Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Συστημα θερμανσης για εξοχικο


MerNion

Recommended Posts

Καλησπερα σε μηχανικους και μη! Διαβαζω αρκετο καιρο το forum σαν επισκεπτης αλλα αποφασισα τωρα να γραφτω για να θεσω ενα ερωτημα στο οποιο δεν βρηκα καποιο αντιστοιχο θεμα (τουλαχιστον οχι προσφατο)

Ειμαι σε φαση σχεδιασμου του τελειωματος ενος εξοχικου (μενουν μονο δαπεδο, κουζινα, ειδη υγιεινης και συστημα θερμανσης).

Το εξοχικο ειναι σε ορεινο χωριο του Πηλιου που τον χειμωνα πιανει χιονι καποιες φορες (με τις αναλογες θερμοκρασιες). Προκειται για σπιτι 100τμ με αναμονες για σωματα καλοριφερ σε ολα τα δωματια. Διπλα τζαμια αλλα με ξυλινα κουφωματα λογω παραδοσιακου οικισμου.

Το ερωτημα ειναι πιο ειδος θερμανσης ειναι πιο συμφερον και ποιο βολευει την περιπτωση μας. Η χρηση για τους χειμερινους μηνες ειναι το πολυ 10-15 μερες το χρονο. Το καλοκαιρι μπορει να ειναι και πολυ περισσοτερο αλλα δεν χρειαζομαστε θερμανση τοτε (ουτε ψυξη γιατι το κλιμα δεν ειναι τοσο θερμο λογω υψομετρου).

Σκεφτομουνα εναν ηλεκτρικο λεβητα και καλοριφερ πανελ στα δωματια μιας και το σπιτι εχει ηδη τριφασικο και νυχτερινο ρευμα.

Λυσεις οπως αντλιες θερμοτητας δεν νομιζω οτι βολευουν γιατι η αποσβεση με 15 μερες το χρονο δεν θα γινει ποτε... Επισης δεν θελω πελλετ κλπ γιατι δεν μπορει η γυναικα μου να ασχολειται να κουβαλαει, βαζει, καθαριζει κλπ οταν πηγαινει μονη με τα παιδια... Φυσικο αεριο δεν παιζει στην περιοχη προφανως...

Νομιζω δεν μενει κατι αλλο εκτος απο πετρελαιο και ηλεκτρικο αλλα ζυγιζοντας τα δυο αυτα συμφερει το ηλεκτρικο.

Βλεπετε καποιο λαθος στο συλλογισμο μου; Οτι αλλη πληροφορια μπορει να σας βοηθησει ευχαριστως να σας την δωσω.

Ευχαριστω για το χρονο σας!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 28
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ποσο θα σ στοιχισει το συστημα ηλεκτρολεβητα. 

Μπορείς να δείς τη λύση του λέβητα με μπουκάλες υγραερίου ή κ δεξαμενής θαμμένης στον κήπο(λίγο πιο ακριβό σε εγκατάσταση αλλά πιο οικονομικό σε χρήση)

Link to comment
Share on other sites

Δεν εχω παει ακομα σε μηχανικο για να μου κανει μελετη θερμανσης και καποιο κοστολογιο, ηθελα απλα να ενημερωθω πρωτα εγω για να παω καπως προετοιμασμενος..

Μπουκαλες δεν θελω να βαλω για λογους ασφαλειας, μεταφορας κλπ. Το ιδιο για δεξαμενη στον κηπο.. δεν το ειχα σκεφτει η αληθεια ειναι αλλα για τους λογους κοστους, ασφαλειας και χωροθετησης (καθως στον μικρο κηπο υπαρχει ηδη ο βοθρος κ δεν ξερω αν υπαρχει αλλος ελευθερος χωρος).

Link to comment
Share on other sites

 

2 ώρες πριν, MerNion said:

Η χρηση για τους χειμερινους μηνες ειναι το πολυ 10-15 μερες το χρονο.

Το Πήλιο είναι γενικός προσδιορισμός. Σε τι υψόμετρο είναι το σπίτι σου ώστε η χρήση θέρμανσης να είναι το πολύ 10-15 μέρες το χρόνο; 

Link to comment
Share on other sites

Το σπιτι ειναι στα 500 μετρα. Η χρηση για 10-15 μερες ειναι επειδη ειναι εξοχικο, τοσες μερες πηγαινουμε κατα μεσο ορο τους χειμερινους μηνες.

Link to comment
Share on other sites

Εννοεί, μάλλον, ότι 10-15 μέρες θα είναι εκεί...

Συμφωνώ, αν είναι έτσι, με την λύση του ηλεκτρολέβητα! (αφού υπάρχει ήδη και το υδραυλικό δίκτυο)

Και με ρεύμα από κάποιο πάροχο, διαφορετικό της ΔΕΗ, θα έχει τιμή νυχτερινού όλο το 24ωρο!

Υ.Γ. Ίσως η λύση ηλεκτρικών θερμαντικών σωμάτων (λαδιού, ακτινοβολίας κλπ) σε καθε δωμάτιο να είναι προτιμότερη, καθώς θα υπάρχει αυτονομία σε κάθε δωμάτιο.

Edited by antloukidis
Link to comment
Share on other sites

Ο ηλεκτρολέβητας έχει ένα κόστος εγκατάστασης υπολογίσιμο και ένα πολύ μεγάλο κόστος χρήσης.

Εφόσον θα είσαι εκεί 10-15 μέρες το χρόνο θα σου πρότεινα ατομικό λέβητα υγραερίου με μπουκάλες (όχι δεξαμενή για να μειώσεις το κόστος εγκατάστασης). Θα έχεις ένα οικονομικό σύστημα θέρμανσης και το καλοκαίρι θα έχεις και ζεστό νερό χρήσης από τον λέβητα (αν δεν έχεις ηλιακό). Θα πρέπει όμως να ελέγξεις αν γίνονται παραδόσεις μπουκαλών στην περιοχή σου και συγκεκριμένα στο σπίτι σου.

Link to comment
Share on other sites

Δεν θελω μπουκαλες υγραεριου οπως ειπα και πριν στον αλλο φιλο που εγραψε γι αυτη την λυση.. Για λογους ασφαλειας (θα πρεπει να εχω μεσα στο σπιτι τις μπουκαλες) κυριως. Ετσι και αλλιως το πιθανοτερο ειναι να μην φερνουν εδω.

Link to comment
Share on other sites

δεν θα έχεις μέσα στο σπίτι τις μπουκάλες στο μπαλκόνι ή κ παραπέρα 2-3 μπουκάλες σε κολεκτερ για να μη μενεις. Άμα είσαι πεπεισμένος για ρεύμα δες τα ηλεκτροboiler  με αντισταση σε καθε σωμα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ειμαι πεπεισμενος για κατι. Προετοιμασμενος για τις αποψεις και τα σχεδια του μηχανικου που θα παω θελω να ειμαι. Αλλα ξερω οτι μπουκαλες δεν θελω, αν δεν υπαρχει καποια αλλη εναλλακτικη τοτε θα παω στο ρευμα.

Πχ την λυση με τις αντιστασεις στα σωματα δεν την ηξερα! Εγω δεν εχω ομως ουτε τα σωματα, δεν αλλαζει κατι αυτο, σωστα; Εννοω οτι αφου θα αγορασω τα σωματα, εκ των υστερων θα βαλω τις αντιστασεις αν καταλαβα. Και πως γινεται με την κυκλοφορια του νερου και τη θερμοκρασια αφου μπορει στο ενα σωμα να ειναι ανοιχτες και στο αλλο οχι;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.