Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πέργκολα σε προκήπιο


Recommended Posts

Αγαπητοί συνάδελφοι καλησπέρα,
ήθελα να σας ρωτήσω αν υπάρχει κάποια ειδική περίπτωση (εγκύκλιος??) στην εφαρμογή του Ν.4495/17 (ή υπήρχε με τους προηγούμενους Ν.4014/11 & Ν.4178/13) για τους χώρους σε επαφή με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εντός προκηπίου, που στην οικοδομική άδεια φαίνονται σαν πέργκολες και στην πράξη δημιουργούν κλειστό χώρο τόσο στην οροφή με πτυσσόμενες (ανοιγόμενες) μεταλλικές κατασκευές, όσο και στην περίμετρο με αναρτόμενα υαλοστάσια, τα οποία όταν ο χώρος είναι ανοικτός "παρκάρονται" στη μία πλευρά της πέργκολας.
Link to comment
Share on other sites

αυτές κατα τη γνώμη μου είναι αυθαίρετες κατασκευές αφου καταστρατηγούν την έννοια πέργολα (δες και ορισμό σε ΝΟΚ). Κόλπα των καταστηματαρχών για να δημιουργούν κλειστούς χώρους κύριας χρήσης. Σε αυτοψία πολεοδομίας να ξέρεις καταλογίζονται σαν κλειστοί χώροι με το ανάλογο πρόστιμο.

Link to comment
Share on other sites

καθόλου δεν διαφωνώ Killer tomato και συμφωνώ ότι αυτό είναι. Περγκολα δεν είναι σίγουρα, την οροφή την έχουν φτιάξει ανοιγόμενη να εκμεταλευτούν τον χώρο ανάλογα τις καιρικές συνθήκες και τα υαλοστάσια το ίδιο

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.