Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΥΠΠΟ για Ακρόπολη: Χρησιμοποιήθηκε τεχνητός λίθος, υλικό που αφαιρείται εύκολα


Engineer

Recommended Posts

«Στις εργασίες που πραγματοποιούνται στην Ακρόπολη χρησιμοποιείται τεχνητός λίθος με περιεκτικότητα τσιμέντου μόλις 12%», τόνισε σήμερα η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται αναφορικά με τις εργασίες που γίνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στον ιερό βράχο.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ το μέλος της κυβέρνησης εξήγησε ότι με τις εργασίες που γίνονται διευκολύνεται η πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες στην Ακρόπολη, προστατεύεται ο ιερός βράχος, ενώ το υλικό είναι φιλικό προς το περιβάλλον και αφαιρείται εύκολα.

Πρόσθεσε επίσης ότι πρόκειται για υλικό διεθνώς αναγνωρισμένο που χρησιμοποιείται στις αναστηλώσεις πλήθους μνημείων παγκοσμίως, ενώ η παρέμβαση γίνεται με βάση τη μελέτη του γνωστού καθηγητή του Πολυτεχνείου Μανόλη Κορρέ.

Μιλώντας επίσης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega η κ. Μενδώνη τόνισε ότι οι διάδρομοι με σκυρόδεμα πραγματοποιήθηκαν τη δεκαετία του 1960 για τους επισκέπτες. «Υπάρχει επισκευαστική φάση με σκυρόδεμα και τσιμέντο από το 1978. Αυτό έγινε για να διευκολυνθεί ο επισκέπτης, όχι τα άτομα με ειδικές ανάγκες, εξαιτίας της ολισθηρότητας του βράχου. Αυτά τα τσιμέντα εφθάρησαν, με αποτέλεσμα να έχουμε συνεχή ατυχήματα».

Και συνέχισε: «Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι η αποκατάσταση της οδού των Παναθηναίων. Το έργο είναι σε εξέλιξη. Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν είναι εργοταξιακές. Τα μνημεία της Ακρόπολης αναστηλώνονται δεκαετίες τώρα, με ευθύνη όχι απλώς του υπουργείου Πολιτισμού, αλλά της Επιτροπής Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης».


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Σαχλαμαρίτσας το ανάγνωσμα πρόσχωμεν!!! Δεν είναι ντροπή να παραδεχθείς τα λάθη σου.... Ποτέ δεν ήταν....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.