Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Έκτακτο επίδομα 350 ευρώ για 100.000 δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους


Engineer

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 93
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

15 ώρες πριν, georgios_m said:

 

Ως προς τα κριτήρια, δε νομίζω πως απέχουν πολύ από την πρόταση των φορέων. Οι φορείς πρότειναν να γίνει μια κατάταξη κι όποιος προλάβει, ο 

Καμία σχέση. Ο υπουργός είπε να βάλει και εκεί την πινελιά του προς το χειρότερο. Είναι άνθρωπος που του αρέσει να τον βρίζουν? Θα αποτελέσει την καταστροφή του κόμματος του ο άνθρωπος στο τέλος

Link to comment
Share on other sites

Έχω μείνει στην πρόταση των φορέων που έλεγε ότι θα κάναμε όλοι αιτήσεις, θα μπαίναμε σε σειρά αύξοντος εισοδήματος και θα παίρναμε λεφτά μέχρις εξαντλήσεως των αποθεμάτων. Μεσολάβησε κάτι άλλο πιο γενναιόδωρο; Ή πιστεύεις ότι θα έφτανε το ποσό να πάρουν και άνθρωποι με μεγαλύτερα εισοδήματα;

Εκεί που όντως διαφωνώ είναι στο κριτήριο του μειωμένου εισοδήματος σε σχέση με πέρσι. Το ότι κάποιος κατάφερε να τα πάει καλύτερα από πέρσι, παραμένοντας όμως και πάλι κάτω από το εισοδηματικό κριτήριο, δε σημαίνει ότι έπαψε να έχει ανάγκη ή ότι δεν επλήγη από τον κορονοϊό. Το αν υπήρξε πληγή ή όχι αφορά κλάδους στο σύνολό τους, όχι μεμονωμένους επαγγελματίες.

Link to comment
Share on other sites

«Πιο συγκεκριμένα, θα τεθεί «πλαφόν» στο οικογενειακό εισόδημα για το 2020, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι και η μείωση των εσόδων των δυνητικά δικαιούχων για την περίοδο Απριλίου-Δεκεμβρίου 2020 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.»

Μιλάμε για ζώα

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα διαφωνήσω. έχω πεί την γνώμη μου για τον συγκεκριμένο υπουργό που πιστεύει ότι είναι ο Μπάιντεν και θα καταστρέψει το κόμμα του, γιατί περνάει απο 2 υπουργεία που αφήνει χιλιάδες δυσαρεστημένους χωρίς λόγο. Οπως φάνηκε ενώ το κράτος έλεγε στους φορείς κάντε τίς προτάσεις σας, σήμερα απλά συνδέθηκαν για να τους ανακοινώσει αποφάσεις του που δεν συζητά!!!

Λές και τα 800αρια που μοιράσανε σε ανθρώπους που έπαιρναν 400Ε και τους χάρισαν και 40% νοίκι κατοικίας, έλεγξαν πόσα είχαν εισόδημα. Για αυτο τώρα κανείς δεν θέλει να βγεί από την αναστολή. Αλλά στους επιστήμονες πρέπει να φθάσει Φλεβάρης για να δούμε .......

Πάντως μάλλον δεν εννοεί εισόδημα 2020, γιατί μιλάνε για αυτοματοποιημένο έλεγχο απο ΑΑΔΕ. Εννούν 2019 που είναι ανεπίτρεπτο. Θα ελέγξουν την πανδημία με βάση εισόδημα πρίν 1,5 έτη!!

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι σίγουρο ότι εννοούν 2019. Έτσι όπως πάμε θα προλάβουμε να κάνουμε και τη δήλωση του 2020 μέχρι να δοθούν τα λεφτά. Μη σου πω ότι θα είναι και προϋπόθεση - κίνητρο για να την κάνουμε πιο νωρίς.

Δεν έχει να κάνει με επιστήμονες και μη επιστήμονες, αλλά με μισθωτους και ελ.επ. Αν ο επιστήμονας είναι μισθωτός μπορεί να επωφεληθεί της αναστολής. Καλύπτεται όμως από μια σύμβαση ο μισθωτός, ενώ εμείς όχι.

Αυτό με το πλαφόν των 20 χιλιάδων, νομίζω πως είναι αρκετά επαρκές για να πιάσει τον πολύ κόσμο. Φοβάμαι ότι παράλληλα θα ισχύσει και η πρόταση των φορέων για σειρά προτεραιότητας με βάση το εισόδημα και τότε το πραγματικό πλαφόν θα είναι πολύ πιο κάτω.

Τέλος, μπορεί σε μας όλα αυτά να προκαλούν μια δυσαρέσκεια, όμως ξέρουν στην κυβέρνηση καλύτερα ποιών την ψήφο έχουν περισσότερη ανάγκη. Ο κόσμος που θα δυσαρεστηθεί αν οι ιδιώτες γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί πάρουν 400ρι, ειδικά ανεξαρτήτως εισοδήματος, είναι μάλλον περισσότερος και πιο κοντά στη ΝΔ. Κυρίως μισθωτοί και συνταξιούχοι του δημοσίου που φοβούνται τον κίνδυνο μνημονίου κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Το δικηγορικό σώμα καταγγέλλει τον κυβερνητικό εμπαιγμό και αποχωρεί από τον προσχηματικό διάλογο για το χορήγημα των 400 ευρώ. Αίτημα λογοδοσίας

Η ανακοίνωση της εδώ της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος

"... Δυστυχώς όμως, η κυβερνητική ασυνέπεια και οι παλινωδίες δεν έχουν τέλος.

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης με τους εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων, υπαναχώρησε, μειώνοντας το προς διάθεση ποσό και αμέσως μετά τη συνάντηση αιφνιδίως ανακοίνωσε, ως κριτήρια υπαγωγής των δικαιούχων την μείωση του τζίρου μεταξύ των ετών 2019 και 2020, χωρίς καμία περαιτέρω διάκριση και το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος και σε πλήρη αντίθεση με την κοινή πρόταση των επιστημονικών φορέων που προβλέπει καταβολή του χορηγήματος σε όλους τους δικαιούχους, με αύξουσα σειρά ατομικού εισοδήματος, αρχής γενομένης από τους πιο οικονομικά αδύναμους, ανεξαρτήτως ασφαλιστικής ικανότητας και ενημερότητας, ώστε να το λάβουν αυτοί που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

Η στάση αυτή είναι προδήλως προσβλητική και απαξιωτική για το δικηγορικό σώμα, αποδεικνύει ότι ο ευρισκόμενος σε εξέλιξη διάλογος για τον καθορισμό των δικαιούχων του χορηγήματος είναι προσχηματικός από την πλευρά της Κυβέρνησης και καθιστά μονόδρομο την αποχώρησή μας από αυτόν. ..."

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Αυτή η αλλαγή μάλλον προέκυψε τώρα που είδαν ότι το 1/3 των ελ/επ μέσα στο 2020 αύξησε τα εισοδήματά του. Το εισοδηματικό μάλλον είδαν ότι καλύπτει σχεδόν τους πάντες και το πιστόλιασαν.

Το κριτήριο αυτό βέβαια της μείωσης εισοδήματος, χρειάζεται να έχει και ένα ποσοστιαίο εύρος ώστε να αποδειχθεί πως δεν ήταν τυχαία. Πχ πόσο σοβαρό κριτήριο μπορεί να είναι η μεταβολή του εισοδήματος κατά 1 λεπτό του ευρώ; Άσε που πρέπει να ληφθεί υπόψη και ο ερχομός της ανάκαμψης.

 

Link to comment
Share on other sites

Τα εισοδήματα της δραστηριότητας του ελ. επ. τα γνωρίζουν από τις δηλώσεις του ΦΠΑ δεν χρειάζεται να περιμένουν τις δηλώσεις εισοδήματος. 

Προσωπικά περιμένω εναγωνίως να δω την τιμωρία του #&#*$*%*@ υπουργού μόνο και μόνο που μας κοροϊδεύει για 300-400 ευρώ τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα!!!

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.