Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 - Μέχρι 30 Νοεμβρίου οι Αιτήσεις - Ενδιαφέρει και τους μηχανικούς


georgegaleos

Recommended Posts

@zulumpo καλησπέρα,

Για το 1ο σου ερώτημα:

Δες την απόφαση ΓΔΟΥ 281/2020
"...
Άρθρο 2
Ορισμοί

...
4. Επιτόκιο αναφοράς: 0,74% το οποίο αντιστοιχεί στο βασικό επιτόκιο που έχει ορίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ελλάδα και ισχύει κατά την ημερομηνία έναρξης ισχύος της παρούσας, σύμφωνα με την ανακοίνωση την τελευταίας αριθ. 2008/C 14/02 (C 14/6 της 19.1.2008), ήτοι -0,35, προσαυξημένο κατά 109 μονάδες βάσης.
...
Άρθρο 9
Διαδικασία και προϋποθέσεις επιστροφής της ενίσχυσης

1. Το ήμισυ (50%) του ποσού της ενίσχυσης δεν επιστρέφεται υπό τον όρο διατήρησης του επιπέδου απασχόλησης έως την 31η Μαρτίου 2021, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παρ. 8 του παρόντος άρθρου.
2. Το ποσό της ενίσχυσης που επιστρέφεται επιβαρύνεται με επιτόκιο αναφοράς, όπως αυτό ορίζεται στην παρ. 4 του άρθρου 2 της παρούσας.
3. Για το χρονικό διάστημα ως την 31η Δεκεμβρίου 2021 παρέχεται άτοκη περίοδος χάριτος κατά την οποία η δικαιούχος επιχείρηση δεν υποχρεούται να επιστρέψει οιοδήποτε τμήμα κεφαλαίου ή τόκων.
4. Μετά την παρέλευση της περιόδου χάριτος, το ποσό της ληφθείσας ενίσχυσης που επιστρέφεται, αποπληρώνεται σε σαράντα (40) ισόποσες τοκοχρεωλυτικές μηνιαίες δόσεις, εκάστης εξ αυτών καταβλητέας την τελευταία ημέρα του μήνα.
5. Το ποσό της ενίσχυσης που επιστρέφεται εμφανίζεται με τις τυχόν λοιπές οφειλές της επιχείρησης, στο διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ www.aade.gr στην επιλογή «myTAXISNet/ο λογαριασμός μου/Προσωποποιημένη πληροφόρηση/Στοιχεία Οφειλών εκτός Ρύθμισης και Πληρωμή». ..."

Για το 2ο σου ερώτημα:

Προκύπτει έμμεσα από το παραπάνω στο άρθρο 9.1, όπου και τότε χρονικά θα έχει εκπληρωθεί ο όρος για την μη επιστροφή του 50% άρα και η βεβαίωση του υπόλοιπου ως οφειλή με άτοκη περίοδο έως και την 31/12/2021 και έντοκη από 1/1/2022 για 40 δόσεις.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • Απαντήσεις 212
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Γειά σας! Για την επιστρεπτεα όσοι από σας την πήρατε μπορείτε να με ενημερώσετε αν βγαίνουν κάπου τα αποτελέσματα ή απλά αν τα δικαιούσαι μπαίνουν τα χρήματα κατευθείαν στον τραπεζικό λογαριασμό? 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.