Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Recommended Posts

Καλημέρα,

Μια ερώτηση..στη βεβαίωση ΟΤΑ που δίνει ο κάθε δήμος αναγράφεται αριθμός οικοδομικής άδειας; Στο δικό μας δήμο αναγράφει απλά ότι το ακίνητο με αριθμό παροχής τάδε ταυτοποιείται με το ακίνητο με ΑΤΑΚ τάδε και τη διεύθυνση του. Τόσο καιρό δέχονταν αυτή τη βεβαίωση και τώρα που τη στέλνουν πίσω και απαιτούν να αναγράφει αριθμό οικοδομικής άδειας..ο δήμος μας όμως λέει πως δεν μπορεί να δώσει τέτοια βεβαίωση 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 773
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

βεβαίωση για διεύθυνση, κάνε την εσύ, ως σύμβουλος έργου και ενεργειακός επιθεωρητής. Το δέχονται.
Λες ότι ταυτίζεται το ακίνητο της άδειας με αυτό του Α-ΠΕΑ και της ΕΕΜΚ και της ΗΤΚ και ότι άλλο έχεις φτιάξει.

Σαν υπ. δήλωση και γράψε ότι θες/χρειάζεσαι μέσα.

Edited by jedi.Yannis
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Και το δέχονται; Γιατί ο δήμος με στέλνει πολεοδομία και η πολεοδομία στο δήμο και δεν θέλει κανένας να κάνει τη βεβαίωση..εν τω μεταξύ έχω ανεβάσει σε άλλες 20 υποθέσεις βεβαίωση ΟΤΑ που μου την έδωσε ο δήμος και καμία δεν αναφέρει αριθμό οικοδομικής άδειας και ποτέ δεν είχα θέμα..καινούρια παραξενιά πάλι!

Δεν αντέχονται άλλο..με την άδεια νομιμοποίησης εγώ έκανα 3 μήνες να ξεμπερδέψω και ακόμη δεν έχω πάρει απάντηση..όταν θα αρχίσουν και οι κληρώσεις στο νέο για το Β' ΠΕΑ εκεί να δούμε τι άλλο μας περιμένει που θα έχουμε να κάνουμε και με την παραξενιά του καθένα!

Link to comment
Share on other sites

Ναι, το δέχονται.
Για τις κληρώσεις του Β-ΠΕΑ δεν αγχώνομαι τόσο. Γενικά θα έχουμε κάποια αλληλο-υποστήριξη μεταξύ μας.
Το βασικό πρόβλημα που θα έχουμε είναι η υποχρέωση να τελειώσουμε μέρος του έργου στο 6-μηνο και όταν ρώτησα ΤΕΕ και helpdesk (γιατί ο οδηγός δεν έλεγε τίποτα), αν στα πλαίσια της μερικής ολοκλήρωσης συμπεριλαμβάνονται και οι σχετικές αποπληρωμές κάνανε και οι δύο τον Κινέζο.

Αντί να θεσμοθετηθεί:
μία μια εργασία: τελείωμα, τιμολόγια, παραστατικά, δήλωση επιβλέποντα και φωτογραφίες και αποπληρωμή σε 15 μέρες το πολύ, το έχουν κάνει τσίρκο (κατά την άποψή μου και επειδή είναι ανίκανοι και επίτηδες).

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Με την κλήρωση του Β ΠΕΑ θα κλάψουμε μανούλες συνάδελφοι. Υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν, που δυστυχώς θα εμφανιστούν στην πορεία. Δυστυχώς δεν είναι όλοι οι συνάδελφοι "συνεργάσιμοι" και καλοπροαίρετοι. Προσπαθούν να γλυτώσουν από προβλήματα που τα περισσότερα λύνονται απλά με ένα serial number και θα φορτώσουν στο πρόγραμμα με πολλά άλλα. Γιαυτό και ορθά κατά τη γνώμη μου, ο κλάδος σε γενικές γραμμές δεν δηλώνει πρόθεση να συμμετάσχει σε αυτό.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, tsx said:

Με την κλήρωση του Β ΠΕΑ θα κλάψουμε μανούλες συνάδελφοι....

Συνάδελφε γι' αυτό και μόνο +1, λες μεγάλη αλήθεια και είμαι απόλυτα σύμφωνος με σένα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα Συνάδελφοι. Στο έντυπο πρότασης παρεμβάσεων στο πεδίο 1 (βλ εικόνα) βάζουμε τον αριθμό πρωτοκόλλου του Β' ΠΕΑ ενώ στο 2 του Α' ΠΕΑ σωστά;

Χωρίς τίτλο.png

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Έχω την εξής περίπτωση: ο προμηθευτής - ανάδοχος έκοψε τιμολογιο για μια παρέμβαση θερμοπρόσοψης 3500. Με βάση τα τετραγωνικά το ανώτατο όριο κόστους είναι  3200. Έτσι ο ωφελούμενος έκανε κατάθεση μέσω τραπεζικού συστήματος 300 ευρώ (ίδια κεφάλαια). 

Μου έστειλαν παρατηρήση ότι το ποσό των ιδίων κεφαλαίων δεν συνάδει με τα υποβλεθεντα παραστατικά δαπανών). Στον προηγούμενο έλεγχο μου είχαν ζητήσει ΥΔ του ωφελούμενου σχετικά με την καταβολή ιδίων κεφαλαίων. 

Έχουν αναρτήθεί τα παραστατικά (τιμολόγιο, παραστατικό καταβολής ιδίων κεφαλαίων , ΥΔ ωφελούμενου περί καταβολής ιδίων κεφαλαίων)

α. Στο παράρτημα VI έχει καταχωρηθεί το συνολικό ποσό όπως έχει τιμολογηθεί από τον προμηθευτή (3500). Είναι σωστό αυτό; 

β. Πώς πρέπει να καταγραφεί το ποσό ιδίων κεφαλαίων που κατατέθηκε από τον ωφελούμενο; 

Προσωπικά πιστεύω ότι είτε δεν ξέρουν αριθμητική, είτε κάνουν τον έλεγχο στο πόδι είτε τρενάρουν την εκταμίευση με οποιοδηποτε διαθέσιμο τρόπο. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.