Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τροποποίηση υφιστάμενων ΠΕΑ για εξοικονομώ-αυτονομώ


Recommended Posts

Δλδ αν δεν τους έπαιρνες εσύ τηλ πως θα ενημερωνόταν ο άλλος επιθεωρητής ???…..

Δεν είναι δυνατό η όλη διαδικασία να στηρίζεται στο δικό μας φιλότιμο …..

κάποια στιγμή θα πρέπει όλοι αυτοί που απαντάνε στα τηλέφωνα στις αρμόδιες υπηρεσίες να φέρουν ευθύνη προσωπική για τα λεγόμενα τους….. 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, αναφορικά με το θέμα της ανάκλησης μου μεταφέρθη από άλλους συν/φους ότι κάποιοι ζητάνε ένα μικρό ποσό ως ελάχιστο κόπο για την διαδικασία.

Edited by akis73
Link to comment
Share on other sites

ΠΡΟΣ ADMINS: ΕΧΩ ΘΕΣΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ THREAD, πιστεύω ότι εδώ ταιριάζει περισσότερο. Αν θέλετε σβήστε το άλλο μου ποστ. Συγγνώμη για την αναστάτωση. 

 

Συνάδελφοι καλησπέρα,

Έχω ένα πρόβλημα με ΠΕΑ που είχα ετοιμάσει για να μπει στον περσινό κύκλο, και δεν πρόλαβε οπότε ετοιμάζω την αίτηση για τον φετινό. Πάνω στον πανικό να κλείσω το ΠΕΑ πέρσι, είχα βάλει μεταξύ των άλλων παρεμβάσεων στο διαμέρισμα τις διατάξεις αυτομάτου ελέγχου, αλλά φέτος διαβάζοντας καλύτερα την ΤΟΤΕΕ διαπίστωσα ότι χρειάζεται να ικανοποιούνται όλες οι προϋποθέσεις για να πάει από το Δ στο Γ, και όχι μόνο κάποιες. Έτσι κι αλλιώς πετυχαίνω την εξοικονόμηση που απαιτείται (Η σε Δ) και θέλω να το αφαιρέσω από το ΠΕΑ. Μπορώ να κάνω προσάρτημα μόνο γι'αυτό το λόγο; Για να είμαι ειλικρινής δεν το έχω επιχειρήσει ξανά. 

Χίλια συγγνώμη αν έχει απαντηθεί ξανά ανάλογη περίπτωση. 

EDIT - έχω ήδη εισάγει τα στοιχεία του ΠΕΑ στην αίτηση για τον φετινό κύκλο και έχουν αντληθεί τα στοιχεία του. Αν κάνω προσάρτημα, θα ανανεωθεί από μόνο του το σύστημα και θα μου δώσει τα νέα δεδομένα εξοικονόμησης κτλ; Ή την πάτησα;

EDIT 2: Μήπως μια άλλη λύση είναι απλά να μη γίνει η συγκεκριμένη παρέμβαση; Έτσι κι αλλιώς είναι εκτός επιλέξιμου προϋπολογισμού (με έπιασε ο κόφτης με τα 200€/μ²) και απλά θα το διαπιστώσει ο επιθεωρητής που θα κάνει το Β' ΠΕΑ. Υπάρχει πρόβλημα αν το βάλω στις προτεινόμενες και απλά δεν το κάνω;

Edited 41 λεπτά πριν by uptight

Link to comment
Share on other sites

On 25/1/2022 at 12:00 ΜΜ, George9555 said:

Τελικά έγινε δεκτή η ανάκληση . Τώρα εγώ ξεκινάω καινούργια επιθεώρηση εξ αρχής παίρνοντας στοιχεία από άλλη επιθεώρηση; ή κάτι πρέπει να κάνει ακόμα ο συνάδελφος στο δικό του σύστημα ;

Η απάντησή τους σε σχετικό ερώτημα:

Μπορείτε να μας δώσετε τον ΑΠ του νέου ΠΕΑ και η υπηρεσία μας θα κάνει την σύνδεση των δυο ΠΕΑ. Εάν δεν σας δώσουν τον αριθμό μπορείτε να διαγράψετε τον ΑΠ της επιθεώρησης που σας εμφανίζεται στο σύστημα για να αντικαταστήσετε το ανακληθέν ΠΕΑ.

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΝΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Δ/νση: Λ. Μεσογείων 119, 115 26 Αθήνα

 

Link to comment
Share on other sites

Στο καινούριο εξοικονομώ έχω καταχωρήσει στο σύστημα ΠΕΑ όπου εκ παραδρομής έβαλα λάθος σύστημα θέρμανσης αρχικού κτιρίου. Συγκεκριμένα αφορά μονοκατοικία όπου εγώ έβαλα ηλεκτρικά καλοριφέρ καθώς η ιδιοκτήτης επέμενε ότι δεν λειτουργούν τα καλοριφέρ και μου έδειξε κομμένες σωλήνες, διαλυμένο τον λέβητα, χωρίς καμινάδα κτλ.

Η αίτηση και το ΠΕΑ έχουν γίνει εδώ και ένα μήνα και είμαστε σε αναμονή για τι θέλει. Η αίτηση είναι σε φάση καταχώρησης παρεμβάσεων δηλαδή δεν μπορεί να αλλάξει τώρα το ΠΕΑ στο εξοικονομώ.

Αυτός στο μεσοδιάστημα πήγε μόνος του και επισκεύασε την κεντρική θέρμανση (!), έβαλε νέο λέβητα πετρελαίου (μάλλον επειδή πάγωσε και βρήκε κάποιον μεταχειρισμένο) κτλ 

Τώρα θέλω να κάνω διόρθωση του Α' ΠΕΑ και να βάλω σωστά σαν θέρμανση τον λέβητα. Όμως αναρωτιέμαι πως θα γίνει κάτι τέτοιο καθώς το πρώτο ΠΕΑ είναι καταχωρημένο και αν γίνει ανάκληση του δεν νομίζω να λάβει υπόψη του μεγέθη του νέου ΠΕΑ. Γνωρίζει κάποιος τι να κάνω σε αυτήν την περίπτωση ? 

Υπάρχει και η λογική να κάνω νέο ΠΕΑ και να ακυρώσω τη δήλωση εξοικονομώ και να κάνω καινούρια.

Link to comment
Share on other sites

Θέλει να αλλάξει σύστημα θέρμανσης ?

Αν ναι μη κάνεις κάτι .. Εξάλλου αν έχεις φωτό με κομμένους  σωλήνες είσαι καλυμμένος. (Θα μπορούσες να μη το έχεις μάθει ποτέ !). Και απο τη στιγμή που ηταν αδυνατο να λειτουργήσει το σύστημα θέρμανσης καλα εκανες και ουσιαστικά το αγνόησες.   

Εάν οχι  κάνε ανάκληση με ΥΔ (να παραδέχεται ότι έχει κάνει αλλαγή του συστήματος θέρμανσης μετά την έκδοση του ΠΕΑ)  του ιδιοκτήτη , βάλε τα σωστά στοιχεία στο πεα και ξανακανε την αιτηση (επισήμανε του τι συνεπάγεται αυτό καθυστέρηση ανάκλησης.., buildingcert που σέρνεται κτλ ) 

ΥΓ Εάν δεν τον εμπιστεύεσαι οτι θα κάνει την αλλαγή του συστήματος θέρμανσης κάνε κατευθείαν το 2ο 

Edited by MAR_PAX
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.