Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Βεβαίωση Ολοκλήρωσης των εργασιών που αφορούν στα έργα του σταθμού παραγωγής


spygr

Recommended Posts

Καλησπέρα,

μία ερώτηση. Είμαι ο μηχανικός στην κατασκευή ενός Φ/Β πάρκου 99 kW. Ψάχνω να βρω τρόπο να αιτηθώ να έρθει μηχανικός για την βεβαίωση ετοιμότητας αλλά δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Υπάρχει κάποιο πρότυπο έγγραφο που αποστέλουμε κάπου και το ΤΕΕ αναθέτει σε κάποιον τον έλεγχο; Επείγει καθώς τον επόμενο μήνα αλλάζει η τιμή και δέχομαι μεγάλες πιέσεις από τον πελάτη.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 29
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

  • 1 month later...

η αιτηση υποβαλλεται στο [email protected]

και απλα δινεις τα στοιχεια του εργου και ζητας ελεγχο ετοιμοτητας

 

Απο εκει και περα σε μια που ημουν ελεγκτης κατεγραψα των αριθμο και τον τυπο πανελ και ινβερτερ, τα στοιχεια του υποσταθμου απο τα ταμπελακια (ζητησα και τα στοιχεια απο τον κατασκευαστη).

Φωτογραφικη τεκμηριωση ολες τις σειρες των πανελ. ενα ταμπελακι απο πανελ, φωτο ολων των ινβερτερ απο μακρια και το πινακιδακι τους, αρκετες φωτο απο χαμηλη, μεση, Μ/Σ και του οικισκου. 

Μια συντομη εκθεση 1-2 σελιδες και καμια 30 φωτο και μια κατοψη τοπογραφικο με την τοποθετηση οικισμου και πανελ. Δεν ελεγξα καλωδιωση ουτε αλλες δοκιμες καλης λειτουργιας. Στην πραξη οι ηλεκτρολογοι συνδεαν εκεινη την ωρα.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Καλησπέρα σε όλους...

Σε αυτοψία μου για βεβαίωση ολοκλήρωσης εργασιών, διαπιστώνω πως έχει περιφραχτεί και χρησιμοποιηθεί μόνο τμήμα (λίγο παραπάνω από το μισό) του γηπέδου που φαίνεται στο Τοπογραφικό Διάγραμμα του αγροτεμαχίου. Το πάρκο είναι δυναμικότητας 400kW, ενώ το αρχικό γήπεδο "σήκωνε" αρκετά μεγαλύτερη εγκατάσταση, επομένως έγινε κάποια "άτυπη κατάτμηση".

Εκτός του γεγονότος πως δεν επιτρέπεται περίφραξη όπου γουστάρουμε, και χωρίς να έχω στα χέρια μου την Έγκριση Εργασιών του Έργου, μου δημιουργεί εμένα σαν Μηχανικό που μου ζητείται η βεβαίωση ολοκλήρωσης εργασιών μέσω του ΤΕΕ, κάποιο πρόβλημα για την έκδοση της βεβαίωσης; Όλες οι απαραίτητες εργασίες (πλην συναγερμού και συστήματος CCTV) έχουν ολοκληρωθεί.

Link to comment
Share on other sites

Το ότι το αγροτεμάχιο είναι μεγαλύτερο σε έκταση από την απαιτούμενη για την εγκατάσταση συστήματος 400KWp, δεν σημαίνει απαραίτητα "άτυπη κατάτμηση"...

Η βεβαιώση ολοκλήρωσης εργασιών αφορά αποκλειστικά την δυνατότητα του σταθμού να παράξει ηλεκτρική ενέργεια αν ΣΗΜΕΡΑ πραγματοποιούσε την σύνδεση ο ΔΕΔΔΗΕ στο δίκτυο ΜΤ. Δεν ελέγχεται η ορθή εφαρμογή της έγκρισης εργασιών κτλ...

Link to comment
Share on other sites

7 λεπτά πριν, astrah said:

Το ότι το αγροτεμάχιο είναι μεγαλύτερο σε έκταση από την απαιτούμενη για την εγκατάσταση συστήματος 400KWp, δεν σημαίνει απαραίτητα "άτυπη κατάτμηση"...

Δεν υπάρχει καν ο όρος "άτυπη κατάτμιση", εξ' ου και τον τοποθέτησα σε εισαγωγικά. Το τυπικό είναι πως δεν επιτρέπεται να τοποθετηθεί περίφραξη οπουδήποτε αλλού πλην των ορίων ενός γηπέδου. Έχω περιέργεια να δω πώς το έχουν προσεγγίσει στην Έγκριση Εργασιών.

Σε κάθε περίπτωση, εκτιμώ και γω πως δεν μου δημιουργεί πρόβλημα για την έκδοση της βεβαίωσης, επειδή όμως έχω δει αρκετά γήπεδα να έχουν περιφραχτεί σωστά και να χρησιμοποιείται για τους σκοπούς του πάρκου μόνο ένα τμήμα αυτών, μου φάνηκε καλή ιδέα να το ψάξω λίγο περισσότερο...

Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, thanar said:

Το τυπικό είναι πως δεν επιτρέπεται να τοποθετηθεί περίφραξη οπουδήποτε αλλού πλην των ορίων ενός γηπέδου. Έχω περιέργεια να δω πώς το έχουν προσεγγίσει στην Έγκριση Εργασιών

Μπορεί να ήταν μεγάλο σε έκταση που η περίφραξη να έβγαινε εκτός προϋπολογισμού. Οπότε ο εργολάβος έκανε αυτό που έλεγε η τιμη που είχε συμφωνηθεί. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλησπέρα. Είμαι ελεγκτής σε ένα έργο ΦΒ. Με ενημέρωσαν ότι όταν ολοκληρώσουν το έργο δεν θα έχουν κατασκευάσει την περίφραξη. Την περίφραξη την έχω δει στο τοπογραφικό (ΕΕΔΜΚ δεν μου έστειλαν). Σε άλλες δύο περιπτώσεις ΦΒ πάρκωνπου είχα πάει η περίφραξη είχε πραγματοποιηθεί. Από ότι είδα στο ΦΕΚ δεν εξετάζουμε καλωδιώσεις, συστήματα παρακολούθησης κλπ. Άραγε ισχύει το ίδιο και για την περίφραξη;

 

Edited by George Kokkinaris
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.