Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κινούμαι Ηλεκτρικά: Αγγίζουν τις 8.000 οι αιτήσεις για επιδοτήσεις οχημάτων – Ανάρπαστα τα ποδήλατα – Ρεκόρ στα αυτοκίνητα


Engineer

Recommended Posts

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα που στέλνει η πορεία του προγράμματος επιδότησης αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων, «Κινούμαι Ηλεκτρικά».

Όπως προκύπτει από τα απολογιστικά στοιχεία του πρώτου διμήνου (24/8 – 26/10) λειτουργίας της πλατφόρμας υποβλήθηκαν 7.874 αιτήσεις για επιδοτήσεις ηλεκτρικών Ι.Χ., επαγγελματικών αυτοκινήτων, ποδηλάτων, δίκυκλων ή τρίκυκλων οχημάτων.

Στα αξιοσημείωτα, είναι πως από τον προαναφερόμενο αριθμό των αιτήσεων, οι 5.915, δηλαδή το 75,12% του συνόλου αφορούν στην επιδότηση αγοράς ηλεκτρικών ποδηλάτων. Το μεγάλο ενδιαφέρον αποδίδεται στο υψηλό ποσοστό ενίσχυσης 40%, με ανώτατο ποσό τα 800 ευρώ.

Μεγάλος είναι ο αριθμός της διεκδίκησης επιχορήγησης και για τα ηλεκτρικά δίκυκλα ή τρίκυκλα. Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν ανέρχονται σε 1.418 και αντιστοιχούν στο 18% του συνόλου.

Για την επιδότηση αγοράς αυτοκινήτων υποβλήθηκαν 540 αιτήσεις και αποτελούν σχεδόν το 7% του συνόλου. Ο αριθμός αυτός υπερκαλύπτει τον όγκο των πωλήσεων της συγκεκριμένης κατηγορίας κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια και ήταν 522.

Στις 181 ανέρχονται επίσης οι αιτήσεις για την απόκτηση με επιδότηση φορτιστών οχημάτων.

Από την επεξεργασία των στατιστικών στοιχείων που έχει κάνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προκύπτει ότι στην αγορά των ηλεκτροκίνητων οχημάτων έχει δημιουργηθεί ένα τζίρος της τάξης των 39 εκ. ευρώ, ενώ η απορρόφηση του προγράμματος ανέρχεται στα 6,67 εκ. ευρώ.

Οι περισσότερες αιτήσεις  (2.919) έχουν υποβληθεί από ενδιαφερόμενους που ζουν στην Αττική και 1.389 από τα νησιά. Στις 946 είναι οι αιτήσεις που προέρχονται από τη Θεσσαλονίκη.

Το σύνολο των αποσύρσεων (αυτοκίνητα, δίκυκλα και τρίκυκλα) ανέρχεται στις 988. Σύμφωνα με τα στοιχεία από όσους δικαιούνται την απόσυρση το 51% την εκμεταλλεύεται σβήνοντας ουσιαστικά τη μηχανή του παλιού ρυπογόνου οχήματος.

Το «Κινούμαι Ηλεκτρικά» θα είναι ανοικτό και το 2021 και για την ακρίβεια μέχρι την εξάντληση των πόρων του.

Υπενθυμίζεται ότι οι στόχοι που έχουν τεθεί  είναι η κυκλοφορία 5.500 αμιγώς ηλεκτρικών Ι.Χ., 12.500 καινούργιων ηλεκτρικών ποδηλάτων και δίκυκλων, 3.500 ταξί, 6.000 νέων εταιρικών οχημάτων και 2.000 έξυπνων οικιακών φορτιστών. 


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.