Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εργασια χωρις ιδιαίτερες γνώσεις και προυπηρεσια


Αννα91

Recommended Posts

Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας όσον αφορά το εαν έχει νόημα να εργαστεί καποιος σε τεχνικό γραφείο για ενασχόληση κυριως με δουλειες γραφείου χωρίς να έχει ιδιαίτερες γνώσεις στο αντικείμενο του πολιτικού μηχανικού. Ειμαι 3οετης φοιτήτρια στο αντικειμενο και μου δίνεται η ευκαιρία να απασχοληθώ σε ένα τεχνικό γραφείο. Δεδομένου ομως οτι οι γνώσεις μου ειναι βασικές και δεν έχω καλή γνώση κάποιου σχεδιαστικού προγράμματος κλπ έχει πιστευετε νόημα η παρουσία μου σε ένα τεχνικό γραφειο; 

Link to comment
Share on other sites

Ναι, έχει νόημα. Εξαρτάται βέβαια και από το τεχνικό γραφείο, τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί, τη σχέση που έχεις και θα αναπτύξεις μαζί τους, αλλά οπωσδήποτε μόνο κέρδος μπορείς να αποκομίσεις.

Καταρχάς, θα δεις αρκετές πτυχές του επαγγέλματος που δεν μπορείς να τις καταλάβεις μόνο από τις σπουδές. Θα δεις και τις άσχημες πλευρές της δουλειάς, θα ζήσεις από κοντά το άγχος που πηγάζει από τις ευθύνες, τη χρονική πίεση, την πολυδαίδαλη νομοθεσία κ.λπ. Γενικότερα, θα αντιληφθείς καλύτερα τον τρόπο που ασκείται το επάγγελμα στην Ελλάδα.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει ο κίνδυνος να παρασυρθείς από τον πρακτικό τρόπο δουλειάς σε τέτοιο βαθμό, που να απαξιώσεις τελείως τις θεωρητικές γνώσεις που αποκομίζεις από τις σπουδές. Μην το κάνεις, έστω και αν η συντριπτική πλειοψηφία των μηχανικών λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο και βασίζεται σε προγράμματα, χωρίς να γνωρίζει τι κάνουν στο παρασκήνιο.

Είπα την άποψή μου. Από κει και πέρα, νίπτω τας χείρας μου.

Edited by Toxus1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μόλις τώρα, Toxus1 said:

Ναι, έχει νόημα. Εξαρτάται βέβαια και από το τεχνικό γραφείο, τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί, τη σχέση που έχεις και θα αναπτύξεις μαζί τους, αλλά οπωσδήποτε μόνο κέρδος μπορείς να αποκομίσεις.

Καταρχάς, θα δεις αρκετές πτυχές του επαγγέλματος που δεν μπορείς να τις καταλάβεις μόνο από τις σπουδές. Θα δεις και τις άσχημες πλευρές της δουλειάς, θα ζήσεις από κοντά το άγχος που πηγάζει από τις ευθύνες, τη χρονική πίεση, την πολυδαίδαλη νομοθεσία κ.λπ. Γενικότερα, θα αντιληφθείς καλύτερα το τρόπο που ασκείται το επάγγελμα στην Ελλάδα.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει ο κίνδυνος να παρασυρθείς από τον πρακτικό τρόπο δουλειάς σε τέτοιο βαθμό, που να απαξιώσεις τελείως τις θεωρητικές γνώσεις που αποκομίζεις από τις σπουδές. Μην το κάνεις, έστω και αν η συντριπτική πλειοψηφία των μηχανικών λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο.

Είπα την άποψή μου. Από κει και πέρα, νίπτω τας χείρας μου.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση ήταν πολυ κατατοπιστική και κάπως ετσι σκεφτομαι και εγω τα πράγματα. Θεωρώ ότι ειναι μια ευκαιρία που πρέπει να άδραξω γνωρίζοντας παρόλα αυτά οτι φυσικά ερχονται μαζί και κάποιες δυσκολίες, τις οποίες και να αποφύγω τώρα στο εγγύς μελλον θα εμφανιστούν μπροστά μου.

Ευχαριστώ και πάλι, καλή συνεχεια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.