Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πληροφοριακό Σύστημα Εξοικονομώ-Αυτονομώ


Recommended Posts

Και όπως φαίνεται, ο αδύναμος κρίκος αυτή τη φορά ήταν κυρίως το buildingcert.

https://ypodomes.com/ti-anaferei-to-tee-peloponnitee-peloponnisoy-ta-provlimata-stis-aitiseis-toy-quot-exoikonomo-aytonomo-quot-kai-oi-protaseis-gia-ti-veltiosisoy-gia-tis-aitiseis-toy-quot-exoikonomo-aytonomo-quot/

Τώρα, μπορεί κάποιος να εγγυηθεί ότι η χρήση οποιουδήποτε εξωτερικού προγράμματος μαζικής εισαγωγής στοιχείων, με πολλαπλές υποθέσεις και αιτήματα εξυπηρέτησης, δεν συντέλεσε στο φρακάρισμα του συστήματος; 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

6 ώρες πριν, korakasnek said:

Τα παραπονα των πικραμενων όπως θέλετε να ερμηνευσετε τις ενστάσεις μας, διότι ως θα γνωρίζετε δεν είμαι ο μόνος αφορουν αιτήσεις που ολοκληρώθηκαν στα 9 λεπτα της ωρας κυριε. Το ΥΠΕΝ έδωσε ως χρόνο τερματισμός, αν μου επιτρέπεται, τα 13 λεπτά... Σας φαίνεται παραλογο λοιπόν να αντιδρουμε... Αμφισβητείτε και το γεγονός πως κατά τη διάρκεια του Εξοικονομώ κάποιες περιφερειες και αμέσως μετά την κυκλοφορία του bot στην Κω, η οποία ολοκληρώθηκε στα 31 δευτερόλεπτα να σημειωθεί πηραν παραταση ενώ άλλες όχι? Ότι πλεον ο νέος υπουργός ουσιαστικά κλειδώνει τις "τρυπες" και πλέον στις υπόλοιπες περιφερειες οι προγραμματιστες και όχι οι μηχανικοί όπως επικαλείστε ΔΕΝ θα εισπράξουν τις 2-4 χιλιάδες που πηραν απο μεγάλα τεχνικά γραφεία για να πωλησουν το λογισμικό τους? Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα λοιπόν κυριε... Βάλτε το στον τοίχο σας ως παρακαταθηκη για τα παιδια μας... Αν μπορεις να κλέψεις κλέψε και μετά αποκάλεσε όσους δεν το έκαναν κλαψιαρικα που δεν έδωσαν τα χιλιάρικα κι έπειτα να περηφανευονται πως ταχα μου είναι Μηχανικοί.... Ειλικρινά αφου ειναι ετσι γιατί ΠΛΕΟΝ σταματάει η χρήση τέτοιων μηχανισμών? Δεν είναι έμμεση αποδοχή παρανομης χρήσης? Νομίζω πως θα έπρεπε να μη φοβάστε... Το κουκουλωμα είναι δεδομένο... Στην Ελλάδα ζουμε... Αλλά επιτρέψτε μας να φωνάξουμε και λίγο ΜΗΠΩΣ και κάτι αλλάξει και για μας μελλοντικά... 

 

 

Ο Ξανθόπουλος των Χανιων

 

Μπορεί να σας φαίνεται ότι αυτά που ισχυρίζεστε είναι και αποδεδειγμένα και να τα χρησιμοποιείτε ως τέτοια, αλλά τίποτα από αυτά δεν έχει αποδειχθεί. Το ότι εσείς τελειώσατε την αίτηση στα 9 λεπτά και δεν μπήκατε είναι κάτι που ισχυρίζεστε εσείς και χωρίς να γνωρίζουμε πότε το σύστημα δεσμεύει τα χρήματα μόνο ικασίες μπορούμε να κάνουμε.

Τώρα αν κάποιος αγόρασε ένα σκριπτ 2000€, μόνο ανόητο τον κάνει να φαίνεται. Αλλά μεμπτή δε νομίζω ότι είναι η ανοησία του. 

Το ότι νομίζετε ότι πλέον σταματά η χρήση τέτοιων μηχανισμών δείχνει την άγνοια σας, και όποιου άλλου το πιστεύει. Αυτοί οι μηχανισμοί είναι μέρος του προγράμματος που χρησιμοποιείτε για να μπαίνετε σε διάφορες σελίδες όπως αυτή που είστε τώρα. Κακώς νομίζετε ότι είναι κάτι το ιδιαίτερο. Δεν μπλέξατε με κύκλωμα χάκερ. Και μαθητές του γυμνασίου με ένα κίνητρο θα μπορούσαν να το κάνουν και πιθανώς και καλύτερα από "προγραμματιστή". Τέλος 30" έκανε ο άνθρωπος να συμπληρώσει τα βασικά στοιχεία της αίτησης. Προσωπικά αμφιβάλλω αν έκανε τίποτα άλλο, πιστεύω πως το βίντεο έγινε για να σταματήσει το πρόγραμμα, ή σαν proof of concept. Γιατί να μην δείξει όλη τη διαδικασία; Όλη η αίτηση θα του έπαιρνε 2-3 λεπτά. 

Τέλος δεν φαίνεται καμία αποδοχή παράνομης χρήσης από την παράταση. Ανησυχία φαίνεται από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τι έγινε και το ψάχνουν. Προφανώς θα κάνουν αυτό που έπρεπε να κάνουν από την αρχή με τη χρήση διαφόρων αντιμέτρων φαντάζομαι, αλλά δεν θα καταφέρουν τίποτα. Φυσικά πάντα υπάρχει τρόπος και από τη μια πλευρά και από την άλλη. Πόσο μακριά μπορείς να πας είναι το θέμα. Είπαμε, εμείς που καταλαβαίνουμε τι έγινε. Δεν είναι παράνομο. Δεν το υποθέτω κύριε. Καταλαβαίνω τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν, και σας το λέω πως δεν είναι. Αντιθέτως εσείς δεν καταλαβαίνετε τίποτα πέραν της εικόνας που είδατε που ήρθε να "επιβεβαιώσει" τους φόβους σας και καλά, και σας έκανε εντελώς αδιάλλακτο. Θα το διαπιστώσετε στην πορεία. Ανεμόμυλοι είναι, θα το καταλάβετε εν καιρώ. Ή ίσως και όχι. 

 

4 ώρες πριν, ted78 said:

Και όπως φαίνεται, ο αδύναμος κρίκος αυτή τη φορά ήταν κυρίως το buildingcert.

https://ypodomes.com/ti-anaferei-to-tee-peloponnitee-peloponnisoy-ta-provlimata-stis-aitiseis-toy-quot-exoikonomo-aytonomo-quot-kai-oi-protaseis-gia-ti-veltiosisoy-gia-tis-aitiseis-toy-quot-exoikonomo-aytonomo-quot/

Τώρα, μπορεί κάποιος να εγγυηθεί ότι η χρήση οποιουδήποτε εξωτερικού προγράμματος μαζικής εισαγωγής στοιχείων, με πολλαπλές υποθέσεις και αιτήματα εξυπηρέτησης, δεν συντέλεσε στο φρακάρισμα του συστήματος; 

Τα "προγράμματα" σαν κι αυτό που βλέπουμε στο βίντεο απλά επιταχύνουν την διαδικασία υποβολής συμπληρώνοντας τα πεδία αντί για σένα και πατούν και τα κατάλληλα κουμπιά. Ανάλογα πόσο καλός είσαι. Πάλι ένα πιστοποιητικό θα τραβήξει από το buildingcert. Δεν θα το πλημμυρίσει με αιτήματα. Ίσα ίσα που ίσως το διευκολύνει κιόλας, γιατί αντί να το αιτηθεί μαζί με σένα και τους άλλους που φτάνετε σε αυτό το στάδιο σε περίπου τον ίδιο χρόνο, αυτό έχει ήδη φτάσει και τραβήξει το ΠΕΑ όσο εσύ συμπληρώνεις το ατακ. Αν ο σερβερ του buildingcert δεν είναι για πέταμα δηλαδή, όποιος χρησιμοποίησε σκριπτ αποσυμφόρησε το buildingcert, δεν το επιβάρυνε. Αν συνυπολογίσουμε ότι η χρήση μποτ δεν ήταν διαδεδομένη, δεν θα προκάλεσε κανένα πρόβλημα στην διαδικασία πέραν της δέσμευσης του προϋπολογισμού νωρίτερα από εσένα κι εμένα. 

Για να το καταλάβεις καλύτερα, ας υποθέσουμε ότι είναι αγώνας ταχύτητας. Τα μποτ ξεκινούν με φεραρι και βάλε και συ με το γρήγορο χατσμπακ της επιλογής σου. Όσα και να είναι τα φεράρι, είναι τόσο λίγα και τόσο γρήγορα σε σχέση με τους υπόλοιπους, που στο μποτλνεκ που έχει στα μισά της διαδρομής εσένα δεν θα σε εμποδίσουν γιατί έχουν φτάσει και περάσει από κει πολύ πριν από σένα. 

 

Και για τον κρητικό κλαψιάρη, στον αγώνα αυτό μπήκες γνωρίζοντας ότι είναι ανοιχτή κατηγορία. Άλλος έρχεται με φεραρι, άλλος με σ3, άλλος με φόρμουλα, άλλος με κρικρι. Το ότι κάποιος έκρυβε μεθανόλες κάτω από το καπό, δεν τον κάνει κακό ούτε παράνομο. Από ότι φαίνεται, ακόμη και αεροπλάνα είχε. Αν βρεις κανέναν που χρησιμοποίησε παράκαμψη μαζί σου. Αλλά με τόσο γρήγορο εργαλείο τι να την κάνεις την παράκαμψη;

Καλώς ήρθες στον κόσμο της τεχνολογίας όπου όλα είναι πιθανά και κάθε μέρα μαθαίνεις και κάτι νέο! 

 

ΥΓ. Να είστε βέβαιοι ότι με αυτή την κουβέντα αυτό που επιτυγχάνεται, είναι να ψάχνει περισσότερος κόσμος για μποτ. Θα αυξηθούν δραματικά στο νέο εξοικονομώ να είστε βέβαιοι. 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε υπάρχουν γραφεία - εταιρείες με εκατοντάδες αιτήσεις. Αν γίνονται ταυτόχρονα λογικό είναι το σύστημα να κρασάρει.

Το '19 το πρόβλημα φάνηκε στο taxisnet, και φέτος στο επόμενο βήμα το buildingcert.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε σαν κλάδος δυσλειτουργίες πληροφοριακών συστημάτων, ούτε είμαστε τεχνολογικά αναλφάβητοι.

Μακάρι να επέμβουν ευρωπαϊκές υπηρεσίες για να γίνει σοβαρός και ανεξάρτητος έλεγχος.

Link to comment
Share on other sites

Καλά θα τους μαζέψει κανείς αυτούς όλους του πληροφορικάριους από τη silicon valey. που νομίζουν ότι ανταγωνίζονται την παρέα τους σε κάποιο βιντεοπαιχνίδι; 

Από την όλη διαδικασία του ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ δεν βρίσκουν άλλα ελλατώματα και ρίχνουν την ευθύνη στους μηχανικούς που δεν είναι γνώστες των Bots και scripts.

Δηλαδή δεν έχουν να πουν κάτι για τον ελάχιστο προύπολογισμό του Υπουργείου σε σχέση με τις προσδοκίες που καλλιεργεί εδώ και 6 μήνες και μετά τις συνεχείς παρατάσεις και καθυστερήσεις.

Δεν έχουν να πουν τίποτε για τον όγκο και την ποιότητα  δουλειάς των μηχανικών που θα κριθεί σε 9 λεπτά αγώνα ταχύτητας;

Δεν έχουν να πουν κάτι στο παλιό και νέο Υπουργό να δεχθεί επιλαχόντες και να διαθέσει σε αυτούς το 1 δις που προετοιμάζει για το επόμενο εξάμηνο; (έως τότε θα μαζευτούν υπερδιπλάσιες αιτήσεις).

έλεος λοιπόν και με στεναχωρεί που αναγκάζομαι και διαβάζω αυτές τις μπούρδες (από κάποιους) γιατί κατά τα άλλα το site είναι πάρα πολύ χρήσιμο και στην καρδιά των γεγονότων.

Ευχαριστώ

  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

Θα παρακαλέσω όλους τους συναδέλφους που μέρες τώρα τρώγονται για το αν είναι νόμιμα τα λογισμικά και τα bot, να κάνουν (και να σκεφτούν) ένα βήμα πίσω.

Αντιγράφω, τις σχετικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης:

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό και υπενθυμίζεται ότι οι κωδικοί πρόσβασης (όνομα χρήστη/username και συνθηματικό/password) που εκδίδονται, κατά τη διαδικασία που προβλέπεται στην κείμενη νομοθεσία, για χρήση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες Taxisnet είναι αυστηρά προσωπικοί. Ως εκ τούτου, ο χρήστης οφείλει να τους διαφυλάττει με προσοχή για την αποκλειστική χρήση τους μόνο από τον ίδιο, λαμβάνοντας κάθε μέτρο πρόνοιας για τη μη διαρροή τους σε οποιονδήποτε άλλον.»

Συνάδελφοι, η αίτηση γίνεται από τον ωφελούμενο. Τέλος. Αυτό λέει το πρόγραμμα, αυτό υπαγορεύει και η νομοθεσία. Όλα τα άλλα είναι, τουλάχιστον, παράτυπα.

Ούτε λογισμικά, ούτε μεγάλα γραφεία, ούτε στρατιές μηχανικών να ανταλλάσσουν προσωπικά δεδομένα και κωδικούς Taxisnet πελατών τους, με ή χωρίς αμοιβή.

Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε και το εφαρμόσουμε, τόσο πιο γρήγορα θα λυθεί το πρόβλημα. Κι αν δεν το κάνουμε εμείς, τότε θα πρέπει με κάποιο τρόπο να μας το επιβάλουν.

  • Like 1
  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Ψυχραιμία στους συναδέλφους. Τα λάθη του πληροφοριακού που συζητάμε εδώ δεν είναι δικά μας.

  1. Τα συστήματα δε σχεδιάζονται για τέτοια πρόσβαση. Σχεδιάζονται για την κλασική πρόσβαση "γράφω - προχωράω". Εκτός αν έχει api (όπως η ΑΑΔΕ για τα λογιστικά προγράμματα). Αυτό το σύστημα εδώ δεν έχει τέτοια δυνατότητα.
  2. Autocomplete, copy-paste, αίτηση στο χέρι κ.λπ. μπορεί να κάνεις. Είναι στα πλαίσια εισόδου.
  3. Script να ζητάει μια σελίδα 10000 φορές δε μπορεί να κάνεις. 100 υπολογιστές να κάνουν από 100 αιτήματα πάλι 10000 κάνεις. Γιατί θα τη ρίξεις.
    Και θεωρείται DoS ή DDoS attack που δεν είναι νόμιμη.
  4. Το πρόβλημα στην είσοδο δεν είναι τόσο το autocomplete, όσο ο χρόνος εισόδου, οι μαζικές αιτήσεις ταυτόχρονα σε 30΄΄ κ.λπ. Κάτι τέτοιο μπορεί να ρίξει το σύστημα.

Εάν λοιπόν κάποιοι είχαν αυτό το script και ήταν προφορτωμένο με στοιχεία τα οποία πέρασε για 10000 αιτήσεις σε 30'' τότε αυτή η μαζική εισαγωγή μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στους άλλους αλλά και στο ίδιο το πληροφοριακό το οποίο σχεδιάστηκε για άνθρωπο. Όχι για bot.

Εδώ έχουμε φαινόμενα που έπεσαν το πληροφοριακά (ΑΑΔΕ και Buildingcert) και οι αιτήσεις πέρναγαν random όπου ξεκολλούσε.

Αυτά είναι τα θέματα και όχι το copy-paste ή το autocomplete ή οι συνεργασίες. Που κανονικά και αυτές έπρεπε να μην υπάρχουν όπως λέει ο @vagom με τον οποίο συμφωνώ, καθώς αν ο κάθε ένας έκανε την αίτησή του δε θα υπήρχε το πρόβλημα.

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι όλοι συγκλίνουν στο ότι εάν δεν υπήρχε ο κανόνας first come first served δεν θα είχαμε θέμα να κουβεντιάσουμε εδώ. Ή μάλλον καλύτερα θα κουβεντιάζαμε για αυτά που μας ενδιαφέρουν περισσότερα από το να ξακατατινιοζομαστε για τη νομιμότητα των μποτ.

Σχετικά με αυτό που είπε ο  swordfish και ο vagom για το ότι οι αιτήσεις θα έπρεπε να γίνονται από τον ιδιώτη, έχω μια αντίρρηση: θα έπρεπε να υπάρχει δυνατότητα για αυτούς που δεν έχουν εξοικίωση να μπορεί κάποιος άλλος να ξεκινήσει και ολοκληρώσει την αίτηση τους. Αντίστοιχα με τη φορολογική δήλωση που ολοκληρώνει ο λογιστής για τον εκάστοτε >60χρονο

Link to comment
Share on other sites

Για να επανέλθουμε στο θέμα.

  1. Για τις πολυκατοικίες τύπου Α:
    Έχει κάποιος συνάδελφος screenshot από αίτηση πολυκατοικίας από το πληροφοριακό στο Β κύκλο που εδώ πρακτικά θα είναι παρεμφερής πιστεύω με την Πολυκατοικία τύπου Α;
    Θα του ήταν κόπος να ανεβάσει διαγράφοντας τα στοιχεία του ιδιοκτήτη και των παρεμβάσεων;
  2. Για τις πολυκατοικίες τύπου Β:
    Ο πίνακας διαμερισμάτων θα συμπληρωθεί εφόσον κάνουν οι ιδιοκτήτες αίτηση μεμονωμένου διαμέρισματος ή χειροκίνητα; Δηλαδή σε τύπου Β θα συνδεθούν 4 φορές σε πολυκατοικία 3ων διαμερισμάτων (3 τα διαμερίσματα και 1 ο εκπρόσωπος).
    Θα πρέπει να είναι 1η κατοικία κάθε διαμέρισμα; Εγώ προσωπικά καταλαβαίνω ότι για να επιδοτηθεί και να συμμετέχει (να μη συμμετέχει με ίδια κεφάλαια κάποιος) ακόμα και αν είναι τύπου Β θα πρέπει να είναι 1η κατοικία.
    Άρα θα κάνει αίτηση μεμονωμένου διαμερίσματος ως μέρος αίτησης, τουλάχιστον για να επιβεβαιώσει τα στοιχεία του από ΑΑΔΕ;
    Ο εκπροσωπος θα προσθέσει εκεί μόνο κοινόχρηστες παρεμβάσεις σε τύπου Β.
  3. Τρίτο και κυριότερο. Τι άποψη έχετε ως προς το ποσοστό συμμετοχής καθενός διαμερίσματος (είτε σε τύπου Α είτε σε τύπου Β). Χιλιοστά ιδιοκτησίας ή ψήφοι/συμμετοχή σε κοινόχρηστα.
    πχ τα καταστήματα συνήθως δε θερμαίνονται από το λέβητα, έχουν διακριτή είσοδο και δεν πληρώνουν ανελκυστήρα και κοινόχρηστα καθαρισμών κλιμακοστασίων και φωτισμών σε αυτά.
  4. Το έντυπο πρότασης παρεμβάσεων αναφέρει συνολική επιφάνεια σε πολυκατοικία. Της ζώνης ή και τους ΜΘΧ μαζί (το σύνολο του ΠΕΑ);

Επισυνάπτω από το εγχειρίδιο του Β κύκλου τις 2 τελευταίες σελίδες όπου φαίνεται κωδικός αίτησης για κάθε μεμονωμένο διαμέρισμα και χιλιοστά.

1.jpg

2.jpg

Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, Sw0rdf1sh said:

Για να επανέλθουμε στο θέμα.

  1. Για τις πολυκατοικίες τύπου Α:
    Έχει κάποιος συνάδελφος screenshot από αίτηση πολυκατοικίας από το πληροφοριακό στο Β κύκλο που εδώ πρακτικά θα είναι παρεμφερής πιστεύω με την Πολυκατοικία τύπου Α;
    Θα του ήταν κόπος να ανεβάσει διαγράφοντας τα στοιχεία του ιδιοκτήτη και των παρεμβάσεων

Προς διευκόλυνση κάθε ενδιαφερόμενου, ανεβάζω screenshot από αίτηση πολυκατοικίας που υποβλήθηκε στο ΕΚΟ ΙΙβ

Αίτηση πολυκατοικίας .rar

  • Like 2
  • Thanks 3
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, Sw0rdf1sh said:

3. Τρίτο και κυριότερο. Τι άποψη έχετε ως προς το ποσοστό συμμετοχής καθενός διαμερίσματος (είτε σε τύπου Α είτε σε τύπου Β). Χιλιοστά ιδιοκτησίας ή ψήφοι/συμμετοχή σε κοινόχρηστα.
πχ τα καταστήματα συνήθως δε θερμαίνονται από το λέβητα, έχουν διακριτή είσοδο και δεν πληρώνουν ανελκυστήρα και κοινόχρηστα καθαρισμών κλιμακοστασίων και φωτισμών σε αυτά.

4. Το έντυπο πρότασης παρεμβάσεων αναφέρει συνολική επιφάνεια σε πολυκατοικία. Της ζώνης ή και τους ΜΘΧ μαζί (το σύνολο του ΠΕΑ);

3. Εγώ έβαλα τα χιλιοστά κοινοχρήστων.

4. Έχω βάλει την συνολική επιφάνεια του ΠΕΑ.  

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.