Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 - Μέχρι 30 Νοεμβρίου οι Αιτήσεις - Ενδιαφέρει και τους μηχανικούς


georgegaleos

Recommended Posts

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση ΓΔΟΥ 281/13.11.2020 (ΦΕΚ Β' 5047/14-11-2020) σχετικά με τη διαδικασία και προϋποθέσεις χορήγησης ενίσχυσης με τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής Νο 4, σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης της νόσου του κορωνοϊού COVID-19, κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2020.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν, πλέον, όλες οι ατομικές επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως εάν απασχολούν εργαζόμενους ή έχουν ταμειακή μηχανή (συμπεριλαμβανομένων ελευθέρων επαγγελματιών και επιστημόνων)

.Οπότε ενδιαφέρει και τους μηχανικούς (επιστήμονες γενικότερα), όπου πρακτικά είναι κατά το ήμισυ επιστρεπτέα, ήτοι αν π.χ. εγκριθεί ποσό 1.000€, επιστρέφεται στο κράτος το 50% σε (40) ισόποσες τοκοχρεωλυτικές μηνιαίες δόσεις από την 1/1/2022 (το χρονικό διάστημα ως την 31η Δεκεμβρίου 2021 παρέχεται άτοκη περίοδος χάριτος κατά την οποία η δικαιούχος επιχείρηση δεν υποχρεούται να επιστρέψει οιοδήποτε τμήμα κεφαλαίου ή τόκων)

Ητοι το ένα τμήμα της επιστρεπτέας είναι μια επιδότηση, δηλαδή στο παράδειγμα ύψους 500€ που δεν επιστρέφονται, όπως π.χ. το επίδομα των 600€ που είχαμε πάρει ...το voucher)

  • Προθεσμία υποβολής είναι η 30/11/2020
  • Είσοδος στην πλατφόρμα γίνεται από εδώ.

Τα σχετικά τα ανεβάζω και ως αρχεία, αν για κάποιον λόγο δεν λειτουργούν οι παρακάτω παραπομπές.

Διαδικασία και προϋποθέσεις επιστρεπτέας προκαταβολής Νο4 ΓΔΟΥ 281/13.11.2020 (ΦΕΚ Β' 5047/14-11-2020)

Τροποποίηση στα κριτήρια της επιστρεπτέας προκαταβολής 4 - Οι δικαιούχοι πρέπει να είναι υπόχρεοι σε τήρηση και έκδοση λογιστικών αρχείων ΓΔΟΥ 282/17-11-2020 (ΦΕΚ Β 5081/17.1.2020)

Δελτίο Τύπου, της 16/11/2020 όπου αναφέρει και το παραπάνω για το δικαίωμα συμμετοχής των επιστημόνων
 

Διαδικασία και προϋποθέσεις επιστρεπτέας προκαταβολής Νο4 ΓΔΟΥ 281_13.11.2020.pdf Τροποποίηση στα κριτήρια της επιστρεπτέας προκαταβολής 4.pdf ΔΤ_Επιστρεπτέα_Προκαταβολή_4_16112020.pdf


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 212
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Στο myBusinessSupport έχει πεδία για δήλωση του ΦΠΑ ανά μήνα.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες δηλώνουμε το ΦΠΑ ανά τρίμηνο.

Τι γίνεται στην περίπτωση μας; 

Link to comment
Share on other sites

Την καλησπέρα μου, θα γράψω κάποια πράγματα, με βάση το τι έχω καταλάβει σήμερα (αύριο μπορεί να καταλάβω άλλα)😁

@sdim, τι πρόβλημα υπάρχει ? Θα δηλώσεις το πραγματικό γεγονός ... τις τιμολογήσεις που έχεις κάνει στον κάθε μήνα ... Είναι σαν να λες ότι δεν ξέρεις τι τιμολόγια έχεις κόψει σε κάθε μήνα. Με βάση τα ΕΛΠ, επειδή έχει παρέλθει η 15η του Νοεμβρίου θα πρέπει να γνωρίζεις (και να έχεις κάνει) ότι τιμολογήσεις προβλέπονται.

@soulis13pao, σίγουρα ισχύει για όσους έχουν κλείσει με κρατική εντολή, αλλά δεν έχω καταλάβει/ξεκαθαρίσει από την (ξεκάθαρη ως συνήθως ) διατύπωση, αν ισχύει και για αυτούς (όπως οι περισσότεροί μας θεωρώ) που δεν έχουν κλείσει με κρατική εντολή και είναι και χωρίς εργαζόμενους και χωρίς ταμειακή μηχανή όπου δεν εφαρμόζεται ο μαθηματικός τύπος, και το ποσό της επιστρεπτέας είναι σταθερό στα 1.000€.

 

Link to comment
Share on other sites

Μα λέει ότι θέλει το ποσό από το πεδίο 312 από την περιοδική δήλωση ΦΠΑ και υποθέτω ότι θα πρέπει να ανεβάσουμε στο σύστημα τα σχετικά έγγραφα ή θα κάνει ηλεκτρονικά διασταύρωση.

Έστω ότι δηλώνω το αντίστοιχο ποσό στο πεδίο του κάθε μήνα, το οποίο θα το υπολογίσω από τις αποδείξεις που έχω κόψει.

Με περιοδική δήλωση θα γίνει η διασταύρωση για κάθε μήνα αφού βγαίνει ανά τρίμηνο;

Edited by sdim
Link to comment
Share on other sites

Λήπτες είναι και οι ελ.επ μηχανικοί αρκεί να έχουν κύκλο εργασιών μεγαλύτερο των 300 ευρώ και πτώση του κύκλου εργασιών σε σχέση με τον κύκλο εργασιών αναφοράς κατά 20%. Τώρα εδώ αρχίζουν τα δύσκολα, γιατί τί σημαίνει λογιστικά κύκλος εργασιών δεν το γνωρίζω. Απ'ότι έχω καταλάβει τα μεγέθη που συγκρίνονται είναι ΣΕΠ -ΟΚΤ 2019 με ΣΕΠ-ΟΚΤ 2020. Κι εγώ δεν τα έχω καταλάβει καλά, αν κάποιος "το έχει" ας μας ενημερώσει...

Link to comment
Share on other sites

25 minutes ago, sdim said:

Μα λέει ότι θέλει το ποσό από το πεδίο 312 από την περιοδική δήλωση ΦΠΑ και υποθέτω ότι θα πρέπει να ανεβάσουμε στο σύστημα τα σχετικά έγγραφα ή θα κάνει ηλεκτρονικά διασταύρωση.

Έστω ότι δηλώνω το αντίστοιχο ποσό στο πεδίο του κάθε μήνα, το οποίο θα το υπολογίσω από τις αποδείξεις που έχω κόψει.

Με περιοδική δήλωση θα γίνει η διασταύρωση για κάθε μήνα αφού βγαίνει ανά τρίμηνο;

 

18 minutes ago, pirsogiannis said:

Απ'ότι έχω καταλάβει τα μεγέθη που συγκρίνονται είναι ΣΕΠ -ΟΚΤ 2019 με ΣΕΠ-ΟΚΤ 2020.

Αν υποθέσουμε ότι παίζει και σε εμάς (που δεν έχουμε εργαζόμενους και ταμειακή και δεν μας έχει κλείσει το κράτος ... τουλάχιστον επίσημα) ο μαθηματικός τύπος ο οποίος μεταξύ άλλων περιέχει και τον έλεγχο της μείωσης έχουμε:

Ο έλεγχος της μείωσης που θέλει ο νομοθέτης αφορά αθροιστικά στους μήνες Σεπ και Οκτ του 2020 (και όχι σε επίπεδο τριμήνου) με αθροιστικά μέσο όρων τριμήνων του 2019

Ασχετα αν ο τρόπος που θέλει να κάνει τον έλεγχο της μείωσης των εξεταζόμενων μηνών (Σεπ & Οκτ 2020) είναι θεωρώ σύγκριση ανόμιων ποσών (μήλα με ποσρτοκάλια)  ... δηλαδή συγκρίνει:

α) ποσό που αφορά το άθροισμα μέσων όρων τριμήνων (Β & Γ του 2019), με

β) ποσό που αφορά το άθροισμα μηνών (Σεπ & Οκτ του 2020).

(οπότε μπορεί σε επίπεδο τριμήνων 2019 με 2020 μπορεί να μην είσαι επιλέξιμος, ενώ στην ανόμια --κατ' εμέ--  σύγκριση μπορεί να είσαι)

Οπότε, πάλι θεωρώ/κατά τη γνώμη μου, ότι στα απλογραφικά δεν μπορεί να κάνει τέτοιο έλεγχο ηλεκτρονικά με ότι αυτό συνεπάγεται !!!! , πάρά μόνο δια ζώσης και δειγματοληπτικά.

Είναι θεμα πραγματικό οπότε και αυτό δηλώνουμε, είναι κατά δήλωσή σου.

Πάντα τις μέρες αυτές !!! με όσα έχω καταλάβει ... σήμερα ... 😁

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.