Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

H χρυσή εποχή των data centers μέσω πανδημίας


Engineer

Recommended Posts

Εκρηκτική άνοδο στον όγκο των δεδομένων παγκοσμίως έφερε η πανδημία του κορονοϊού που ώθησε τους εργαζομένους στο να εργαστούν περισσότερο μέσω διαδικτύου.

Οπως λέει η Savills σε έρευνα που πραγματοποίησε με τίτλο "Ευρωπαϊκά data centers" για να αντιμετωπιστεί αυτή η εκρηκτική αύξηση της ζήτησης για αποθήκευση δεδομένων, ο αριθμός των κέντρων παγκοσμίως αυξάνεται γρήγορα.

Ενώ αυτό δημιουργεί πολλές ευκαιρίες για operators, για developers αλλά και για τους επενδυτές, δημιουργεί επίσης και ορισμένες προκλήσεις για όλους τους παράγοντες της αγοράς, όπως την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο κ.ά.

Σύμφωνα με την έρευνα από το β' τρίμηνο του 2010 έως και το β' τρίμηνο του 2020, 1,6 δισεκατομμύρια tablet έχουν πουληθεί παγκοσμίως, ενώ σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία το 59% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι συνδεδεμένο στο ίντερνετ, έναντι 26,6% το 2010.

Σύμφωνα με τον δείκτη Global Web Index, οι χρήστες του Διαδικτύου ξοδεύουν 6,43 ώρες "συνδεδεμένοι" κατά μέσο όρο ημερησίως, που αντιστοιχούν σε περίπου 100 ημέρες το χρόνο.

Αν υπολογίσει κανείς έναν 8ωρο ύπνο στο 24ωρο, αυτό σημαίνει ότι περνάμε περισσότερο από το 40% της ζωής μας χρησιμοποιώντας το Διαδίκτυο, κάνοντας κλικ, "τιτιβίζοντας" (tweet), επιλέγοντας τι μας... "αρέσει" (like), και ταυτόχρονα δημιουργώντας και χρησιμοποιώντας δεδομένα.

Καθώς η πανδημία του Covid-19 ώθησε τον κόσμο στο διαδίκτυο (τηλεργασία, συνδρομητικές υπηρεσίες κλπ) η ποσότητα των δεδομένων που δημιουργήθηκαν έχει αυξηθεί εντυπωσιακά. Σύμφωνα με το Domo, το 2020, μέσα σε ένα λεπτό παρακολουθήθηκαν παγκοσμίως 404.444 ώρες βίντεο στο Netflix, στάλθηκαν 42 εκατομμύρια μηνύματα στο WhatsApp και δαπανήθηκαν 1 εκατομμύριο δολάρια σε online αγορές.

Χαρακτηριστικό της υπερ-χρήσης του διαδικτύου είναι τα στοιχεία από Amazon και Zoom με την πρώτη να στέλνει 6.659 πακέτα και το Zoom να φιλοξενεί 208.333 χρήστες.

Οπως αναφέρει η Savills στην έκθεσή της οι χρήστες του Διαδικτύου δημιουργούν 2,5 quintillion (18 μηδενικά) byte δεδομένων κάθε μέρα. Εκτός αυτού, ο όγκος των δεδομένων που συλλέγονται στη βιομηχανία και στις εμπορικές επιχειρήσεις αυξάνεται επίσης με πρωτοφανή ρυθμό που προκαλείται από την άνοδο του Διαδικτύου των πραγμάτων (IoT), της τεχνητής νοημοσύνης (AI), της επαυξημένης πραγματικότητας (AR) και του blockchain.

Για να αντιμετωπιστεί αυτή η εκρηκτική αύξηση της ζήτησης για αποθήκευση δεδομένων, ο αριθμός των παγκόσμιων κέντρων δεδομένων αυξάνεται γρήγορα. Ο αριθμός των κέντρων δεδομένων μεγάλης κλίμακας παγκοσμίως υπερδιπλασιάστηκε μεταξύ του 2015 και του 2ου τριμήνου 2020 από 259 σε 541 σύμφωνα με την Cisco Systems.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

"το 59% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι συνδεδεμένο στο ίντερνετ, έναντι 26,6% το 2010." Αυτό είναι χαοτική αλλαγή. Όχι ως νούμερο μόνο αλλά επειδή το να μην έχεις ίντερνετ καν μετά το 2010 είναι κάπως ακραία οπισθοδρομικό σε πολλούς τομείς (όχι όλους).

Link to comment
Share on other sites

On 11/8/2020 at 6:17 AM, Engineer said:

... ενώ σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία το 59% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι συνδεδεμένο στο ίντερνετ, ...

... και δαπανήθηκαν 1 εκατομμύριο δολάρια σε online αγορές. ...

... και το Zoom να φιλοξενεί 208.333 χρήστες. ...

... αριθμός των κέντρων δεδομένων μεγάλης κλίμακας παγκοσμίως υπερδιπλασιάστηκε μεταξύ του 2015 και του 2ου τριμήνου 2020 από 259 σε 541 σύμφωνα με την Cisco Systems.

στους επόμενους Ολυμπιακούς αγώνες (όπου και όποτε και αν γίνουν) να συμπεριλάβουν και το hacking στη λίστα με τα αθλήματα. edit: 1.

Edited by AMHxaNos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.