμή επιθεώρηση και το άκυρο πιστοποιητικό πάλι τα ίδια μου έβγαλε στο BC (δηλ. Β+)

Link to comment
Share on other sites

''......Επιπρόσθετα, σας αναφέρουμε ότι ο υπολογισμός της ενεργειακής κατηγορίας του κτηρίου/κτηριακής μονάδας μετά την απενεργοποίηση του πεδίου των Φ/Β, έχει πραγματοποιηθεί με την επιφύλαξη της ορθότητας των λοιπών στοιχείων που έχουν καταχωρισθεί από τον Ενεργειακό Επιθεωρητή στο ηλεκτρονικό αρχείο της ενεργειακής επιθεώρησης.''

Διαπιστώνω οτι, εκτός του οτι αμφισβητούν τη κατηγορία, έχουν υπόνοιες οτι μπορεί να έχουν γίνει λάθος καταχωρήσεις και στα υπόλοιπα στοιχεία του xml.

Για την κατάταξη της κατηγορίας, πάρε τηλ. το ΚΑΠΕ (στο Πικέρμι Αν. Αττικής) που ειναι προγραμματιστές και διαχειριστές του προγράμματος του bc, στείλτους το xml και πες τους το πρόβλημα.

Αν έχεις δίκιο, πάρε βεβαίωση της κατάταξης (Β+) και στείλτη στους επιθεωρητές ΝΕ.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.