Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αλλαγές Οδηγού (σε σχέση με την προδημοσίευση)


Recommended Posts

Μια ακόμα σημαντική αλλαγή ακόμα και σε σχέση με προηγούμενα εξοικονομώ είναι η απαίτηση όχι για απλά διπλά τζάμια αλλά για κουφώματα με ενεργειακό υαλοπίνακα (3.3.1.i) "..με κατ' ελάχιστο διπλούς ενεργειακούς (επίστρωση χαμηλής εκπομπής) υαλοπίνακες.." χωρίς αλλαγή στα χρήματα.

  • Like 2
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Για δείτε και αυτό.
Για την παρέμβαση 1.Δ, αλλαγή μόνο υαλοπινάκων, λέει η υποσημείωση "Αφορά επιλέξιμες κατοικίες/διαμερίσματα προστατευόμενα ως μέρος συγκεκριμένου περιβάλλοντος ή λόγω της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής ή ιστορικής τους αξίας, όπως διατηρητέα και εντός παραδοσιακών οικισμών κτήρια, στο βαθμό που η συμμόρφωση προς ορισμένες ελάχιστες απαιτήσεις ενεργειακής απόδοσης θα αλλοίωνε κατά τρόπο μη αποδεκτό το χαρακτήρα ή την εμφάνισή τους".

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Η διατύπωση περί ανακύκλωσης άλλαξε (έγινε πιο γενική και ασαφής ως προς την υποχρέωση):

Προδημοσίευση: Επισημαίνεται ότι είναι υποχρεωτική η εναλλακτική διαχείριση  ανακύκλωση) -συλλογή και παράδοση- των αποβλήτων από εκσκαφές, κατασκευές και κατεδαφίσεις (Α.Ε.Κ.Κ.) (π.χ. κουφώματα, λέβητες, υαλοπίνακες κ.α.) σε νομίμως αποδεκτούς χώρους παράδοσης Α.Ε.Κ.Κ. από τους διαχειριστές (ανάδοχοι ή ο κύριος του έργου) Α.Ε.Κ.Κ., όπως αυτά καθορίζονται στην υπ’ αριθ. 36259/1757/Ε103/2010 (ΦΕΚ 1312Β/2010) Κ.Υ.Α.

Οδηγός: Επισημαίνεται ότι ο διαχειριστής (ανάδοχος ή κύριος του έργου ) των αποβλήτων από εκσκαφές, κατασκευές και κατεδαφίσεις (Α.Ε.Κ.Κ.), σύμφωνα με τις διατάξεις της ΚΥΑ υπ΄αρ. 36259/1757/Ε103/2010 (Β΄1312Β), υποχρεούται για την εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων αυτών, με σκοπό ιδίως την προετοιμασία για επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση.

Επίσης, στο παράρτημα VIII ζητάει από τον ανάδοχο να βεβαιώσει με την ΥΔ πως: "Έχει διασφαλιστεί η ορθή και κατά το νόμο εναλλακτική διαχείριση (επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση) των Αποβλήτων από Εκσκαφές, Κατασκευές και Κατεδαφίσεις (Α.Ε.Κ.Κ.) / Δεν παρήχθησαν Α.Ε.Κ.Κ"

Edited by vagom
Link to comment
Share on other sites

On 17/11/2020 at 9:26 ΠΜ, vagom said:

Η διεύθυνση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας είναι https://exoikonomo2020.gov.gr/

 

Έχει ανοίξει η πλατφόρμα ; Έχει μπει κανείς; Γιατί εγώ δεν.... 

Link to comment
Share on other sites

13 λεπτά πριν, vagom said:

Το link στέλνει στην παλιά πλατφόρμα (Α & Β κύκλου)...

Εμένα μου βγάζει αυτό :

Η σύνδεσή σας δεν είναι ιδιωτική

Οι εισβολείς ενδέχεται να προσπαθήσουν να υποκλέψουν τα στοιχεία σας από τον ιστότοπο exoikonomo2020.gov.gr (για παράδειγμα, κωδικούς πρόσβασης, μηνύματα ή πιστωτικές κάρτες). Μάθετε περισσότερα

NET::ERR_CERT_COMMON_NAME_INVALID
Edited by nick_61
Link to comment
Share on other sites

Αυτό είναι μήνυμα από το antivirus σου. Αν έχεις την επιλογή να αποδεχτείς το ρίσκο και να προχωρήσεις, θα σε πάει στην παλιά πλατφόρμα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι από το av το μήνυμα. Είναι από τον browser λόγω του ότι δεν έχει εγκατασταθεί ακόμα στην ιστοσελίδα το πιστοποιητικό SSL (αυτό που βλέπουμε σαν λουκετάκι).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εξοικονομώ-Αυτονομώ: Στο ΦΕΚ η Προκήρυξη

Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/51694/exoikonomw-aytonomw-sto-fek-h-prokhryxh-deite-oles-tis-leptomereies-toy-programmatos

 

 

TEE_KENAK_dSjim0GLtV.png

  • Like 2
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.