Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Εξοικονομώ-Αυτονομώ: Επιλέξιμες Παρεμβάσεις


Recommended Posts

Γεια σας παιδιά.

Ερώτηση για τα φωτοβολταϊκά:

Στο παράρτημα ΙΙΙ των παρεμβάσεων, στον πίνακα με τις παρεμβάσεις και το κόστος τους για το φωτοβολταϊκό θα συμπληρώσουμε στην στήλη "ποσότητα (m2  δομικού στοιχείου ή ανοίγματος, τεμάχια) " τη συνολική ΚW του φωτοβολταϊκου?

Το ρωτάω γιατί στον οδηγό εφαρμογής οι ανώτατες τιμές επιλέξιμων δαπανών στα φωτοβολταϊκά είναι '' (€/εγκατεστημένο kW ή kWh) ''.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 404
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

49 λεπτά πριν, TBD said:

Συνολικά kW για τα φωτοβολταϊκά, συνολικές kWh για τους συσσωρευτές.

Ευχαριστώ πολύ συνάδελφε!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

Παρατήρησα ότι στο τωρινό αυτονομώ οι τέντες βρίσκονται ως υποκατηγορία των κουφωμάτων και δεν αναφέρεται κάτι για την θερμομόνωση. Στα προηγούμενα προγράμματα πήγαιναν πακέτο με κουφώματα ή θερμομόνωση. Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος κάτι;

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα!

εχω περιπτωση μονοκατοικιας στην οποια υπηρχε ημιυπαιθριος πριν την κεντρικη εισοδο της. Ο ημιηπαιθριος ειχε κλεισει με νεα εξωπορτα και η μονοκατοικια ειχε τακτοποιηθει.

Εν ολιγοις ειναι μια κατασταση οπως ειναι οι πολυκατοικιες. Οπως δηλαδη μπαινεις απο την κεντρικη εισοδο της πολυκατοικιας και μετα καθε διαμερισμα εχει την δικη του εξωπορτα, ετσι εγινε και εδω. Μονο που δεν εχουμε διαμερισματα αλλα μονο ενα διαμερισμα. Απο την νεα πορτα που μπηκε δηλαδη (χαρην συντομιας θα την ονομαζω "ΝΕΑ ΕΞΩΠΟΡΤΑ"), μπαινουμε σε ενα μη θερμαινομενο χωλ, και απο το χωλ εχουμε την πορτα που υπηρχε και μπαινουμε στην κατοικια.

Η ερωτηση ειναι η "ΝΕΑ ΕΞΩΠΟΡΤΑ", με την οποια εκλεισε ο ημιυπαιθριος (τον οποιο τον θεωρω μη θερμαινομενο χωρο στο ΠΕΑ) και η οποια ειναι σε επαφη με τον αερα, δυναται να μπει σαν επιλεξιμη παρεμβαση?

 

 

1.jpg

Link to comment
Share on other sites

 

48 λεπτά πριν, katrmp said:

όχι

Γιατί στις πολυκατοικίες είναι επιλέξιμη δαπάνη η αντικάσταση κουφωμάτων κοινοχρηστων ΜΘΧ σε επαφή με τον εξωτερικό αέρα και στην μονοκατοικία δεν είναι;

Link to comment
Share on other sites

Γιατί η πολυκατοικία επιτρέπει επεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους. Μην τις συγχέουμε. Και η τύπου β δεν επιτρέπει εξωτ. Θερμομόνωση

 

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.