Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ρύθμιση αυθαιρέτων: 3μηνη παράταση για την ανάρτηση δικαιολογητικών ν. 4014/2011 (Α’ 209) στον ν. 4178/2013 (Α’ 174)


steve aris

Recommended Posts

17 ώρες πριν, K_PAT said:

Δηλαδή οι δηλώσεις4178 και 4495 που με βάση τις ημερομηνίες πληρωμής τα αρχεία πρέπει να ανέβούν μέχρι 8/11 πήραν αυτή την παράταση ή όχι?

 

Εχω μπερδευτεί.

ναι ακριβώς ... το 8/11/2020 γίνεται 8/2/2021

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 38
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Από την μία, η τελευταία ημερομηνία για τα αυθαίρετα κατηγορίας 5 δεν αλλάζει για κανένα λόγο, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία όλων των συναδέλφων και των πολιτών, από την άλλη η 3μήνη παράταση για τα δικαιολογητικά δίνεται άνετα. Ορθός η παράταση, αφού υπάρχει lockdown, αλλά οι άνθρωποι δεν παίζονται.

Γενικά... τι να περιμένεις από αυτούς. Τίποτα και όλα. Όπως είπε και ένας συνάδελφος, απλά κλείστε τα για να μην μας αφορούν, γιατί αν ρωτάτε πολλά, απλά θα καούμε εγκεφαλικά.

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον κάποιοι θα κάνετε πλάκα.  1 είναι απαράδεκτα κακογραμμένη η ανακοίνωση αυτή ΤΕΕ και θα περίμενε κανένας το ΤΕΕ με ανθρώπους σε μια "επιχείρηση" οι οποίοι εργάζονται να διευκολύνουν τους Μηχανικούς να γράφουν τόσο χάλια. Δηλαδή από ένα Μηχανικό που του έχει πέσει ο ρόλος να βρει την εργασία, να μπει στο σύστημα ΤΕΕ να καταχωρήσει την δήλωση, εμβαδομετρήσει ιδιοκτησίες κλπ και ζητά το ΤΕΕ δίπλα του στην επαγγελματική σχέση που έχουν, να το βλέπει ένα τιμωρό, διότι το ΤΕΕ βέβαια ανακοινώνει τις αποφάσεις που αποφασίζει η κυβέρνηση, προσπαθεί ο Στασινός και έχει προβάλλει τα δίκαια αίτήματα μας και άλλες φορές, άλλοτε με μεγαλύτερη επιτυχία και άλλοτε με μικρότερη, ο ρόλος όμως δεν είναι του ΤΕΕ που επιβάλλει τις ποινες, το ΤΕΕ ευθύνεται για την απαράδεκτα γραμμένη ανακοίνωση με την ελλιπή πληροφορία, η οποία περισσότερο μπερδεύει τον Μηχανικό και δεν τον διευκολύνει να κάνει την δουλειά του. Μεγαλώνει τα προβλήματα του. Αρκετά με το ΤΕΕ και την απαράδεκτη ανακοίνωση του. Συνάδελφοι, εγώ ένα άλλο ερώτημα τώρα θα ήθελα να υποβάλλω σε εσάς. Συζητάμε τα αρχεία των δηλώσεων Ν.4014, οι οποίες μεταφέρθηκαν στον Ν.4178 προ Δεκεμβρίου το 2017 ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε, διότι τον Δεκέμβριο το 2017 δημοσιεύτηκε ο 4495 οπότε οι δηλώσεις θα μπορούσαν να πάνε σε αυτόν, αλλά έστω ότι κάποιοι ακόμα και το 2018 έβαλαν κάποιες δηλώσεις στον 4178. Και ακόμα δεν βαλατε τα δικαιολογητικά, τότε καθώς κατά κάποια σκέψη μια κυβέρνηση επιτέλους είπε τέλος να πατάτε κουμπάκια να βάζετε δηλώσεις στο σύστημα να εισπράτετε και τις υποχρεώσεις σας να βάλετε κάποια σχέδια στο σύστημα και ενοεί το σύνολο των δικαιολογητικών, μην κολλήσει κανένας και νομίζει ότι ενοεί μόνο τις κατόψεις ενώ πχ τις τεχνικές εκθέσεις δεν τις ενοεί, οπότε αφού πια είπε κάποιος "τέλος, βάλτε τα δικαιολογητικά και κλείστε τις παλιές δηλώσεις" μην σας φαίνεται υπερβολικό. Οι παλιές δουλειές μια μέρα πρέπει να τελειώνουν.

Link to comment
Share on other sites

On 5/11/2020 at 7:13 ΜΜ, nkos said:

Δε μπερδεύτηκαν. Ξέχασαν να γράψουν ολοκληρωμένο το σχετικό πεδίο που αναγράφεται στο άρθρο 51 του N.4710/20 που γράφει τα εξής:

3. Η παρ. 11 του άρθρου 51 του ν. 4643/2019 (Α΄ 193)
αντικαθίσταται ως εξής:
«11. Για τις περιπτώσεις υπαγωγής στον ν. 4178/2013, οι οποίες δεν μεταφέρονται στον ν. 4495/2017 και τις
περιπτώσεις υπαγωγής στον ν. 4014/2011 που έχουν μεταφερθεί στον ν. 4178/2013, ο μηχανικός υποχρεούται να ολοκληρώσει την ηλεκτρονική υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών μέχρι:
α) 8.11.2020 για δηλώσεις με ημερομηνία μεταφοράς από τον ν. 4014/2011 (Α΄ 209) στον ν. 4178/2013 (Α΄ 174) ή εξόφλησης του παραβόλου έως την 31η Δεκεμβρίου 2013,
β) 8.11.2020 για δηλώσεις με ημερομηνία μεταφοράς από τον ν. 4014/2011 στον ν. 4178/2013 ή εξόφλησης
του παράβολου από 1.1.2014 έως 31.12.2014,

Προς επιβεβαίωση, θεωρείς πως και οι 2 περιπτώσεις παίρνουν παράταση; Όντως η ανακοίνωση, είναι τρομερά ελλιπής.

Link to comment
Share on other sites

16 ώρες πριν, xristina-xa said:

Προς επιβεβαίωση, θεωρείς πως και οι 2 περιπτώσεις παίρνουν παράταση; Όντως η ανακοίνωση, είναι τρομερά ελλιπής.

Όποιος έχει υπαχθεί σε 4014 και 4178 ως 31/12/2014 μπορεί να ολοκληρώσει την υποβολή δικαιολογητικών ως 8/2/21. Προφανώς συμπεριλαμβάνονται και οι υπαγωγές του 2013.

Απλά έκαναν copy paste το πεδίο β) χωρίς να παραθέσουν την αρχή της παραγράφου 11. Αν δεν κάνω λάθος το 2014 δε μπορούσες να εξοφλήσεις παράβολο του 4014.

 

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς η ανακοίνωση αυτή είναι του υπουργείου. Η ανακοίνωση του ΤΕΕ είναι κοπι-πέιστ χωρίς το κομμάτι για το κλείδωμα των λογαριασμών αλλά με το εξής διφορούμενο:

'Για τον τρόπο και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής τυχόν περιορισμών θα δοθούν σχετικές ανακοινώσεις.'

Η ανακοίνωση του υπουργείου συνεχίζει απλά το μοτίβο των αλαζονικών ανακοινώσεων κ δηλώσεων της 30/9, το ποια είναι τα ενδιαφέροντα του συγκεκριμένου είναι ξεκάθαρο και ξεκάθαρα δεν περιλαμβανόμαστε σε αυτά. 

Το ΤΕΕ είναι απλά για γέλια. (νταξει μην είμαστε κ αχάριστοι βγήκε κ μας ευχαρίστησε ο άνθρωπος για το ξενύχτι που ρίξαμε)

Το αντικείμενο της δήλωσης είναι πολύ απλό για να το συζητήσουμε, πήγαν τα α κ τα β του 4178 8/2/21. Δεν έχει κάτι άλλο, φινίτο. Το -απειλητικό- μνμ που περνάει από την άλλη...  🤮

Αναμένουμε τις ανακοινώσεις για τους 'τυχόν περιορισμούς'. Το πιθανότερο είναι να μη γίνει καμμία κ απλά να κλείσουν οι δηλώσεις κ να τα λένε για τη φοβερά/τον τσαμπουκά.

Θα δείξει.

Edited by zazeng
Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν έχω σχέση με το ΤΕΕ, ούτε πολιτικά έχω καμία δουλειά να δικαιολογήσω τον υπουργό που πάει κόντρα όλο τον κλάδο, αλλά : να κοιταχτούμε λίγο στον καθρέπτη ; 
Ποτε λέτε βρε συνάδελφοι να κλείσουν αυτοί οι Φάκελοι δλδ; Ποτε ; Η διαδικασία ρύθμισης έχει και αυτή την υποχρέωση. Κανείς δε μπορεί να λέει ότι δεν το ήξερε πλέον. Και οποίος δε μπορεί να το κάνει / βαριέται τη β φάση / ξεχνάει / έχει πολυ φόρτο κλπ κλπ ας το αφήσει στους άλλους που μπορούν αντί να χτυπάει δηλώσεις με 500€ και να καταστρέφει και τους υπόλοιπους .

δε μιλάω φυσικά για ειδικές περιπτώσεις κλπ κλπ.

Edited by sarcs
Link to comment
Share on other sites

Από μένα καμμία αντίρρηση σε αυτά που λες, ούτε έχω κ καμμία σπουδαία εκκρεμότητα, αν εξαιρέσω ένα ελεύθερο πνεύμα που τον κυνηγάω 6 χρόνια να μου φέρει την υπεύθυνη δήλωση, ίσα ίσα το επαγγελματικά σωστό είναι να κλείνει άμεσα η δηλωση (κ να πληρώνεται ανάλογα), από την άλλη να κυνηγάμε προθεσμίες μου φαίνεται ηλίθιο, ας ήταν υποχρεωτικό στην υπαγωγή.
Το να μας απειλούν κ χωρίς έρεισμα στο νόμο κ το ΤΕΕ να κάνει τουμπεκί είναι άλλο πράγμα όμως. Το ότι δεν ξέρουν τι γράφουν μου φαίνεται αστείο, μια χαρά ξέρουν τι έγραψαν.

Ας τα λέγανε αυτά στους συμβολαιογράφους...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.