Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ο νέος υγειονομικός χάρτης της Ελλάδας - Τα μέτρα ανά επίπεδο


Engineer

Recommended Posts

Και στα δύο επίπεδα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, η απαγόρευση επιβίβασης σε μέσο μαζικής μεταφοράς χωρίς μάσκα, επιβάλλεται τηλεργασία 50% στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, τηλεκπαίδευση στα πανεπιστήμια και ο περιορισμός της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως τις 5.00 το πρωί.

Στο επίπεδο Α επιτήρησης «κίτρινο» κατατάσσονται οι εξής 47 Περιφερειακές Ενότητες:

Αιτωλοακαρνανίας, Άνδρου, Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αχαΐας, Γρεβενών, Εύβοιας, Ευρυτανίας Ζακύνθου, Ηλείας, Ηρακλείου, Θάσου Θεσπρωτίας, Ιθάκης Ικαρίας Καλύμνου Καρδίτσας, Καρπάθου – Κάσου, Κέας –Κύθνου, Κέρκυρας Κεφαλληνίας Κορινθίας, Κω, Λακωνίας Λασιθίου, Λέσβου Λευκάδας Λήμνου, μαγνησίας Μεσσηνίας, Μήλου, Μυκόνου, νήσων Αττικής πλην Σαλαμίνας, Πάρου Πρέβεζας Ρεθύμνου, Ρόδου, Σάμου, Σποράδων, Σύρου, Τήνου, Φθιώτιδας, Φλώρινας, Φωκίδας, Χανίων, Χίου.

Στο επίπεδο Β αυξημένου κινδύνου «κίτρινο» κατατάσσονται οι εξής 27 Περιφερειακές Ενότητες:

Ανατολικής Αττικής, Βοιωτίας, Βόρειος τομέας Αθηνών, Δράμα, Δυτική Αττική, Δυτικός τομέας Αθηνών, Έβρος, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Θήρα, Ιωάννινα, Καβάλα, Καστοριά, Κεντρικός τομέας Αθηνών, Κιλκίς, Κοζάνη, Λάρισα, Νάξος πλην Αμοργού, Νότιος τομέας Αθηνών, Ξάνθη, Πειραιάς, Πέλλα, Πιερία, Ροδόπη, Σέρρες, Τρίκαλα και Χαλκιδική.

Διαβάστε εδώ όλα τα μέτρα ανά επίπεδο: https://www.skai.gr/sites/default/files/attachments/2020-10/epipeda-xarti-A-B.pdf

xartis-epidimiologikos-politiki-prostasi

Τα μέτρα που θα ισχύουν σε όλη την επικράτεια είναι τα εξής:

1. Υποχρεωτική χρήση μάσκας, παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, «η μάσκα είναι το καλύτερο μέσο προστασίας που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή. Είναι το εμβόλιο πριν το εμβόλιο». Η επιβίβαση σε μέσο μαζικής μεταφοράς δεν επιτρέπεται χωρίς χρήση μάσκας.

2. Περιορισμός της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως τις 5 π.μ. σε όλη τη χώρα, προκειμένου, όπως εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς, να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις. Του μέτρου εξαιρούνται όσοι μετακινούνται για εργασία και για λόγους υγείας.

3. Τηλεργασία τουλάχιστον 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ώστε να προστατεύεται η υγεία αλλά να συνεχιστεί η λειτουργία των επιχειρήσεων.

4. Τηλεκπαίδευση σε όλα τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, με εξαίρεση τις κλινικές και τα εργαστήρια των τελειόφοιτων.

5. Σε όλη τη χώρα επίσης αναστέλλονται τα επισκεπτήρια σε όλες τις δομές πρόνοιας.

6. Σε όλη τη χώρα μένουν ανοιχτά το λιανεμπόριο, το χονδρεμπόριο, η βιομηχανία, τα σχολεία, οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι, τα ξενοδοχεία και τα κομμωτήρια.

Τα μέτρα που ισχύουν σε κάθε ένα από τα δύο επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας

epipeda-xarti-A-B.pdf


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.