Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Εξοικονομώ-Αυτονομώ για πολυκατοικία


Recommended Posts

Συνάδελφοι, 

εάν μία πολυκατοικία έχει 6 διαμερίσματα. Πόσα Παραρτήματα ΙΙΙ πρέπει να κάνουμε ? 1+6(για κάθε διαμέρισμα) ή 1 συνολικά για την πολυκατοικία?

Μέ άλλα λόγια το κάθε διαμέρισμα θα πρέπει να ανεβάσει το δικό του Παράρτημα ΙΙΙ??? 

Στον προυπολογισμό καταλαβαίνω ότι το κάθε διαμέρισμα θα περάσει στο πληροφοριακό σύστημα τον δικό του. Παραρτήματα ΙΙΙ ???

Link to comment
Share on other sites

Αναφέρεσαι σε αίτηση πολυκατοικίας τύπου Α;

Σε αυτή την περίπτωση, κάθε διαμέρισμα θα πρέπει να κάνει τη δική του αίτηση και επιπλέον η κοινή αίτηση της πολυκατοικίας. Όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ , θα πρέπει να υποβληθεί ένα παράρτημα ΙΙΙ ανά διαμέρισμα για τις μη κοινόχρηστες παρεμβάσεις που αφορούν το διαμέρισμα αποκλειστικά και ένα ξεχωριστό έντυπο για τις κοινόχρηστες, το οποίο θα επισυναφθεί στην κοινόχρηστη αίτηση. 

 

Αν κάποιος έχει διαφορετική άποψη θα ήθελα να την ακούσω. Στο help desk που είχα ρωτήσει πριν από λίγο καιρό μου είχαν πει ότι αναμένουν οδηγίες αλλά τους φάνηκε λογικό. . . 

 

Αλήθεια, τι πιθανότητες έχει να περάσει μια αίτηση τύπου Α με 3-4 οριζόντιες ιδιοκτησίες εάν έχει να "συναγωνισθεί" με τις αιτήσεις τύπου Β; 

Link to comment
Share on other sites

Αλήθεια, στις αιτήσεις πολυκατοικιών τύπου Α πώς γίνεται ο διαχωρισμός σε κοινόχρηστες και μη κοινόχρηστες παρεμβάσεις? Θέλω να πω αντικατάσταση κουφωμάτων/θερμοπρόσοψη/μόνωση δώματος μου φαίνεται λογικό να θεωρούνται κοινόχρηστες παρεμβάσεις και μόνο, ενώ παρεμβάσεις που γίνονται μέσα στο διαμέρισμα ή αφορούν μόνο το διαμέρισμα (ηλιακός, αντλία θερμότητας διαμερίσματος, ενεργειακό τζάκι κλπ) θεωρούνται μη κοινόχρηστες. Κάπως έτσι  ή έχουν αναφερθεί τίποτα εξτρα περιορισμοί ?Πχ: κοινόχρηστη παρέμβαση να θεωρούνται μόνο τα κουφώματα του κλιμακοστασίου και τα κουφώματα του κάθε διαμερίσματος να πάνε ως μη κοινόχρηστη στον πρυπολογισμό του διαμερίσματος.

Edited by pirsogiannis
Link to comment
Share on other sites

Γιατί θα ήταν κοινόχρηστη παρέμβαση η αντικατάσταση κουφωμάτων του εκάστοτε διαμερίσματος; Χρησιμοποιείται από ολόκληρη την πολυκατοικία το κούφωμα της κρεβατοκάμαρας του διαμερίσματος; 😁

Τα κουφώματα κλιμακοστασίου είναι κοινόχρηστα. Το ίδιο και η θερμοπρόσοψη. 

Η μόνωση δώματος και πυλωτής συμφωνώ (αν και νομίζω ότι υπάρχει η επιλογή να την περάσεις σαν παρέμβαση του ρετιρέ, αλλά μπλέκεται αν υπάρχουν >1  διαμερίσματα στον τελευταίο όροφο.

Εξακολουθώ να έχω την ίδια απορία: θα μπουν στον ίδιο προυπολογισμό οι αιτήσεις τύπου Α και Β; Εγώ με 4 οριζόντιες ιδιοκτησίες θα πρέπει να κάνω 5 αιτήσεις (4+1) και να τις κάνω νωρίτερα από τον συνάδελφο που θα κάνει μια τύπου Β; Και πώς θα εξηγήσω στους 4 ιδιοκτήτες ότι δεν έκαναν τίποτε λάθος αλλά έτσι είναι η ζωή;;;

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, Ena paidi koitaei t astra said:

Γιατί θα ήταν κοινόχρηστη παρέμβαση η αντικατάσταση κουφωμάτων του εκάστοτε διαμερίσματος; Χρησιμοποιείται από ολόκληρη την πολυκατοικία το κούφωμα της κρεβατοκάμαρας του διαμερίσματος; 😁

Τα κουφώματα κλιμακοστασίου είναι κοινόχρηστα. Το ίδιο και η θερμοπρόσοψη. 

Η μόνωση δώματος και πυλωτής συμφωνώ (αν και νομίζω ότι υπάρχει η επιλογή να την περάσεις σαν παρέμβαση του ρετιρέ, αλλά μπλέκεται αν υπάρχουν >1  διαμερίσματα στον τελευταίο όροφο.

Στην λογική ότι οι όψεις είναι κοινόχρηστες και ότι για να κάνεις θερμοπρόσοψη σε τοίχο διαμερίσματος παίρνεις συναίνεση από τους υπόλοιπους ενοίκους. (το τελευταίο δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα) . Και αν είναι έτσι, τότε μέχρι ποιο κομμάτι θα θεωρείται η μόνωση του δώματος κοινόχρηστη? μόνο αυτό που είναι πάνω από τυχόν κλιμακοστάσιο και ότι καλύπτει  το διαμέρισμα είναι μη κοινόχρηστη παρέμβαση? μπλέκει πολύ..Μήπως η λογική του πίνακα 3.2.1 είναι πως ότι είναι τικαρισμένο για αίτηση πολυκατοικίας τύπου Α, να μπει ως κοινόχρηστη παρέμβαση (από την μόνωση του δώματος όλοι ωφελούνται) και μόνο ότι δεν είναι τικαρισμένο να μπαίνει ως παρέμβαση του διαμερίσματος-μη κοινόχρηστη? 

Link to comment
Share on other sites

Επιτρέψτε μου κάποιες ερωτήσεις γιατί είμαι στο σκοτάδι. Αν έχει κάποιος όρεξη να βοηθήσει ευπρόσδεκτος.

Για τις αιτήσεις τύπου Α δεν έχω καταλάβει αυτό που λένε από το helpdesk ότι στην περίπτωση αυτή κάνουν ξεχωριστή αίτηση τα διαμερίσματα με τις παρεμβάσεις και άλλη μία η πολυκατοικία.

  • Η αίτηση αυτή των διαμερισμάτων γίνεται την ημέρα των πολυκατοικιών ή πρέπει να (είχε) γίνει την αντίστοιχη μέρα της περιφέρειας για μεμονωμένα διαμερίσματα; Δηλ για μία πολυκατοικία με 3 οριζόντιες ιδοκτησίες ας πούμε στην Αθήνα. Θα γίνουν 4 αιτήσεις από τα 4 ΑΦΜ, 3 τα διαμερίσματα και 1 η πολυκατοικία. Οι 3 αιτήσεις θα γίνουν την ημέρα που ανοίγουν οι πολυκατοικίες τον Ιανουάριο ή έπρεπε να έχουν γίνει την περασμένη Δευτέρα;
  • Τι γίνεται αν μπει η αίτηση των διαμερισμάτων και όχι της πολυκατοικίας;
  • Τι γίνεται αν μπει η αίτηση της πολυκατοικίας και όχι του ενός ας πούμε διαμερίσματος; Συμμετέχει το διαμέρισμα που δεν μπήκε στο πρόγραμμα, στις κοινόχρηστες παρεμβάσεις με δική του συμμετοχή; Και αν δεν θέλει (φαντάζομαι εκεί εμπλέκεται η συναίνεση).
  • Τι γίνεται αν ένα από τα διαμερίσματα δεν πληροί κάποιο κριτήριο επιλεξιμότητας πχ δεν είναι πρώτη κατοικία; Βγαίνει κανονικά το ΠΕΑ για όλο το κτίριο και απλά ο ιδιοκτήτης του εν λόγω διαμερίσματος συμμετέχει και πάλι με ιδία συμμετοχή στις κοινόχρηστες παρεμβάσεις χωρίς να μπορεί να κάνει παρεμβάσεις στο σπίτι του;
  • Ποιες είναι οι επιδοτήσεις; Το 60% ισχύει για όλες τις παρεμβάσεις ή μόνο για τις κοινόχρηστες;

 

Στην τύπου Β δεν έχει υποχρέωση Β αναβάθμισης τριών κατηγοριών; Και επίσης δε θα χρειαστεί Β ΠΕΑ; 

Link to comment
Share on other sites

Όλες οι αιτήσεις (πολυκατοικίας κ' διαμερισμάτων) θα γίνουν στις 18/1.

Δεν γνωρίζω τι γίνεται αν δεν προλάβει να καταχωρηθεί κάποιο διαμέρισμα.

Αν κάποιο διαμέρισμα δεν είναι κύρια κατοικία, πρέπει να συμμετέχει στις κοινόχρηστες παρεμβάσεις με ίδια κεφάλαια.

Η επιδότηση είναι ενιαία κ' αφορά όλες τις παρεμβάσεις.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Άρα η επιδότηση των μη κοινόχρηστων παρεμβάσεων δεν επηρεάζεται από το εισόδημα του ιδιοκτήτη του από ότι καταλαβαίνω. Γεγονός που μου γεννάει τη δεύτερη απορία. Έχω οικογενειακό διώροφο με σύσταση οριζοντίου για τα δύο διαμερίσματα, άρα μπορεί να θεωρηθεί χρήση πολυκατοικία. Ο χρήστης αν το βάλει στο πρόγραμμα σαν δύο ξεχωριστές αιτήσεις παίρνει 45% επιδότηση (χωρίς τα bonus covid premium κλπ), ενώ η χρήση της πολυκατοικίας δίνει 60. Επομένως τον συμφέρει καλύτερα να το βάλει ως πολυκατοικία. Το αντιλαμβάνομαι σωστά;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.