Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Εξοικονομώ - Αυτονομώ: Φωτογραφική Τεκμηρίωση - Παράρτημα Χ


Recommended Posts

ε καλα και δεν ξανακοβει ενα τιμολογιο ;;; και ειναι αναγκη να το κοψει απο πριν ..συνηθως στο τελος κοβουν ολοι ..ας κανει υπομονη ενα δυο μηνες 

Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, vagom said:

 

Νομίζω ότι κάποιες παρεμβάσεις θα μπορούσαν να έχουν τιμολογηθεί επιλεκτικά και πριν την υποβολή της αίτησης. Το κείμενο μιλάει για επιλεξιμότητα δαπανών (και όχι εργασιών) και για πλήρη ολοκλήρωση του έργου (το σύνολο των παρεμβάσεων, καταλαβαίνω εγώ), αφήνοντας το περιθώριο για κάποιες εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί πριν την αίτηση. Και ολοκλήρωση εργασίας χωρίς τιμολόγηση δεν επιτρέπεται (φορολογικά, τουλάχιστον)…

Σωστά!!

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκιο. Το σύνολο του έργου. 

Edit: Θα δούμε πως βέβαια γιατί αν έχει κόψει νωρίτερα δε θα γράφει για το εξοικονομώ μπορεί να μην είναι με πίστωση,να έχει εξοφληθεί από τον ιδιώτη κ.λπ. 

Καλό θα ήταν τιμολόγιο μετά την ένταξη. Το πρόγραμμα καταθέτει στην προμηθευτή τις εργασίες του. Πάντως το σύνολο του έργου καταλαβαίνω και εγώ. 

 

Edited by Sw0rdf1sh
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Σήμερα κλείνω τον πρώτο φάκελο.

Μερικές απορίες.

1. Ανέβασα τις 4 φωτογραφίες αλλά ζητάει και 5η φωτογραφία πριν και μετά η οποία μάλιστα είναι υποχρεωτική. Τι ανεβάζετε στην 5η φωτογραφία αν δεν έχετε παρεμβάσεις πέρα των 4 όψεων;

2. Στον ηλιακό θερμοσίφωνα, τι κάνετε με φωτογραφία πριν; Αφού πριν δεν υπήρχε κάτι, τι να ανεβάσω; Δεν είναι αντικατάσταση π.χ. κουφώματος ή μόνωση.

 

Edited by sdim
Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, sdim said:

 

2. Στον ηλιακό θερμοσίφωνα, τι κάνετε με φωτογραφία πριν; Αφού πριν δεν υπήρχε κάτι, τι να ανεβάσω; Δεν είναι αντικατάσταση π.χ. κουφώματος ή μόνωση.

 

το σημείο της ταράτσας χωρίς τον ηλιακό

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Τι γίνεται αν δεν υπάρχουν φωτογραφίες πριν;

Στον οδηγό αναφέρει ότι απαιτούνται φωτογραφίες του ακινήτου αλλά ο ηλιακός θερμοσίφωνας δεν είναι απαραίτητα τοποθετημένος στο ακίνητο.

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, sdim said:

  αλλά ο ηλιακός θερμοσίφωνας δεν είναι απαραίτητα τοποθετημένος στο ακίνητο.

τι εννοείς?

Link to comment
Share on other sites

Το πρόγραμμα λέει ότι τις φωτογραφίες τις τραβάει ο ωφελούμενος.

Ο ωφελούμενος συχνά δεν έχει τις τεχνικές γνώσεις για να εκτιμήσει την σωστή θέση του ηλιακού θερμοσίφωνα. Έχουμε δει μέχρι και σε μπαλκόνια ηλιακούς θερμοσίφωνες.

Το ακίνητο του ιδιοκτήτη είναι το διαμέρισμα του. Η ταράτσα είναι κοινόχρηστη, δεν περιλαμβάνεται στο ακίνητο του (εκτός αν είναι ρετιρέ οπότε μέρος της ταράτσας είναι).

Σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να μπει ο ηλιακός θερμοσίφωνας στον ακάλυπτο, ιδιαίτερα αν υπάρχει σκεπή. 

Σε λίγες περιπτώσεις ο ηλιακός μπορεί να τοποθετηθεί σε γειτονικό κτήριο, αν είναι πιο ψηλό και σκιάζει την ταράτσα του ωφελούμενου.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το πριν και το μετά είναι λίγο σχετικά. Σε εσωτερική θερμομόνωση π.χ. με γυψοσανίδα το πριν και το μετά θα είναι ένα πανομοιότυπο αποτέλεσμα. Ίσως το πιο σωστό στη μόνωση να είναι κατά την διάρκεια της διαδικασίας. Θα κλάψουνε μανούλες με το πριν και το μετά και κυρίως με το πριν, όπου δεν υπήρχε η προοικονομία να τραβηχτούν φωτογραφίες.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα.

Θα γράψω εδώ το ερώτημά μου γιατί αφορά το Παράρτημα Χ.

1. Στο Παράρτημα Χ αναφέρεται το εξής:

Υπεύθυνες δηλώσεις Ν.1599/86 των εκδοτών παραστατικών στην οποία θα αναφέρεται το ποσοστό (%) που αναλογεί στο καθεστώς ΦΠΑ της έδρας του. (Για τις περιπτώσεις, όπου βάσει της παρ.1 του άρθρου 251 του Ν.4281 (ΦΕΚ 160Α/08.08.2014), οι προμηθευτές/ανάδοχοι/σύμβουλοι/ενεργειακοί επιθεωρητές/ μελετητές απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης και καταβολής φόρου)

Είναι ξεκάθαρο για ποιούς προμηθευτές μιλάει, όμως μαθαίνω ότι ζητείται κατά κανόνα από όλους. Είναι όντως έτσι; Ποιά η εμπειρία σας;

2. Από γνωστούς μου συναδέλφους μηχανικούς έμαθα ότι ζητείται και επιπλέοβν υπεύθυνη δήλωση με την οποία ο εγκαταστάτης δηλώνει υπεύθυνα ότι εγκατέστησε τα υλικά για τα οποία προσκομίζεται η βεβαίωση CE. Και πάλι, κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στο Παράρτημα Χ. Έχετε κάποια σχετική εμπειρία με το θέμα; Μήπως εχει βγει σχετική αναθεώρηση την οποία αγνοώ;

3. Υπάρχει η δυνατότητα προσκόμισης Τιμολογίου πώλησης αγαθών, ή χρησιμοποιούνται μόνο αποδείξεις λιανικής; Έχω προμηθευτή που επιμένει ότι έχει πληρωθεί στο προηγούμενο πρόγραμμα με τιμολόγιο.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.