Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Έκτακτο επίδομα 350 ευρώ για 100.000 δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους


Engineer

Recommended Posts

Επίδομα αυτοαπασχολούμενοι: Η κυβέρνηση σχεδιάζει την καταβολή επιδόματος 300 έως 350 ευρώ σε επαγγελματικές επιστημονικές ομάδες μέχρι το τέλος του έτους.

Το δεύτερο κύμα πανδημίας αναμένεται να προκαλέσει επιδείνωση στην κατάσταση της οικονομίας με μία σειρά κλάδους να αναστέλλουν εντελώς την λειτουργία τους. Ακόμα όμως κι όταν οι επιχειρήσεις τυπικά δεν είναι αναγκασμένες να κλείσουν, αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας καθώς η οικονομική κρίση «μειώνει» τα εισοδήματα των πολιτών.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι που θα μπαίνουν σε καθεστώς αναστολής θα μπορούν να λαμβάνουν το επίδομα των 534 ευρώ ως μηνιαία αποζημίωση, όπως συνέβαινε την πρώτη περίοδο της καραντίνας. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το flash.gr, η κυβέρνηση εξετάζει την καταβολή επιδόματος  από 300-350 ευρώ σε 100.000 αυτοαπασχολούμενους με εισοδηματικά κριτήρια σχεδιάζει η κυβέρνηση έως το τέλος του έτους.

Ο προϋπολογισμός για το επίδομα θα αγγίξει τα 30 εκατομμύρια ευρώ και θα προχωρήσει με την κατάθεση διάταξης στη Βουλή που θα προβλέπει την εφάπαξ καταβολή του. Πιθανότατα θα δοθεί και στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας τα τελευταία 5 έτη.

Οι δικαιούχοι

Δικηγόροι οικονομολόγοι και μηχανικοί καταβάλουν κάθε μήνα με την ασφαλιστική τους εισφορά επιπλέον 10 ευρώ υπέρ του κλάδου της ενέργειας τους και ο κουμπαράς που έχει δημιουργηθεί μπορεί να αξιοποιηθεί σε αυτή την περίπτωση. Η ενίσχυση θα είναι αφορολόγητη χωρίς κρατήσεις δεν θα κατάσχεται και δεν θα ψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι αυτοαπασχολούμενοι στο πρώτο κύμα πανδημίας

Υπενθυμίζουμε ότι στην πρώτη φάση, κλάδοι όπως οι δικηγόροι και οι μηχανικοί είχαν μείνει αρχικά εκτός οποιασδήποτε οικονομικής ενίσχυσης. Για τους επαγγελματίες αυτούς που εργάζονται με το καθεστώς του συνεργάτη, που στην ουσία πρόκειται για μισθωτή εργασία χωρίς να φαίνεται έτσι, ή για όσους ανήκουν στις χαμηλότερες εισοδηματικές κατηγορίες, η μη καταβολή επιδόματος θα σήμαινε πραγματικά αδυναμία επιβίωσης. Έτσι και μετά από αντιδράσεις η κυβέρνηση είχε βρει τρόπο να τους καταβάλει το επίδομα των 534 ευρώ, μέσα από την παρακολούθηση σεμιναρίων. svg%3E

Αυτήν την στιγμή μπορεί να μην υπάρχει λοκντάουν παρόμοιο με του Απριλίου, και τυπικά οι επιστημονικοί κλάδοι να λειτουργούν ακόμα, ωστόσο το σίγουρο είναι πως θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα. Ακόμα αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αττική και στην Βόρεια Ελλάδα, τα δικαστήρια θα αναστείλουν την λειτουργία τους, γεγονός που σίγουρα ισοδυναμεί με οικονομική εξόντωση των «μικρομεσαίων» δικηγόρων.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 93
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Παράθεση

Έτσι και μετά από αντιδράσεις η κυβέρνηση είχε βρει τρόπο να τους καταβάλει το επίδομα των 534 ευρώ, μέσα από την παρακολούθηση σεμιναρίων

Ειχε βρει τρόπο να μας ταλαιπωρήσει αλλά μαθημένα τα βουνά, αμα πασχίζεις να περάσεις μια δήλωση αυθαιρέτου ή μια αίτηση εξοικονομώ η πλατφόρμα του σκοιλ ελικίκου φάνταζε παράδεισος.

Μήπως μας προετοιμάζουν για Σκοιλ Ελικίκου Version 2.0?

 

Edited by becoming_i
Link to comment
Share on other sites

Γιατί ρε συ τον κακολογείς τον πολυχρονεμένο μας υπουργό (άλλος είναι όχι ο δικός μας αλλά τεσπά, η αναφορά στον Ιζνογκούντ είναι απαραίτητη);

Εγώ έμαθα ότι ο υπολογιστής μου παίρνει κ 3η οθόνη (από κει απορροφούσα τη γνώση, ενώ ταυτόχρονα δούλευα στις άλλες 2 🤪).

Link to comment
Share on other sites

Ας περιμενουμε τις σχετικές αποφασεις.

Διότι υπάρχει σε αφθονία η ικανότητα του να δημιουργούν προβλήματα και αχρείαστη βαβούρα εκεί που δεν υπάρχουν, των οποίων τις λύσεις έχουν έτοιμες και τις εμφανίζουν αργότερα για να φαίνεται η ..."παραγωγή έργου" ... :) 

Όχι βέβαια ότι το παραπάνω δεν διαπράτεται και σε επίπεδο αποφάσεων :)

Link to comment
Share on other sites

Δεν μας πληρώνουν καλύτερα τις ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ επαγγελματικές υποχρεώσεις;
Ανά μήνα:

- ΕΦΚΑ 288€ (για την χαμηλότερη κατηγορία, περιλαμβάνεται το ΕΤΕΑΕΠ)

- Τέλος επιτηδεύματος 650€/12

- TEE 65€/12

 - Σταθερό/κινητό/ίντερνετ/ΔΕΗ: >100€

Με το καλημέρα έχουν φύγει 450€/μήνα. 

 

Επιπλέον οι περισσότεροι έχουν να πληρώσουν:

- Ενοίκιο(;)

- Όχημα (προσωπικά αν δεν το χρειαζόμουν για την δουλειά θα χρησιμοποιούσα μόνο ποδήλατο και μηχανάκι). 

- Προσωπικό (απαγόρευση απολύσεων)

- λογαριασμούς

- συνδρομές λογισμικών

- επαγγελματικά δάνεια

- τέλη κυκλοφορίας μηχανημάτων έργων

- απώλειες υλικών (πολλά υλικά δεν αντέχουν πολύ στο εργοτάξιο αν δεν χρησιμοποιηθούν σύντομα).

Link to comment
Share on other sites

On 3/11/2020 at 3:27 ΜΜ, DimCiv said:

όλεεεε θα πάρουμε τυρόπιτα 

Είχε κλείσει η λίστα των 9999 συναδέλφων που θα πιστώνονταν ο καθένας ένα εξάρι ΛΟΤΤΟ με έναν Νόμο και ένα Άρθρο.

Link to comment
Share on other sites

Βρε ας δώσουν και ας είναι και για σάντουιτς.. Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε ούτε κλειστά ούτε ανοικτά. Επιπλέον, αν θέλω να κάνω κάπου πχ. μια αποτύπωση, η οποία θα είναι και η μοναδική στο δίμηνο, θα χρειαστώ κρατικό δικαιολογητικό έγγραφο. Μετά τι θα πάρω; Επίδομα ή τα 6/2 μου; Δεν έχω καταλάβει τι μπορούμε να κάνουμε, εφόσον η οποιαδήποτε διαδικασία καταβολής ενισχυσης θα ξεκινήσει σε ένα μήνα.

Edited by Μιχάλης_Π
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.