Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

e-κεραίες: Online ενημέρωση για την ακτινοβολία εκπέμπουν οι κεραίες στην περιοχή σας


Engineer

Recommended Posts

Τα αποτελέσματα χιλιάδων μετρήσεων ηλεκτρομαγνητικών πεδίων τώρα και στην οθόνη του κινητού μας! Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) παρουσιάζει τη νέα εφαρμογή ‘e-κεραίες’ για κινητά τηλέφωνα και συσκευές με στόχο την αξιόπιστη ενημέρωση για τις μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε κεραίες.

Πρόκειται για μια εύχρηστη εφαρμογή με την οποία με την οποία ο χρήστης μπορεί να αναζητήσει τα αποτελέσματα των μετρήσεων που έχουν γίνει σε σταθμούς κεραιών.

Πώς;

ενεργοποιώντας τη δυνατότητα εύρεσης τοποθεσίας στη συσκευή, ο χρήστης μπορεί να δει τις μετρήσεις στις κεραίες γύρω από το σημείο όπου βρίσκεται,

μετακινώντας την πινέζα και κάνοντας κλικ σε οποιοδήποτε σημείο του χάρτη ή συμπληρώνοντας στη φόρμα αναζήτησης την Περιφέρεια, την Περιφερειακή ενότητα και τον Δήμο ή τον ταχυδρομικό κωδικό, ο χρήστης μπορεί να δει τις μετρήσεις στην περιοχή της επιλογής του.

Η εφαρμογή, η βάση δεδομένων της οποίας είναι διαθέσιμη και στους ιστότοπους eeae.gr και gov.gr, περιλαμβάνει μετρήσεις από το έτος 2008 έως σήμερα και ανανεώνεται συστηματικά με την καταχώριση κάθε νέας μέτρησης. Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται σε διαγράμματα σε σύγκριση με τα ισχύοντα όρια ασφαλούς έκθεσης. Φωτογραφικό υλικό, σημεία μετρήσεων και ειδικότερες πληροφορίες για κάθε κεραία είναι επίσης διαθέσιμα στους χρήστες.

Με την εφαρμογή ‘e-κεραίες’ η ενημέρωση για την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία γίνεται πιο εύκολη από ποτέ! Οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν να:

  • ενημερωθούν για τις κεραίες, τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, και την έκθεση σε αυτά, μέσω επεξηγηματικών άρθρων,
  • έχουν πρόσβαση στο Εθνικό Παρατηρητήριο Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων, μέσω του οποίου παρουσιάζονται σε πραγματικό χρόνο (on-line) τα επίπεδα της ακτινοβολίας σε όλη τη χώρα,
  • υποβάλλουν στην ΕΕΑΕ οποιοδήποτε ερώτημα σχετικά με την εφαρμογή ή τις μετρήσεις.

Η εφαρμογή υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «ΑΥΡΑ» - «Αξιολόγηση των δραστηριοτήτων σε εθνικό επίπεδο για την προστασία από τις ιοντίζουσες και τις μη ιοντίζουσες ακτινοβολίες - Δράσεις ευαισθητοποίησης» (Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, Δράση Στρατηγικής Ανάπτυξης Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Περισσότερες πληροφορίες για την εφαρμογή θα δείτε στη σελίδα www.ekeraies.gr

Η εφαρμογή ‘e-κεραίες’ είναι διαθέσιμη σε iOS και Android. Κατεβάστε την εφαρμογή και κάντε κλικ στις μετρήσεις!

Δείτε επίσης το σχετικό δελτίο τύπου της ΕΕΑΕ.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας, κατοικώ σε εργατικές πολυκατοικίες και είμαι στο τελευταίο διαμέρισμα. Από πάνω μου έχω ταράτσα. Ο γείτονας από κάτω μένει σε αυτήν την πολυκατοικία εδώ και 40 χρόνια. Ο οποίος είναι ραδιοερασιτέχνης και έχει βάλει τέσσερις κεραίες στην ταράτσα χωρίς να ρωτήσει κανέναν η οποία είναι κοινόχρηστοι. Ανεβαίνει στην ταράτσα μαστορεύει τις κεραίες του και όταν μιλάω για μόνωση δεν  έχει χρήματα. Του έχω εξηγήσει πώς πρέπει να γίνει μόνωση διότι διαφορετικά από την υγρασία θα προκληθούν ζημιές και θα έχουμε πρόβλημα με τη στατικότητα του κτιρίου. Ο ο ίδιος γείτονας επίσης έχει κλείσει με τζαμαρία το μπαλκόνι της μπροστινής πρόσοψης. Σας παρακαλώ συμβουλέψτε με για το πώς μπορούν να αφαιρεθούν οι κεραίες από την κοινόχρηστη ταράτσα μας και να βγει η τζαμαρία που ισχυρίζεται ότι είναι νόμιμη. Ευχαριστώ για το χρόνο σας

Edited by Maria Ferekiadi
Link to comment
Share on other sites

Είμαι ραδιοερασιτέχνης. Ο ραδιοερασιτέχνης για την εγκατάσταση των κεραιών του οφείλει να έχει τοποθετημένο ταμπελάκι επάνω στις κεραίες του με τα στοιχεία του και το διακριτικό κλήσης που του έχει χορηγηθεί κατά την απόκτηση της άδειας, αν λοιπόν δεν υπάρχουν αυτά μπορείς να κάνεις καταγγελία. Επίσης οφείλει να έχει πάρει άδεια από την περιφέρεια, υποθέτω θα έχει άδεια διαφορετικά μπορείς να κάνεις καταγγελία και για αυτό στην περιφέρεια. Οι κεραίες των ραδιοερασιτεχνών εξαιρούνται της αδειοδότησης από την ΕΕΤΤ. Για την τοποθέτηση της κεραίας στην ταράτσα οφείλει να έχει τηρηθεί ο κανονισμός της πολυκατοικίας, δηλαδή ΓΣ αναφορά του θέματος και ψηφοφορία, αν όχι τότε συννενοείσαι με τον διαχειριστή για την απομάκρυνση της κεραίας. Για το θέμα της ακτινοβολίας δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, ο ραδιοερασιτέχνης εκπέμπει σε συγκεκριμένες συχνότητες με μέγιστο επιτρεπόμενο όριο ισχύος, η εκπομπή της κεραίας δεν είναι συνεχής αλλά μόνο όταν ανοίξει τον πομποδέκτη του και επιχειρήσεις να μιλήσει από το μικρόφωνο, τότε θα εκπέμψει η κεραία, από το κινητό και από άλλες συσκευές δέχεσαι πολύ περισσότερη ακτινοβολία. Το κόστος για την κατασκευή κεραίας δεν είναι τόσο μεγάλο και γενικά δεν τίθεται θέμα σύγκρισης (έχει λεφτά για κεραίες δεν έχει για μόνωση). Τέλος, το κλείσιμο του μπαλκονιού είναι παράνομο, για το τι ενέργειες μπορείς να κάνεις ας απαντήσει κάποιος που ξέρει καλύτερα, ίσως καταγγελία στην πολεοδομία.

Link to comment
Share on other sites

Οι κεραίες ραδιοερασιτεχνών δεν έχουν σχέση με 5G και κινητή τηλεφωνία και πάροχους, είναι καθαρές.
Υπάρχουν πολλών ειδών κεραίες, από πύργο, πιάτα, μέχρι σύρμα μπουγάδας, κάποιες μπορεί να είναι παράνομες.
Την τζαμαρία στο μπαλκόνι καλύτερα να τη δει μηχανικός, τό ίδιο και την ταράτσα με τις 4 κεραίες. Ακόμα και αν δεν έχει τρυπήσει την πλάκα μπορεί κάποια κατασκευή του ραδιοερασιτέχνη ή και όλες να είναι παράνομες ή επικίνδυνες.

Edited by AMHxaNos
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Για την τοποθέτηση της κεραίας στην ταράτσα οφείλει να έχει τηρηθεί ο κανονισμός της πολυκατοικίας, δηλαδή ΓΣ αναφορά του θέματος και ψηφοφορία, αν όχι τότε συννενοείσαι με τον διαχειριστή για την απομάκρυνση της κεραίας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.