Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Προβλήματα με την τηλε-εκπαίδευση...


dimitris GM

Recommended Posts

Απολύτως τίποτα δεν γίνεται! Ούτε στο Λύκειο, ούτε στο Γυμνάσιο! Ούτε ίχνος μαθήματος! Χαζεύουν και τα παιδιά και όσοι από τους καθηγητές μπαίνουν.... Τραγική κατάσταση! Στάχτη στα μάτια του κόσμου! Απολύτως υπεύθυνοι γι' αυτό οι κυβερνώντες....

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Εμένα πάντως το παιδί μου που πάει Γ' Λυκείου κάνει κανονικά μάθημα όλες τις μέρες με πλήρες ωράριο , εκτός από εκείνη που είχε πέσει πανελλαδικά το webex λόγω προβλήματος της Cisco ( όπως έιχαν πει ).

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

Δεδομένου ότι και το "φυσικό" σχολείο ακριβώς στα ίδια πράγματα έπασχε, το εγχείρημα δεν είναι και τόσο κακό.

Ίσως ένα υβριδικό σύστημα να πρέπει να διατηρηθεί και μετά την καραντίνα. Δηλαδή να μειωθούν οι ώρες στο σχολείο (πιο πολύ για κοινωνικούς λόγους) και να γίνει γενικά πιο ελεύθερη και διαδραστική η εκπαίδευση.

Link to comment
Share on other sites

Δύσκολη η πρώτη μέρα τόσο για τους μαθητές όσο και για τους δασκάλους στο Δημοτικό. Ακόμα πιο δύσκολη εως επικίνδυνη η τηλεκπαίδευση για το νηπιαγωγείο (είναι υποχρεωτική). Χωρίς επίβλεψη ενήλικα αδύνατον να γίνουν σωστά πράγματα. Επί του πρακτικού του θέματος μια πολύτεκνη οικογένεια θέλει ιντερνετ καφέ για να διεκπεραιώσει τον άθλο της τηλεκπαιδευσης. Α και οι γονείς να είναι άνεργοι ή νυχτοφύλακες για να ασχολούνται με τη λειτουργική υποστήριξη  του εγχειρήματος όλη τη μέρα. 

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εκείνη την Δευτέρα όπου έπεσε το σύστημα "πρόλαβαν" και έκαναν μόνο 2 διδακτικές ώρες. Την επομένη ημέρα χάθηκε επίσης 1 διδακτική ώρα.

Με εξαίρεση αυτά τα συμβάντα γίνεται τέλειο μάθημα. Αναφέρομαι σε 2 παιδιά γυμνασίου, στον δυτικό τομέα της Αθήνας, όπου το καθένα έχει το laptop του στο δωμάτιό του και παρά το ότι συνδέονται προς το παρόν μέσω wi-fi δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής το παραμικρό. 

Το μοναδικό πρόβλημα που παραμένει αφορά δυο καθηγητές (από τους 39 που έχει το σχολείο). Για τον έναν μάλιστα που μπορώ να γράψω σχετικά είναι ειδικότητας ... μαθηματικός και λόγω ιδεολογίας αρνείται να χρησιμοποιήσει δικό του laptop είτε smartphone. Έτσι λοιπόν πηγαίνει στο σχολείο όπου μοιράζεται το μοναδικό laptop του σχολείου με τον άλλον καθηγητή κάνοντας έκαστος από ... 20 λεπτά μάθημα αντί για 40 λεπτά. Στην δε καραντίνα της άνοιξης έλαμψε δια της απουσίας του από το e-class.

Επειδή με την πανδημία το μοναδικό πρόβλημα που έχω είναι η εκπαίδευση για τον λόγο αυτό μπήκα στο τρυπάκι να γράψω στο παρόν θέμα και η εκτίμηση που έχω μέχρι στιγμής είναι η εξής:

Η δια ζώσης εκπαίδευση είναι αναντικατάστατη ειδικά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Καταλαβαίνω τους γονείς και τους συμμερίζομαι. Τα εκπαιδευτικά προβλήματα στην πρωτοβάθμια ο άνθρωπος θα τα κουβαλά σε όλη του τη ζωή.

Στην δευτεροβάθμια όμως, η δια ζώσης εκπαίδευση είναι αναντικατάστατη μόνο όταν γίνεται σωστά. Τρεις από τις πολλές παθογένειες της δευτεροβάθμιας είναι η αναρχία που επικρατεί στην αίθουσα, ο ... θεσμός των καταλήψεων και η αδιαφορία των καθηγητών. Για τον καλό μαθητή η τηλεκπαίδευση είναι η σωτηρία του. Σταμάτησε η αναρχία, σταμάτησε η κατάληψη και ανέβηκε αισθητά το εκπαιδευτικό επίπεδο υποθέτω για τον λόγο ό,τι ο καθηγητής δεν γνωρίζει ποιος τον βλέπει και κυρίως ποιος τον ακούει στην άλλη άκρη του σύρματος. Από αρκετές φιλικές οικογένειες που τα παιδιά τους είναι ομοίως καλοί μαθητές υπάρχει ομοφωνία από τα παιδιά στο "ουάου, δεν το πιστεύω ότι αυτός/ή κάνει τέτοιο μάθημα!!!".

Κλείνοντας θα εκφράσω μια ελπίδα και ένα όνειρο. Ελπίζω να μας μείνει κάτι σαν κληρονομιά από αυτή την εμπειρία ακόμη και μετά την έλευση του εμβολίου και ονειρεύομαι κάποια μέρα όπου στα σχολεία θα διδάσκουν ύλη από πραγματικά αξιόλογα βιβλία και όχι από βιβλία - μπούρδες.

Link to comment
Share on other sites

Στο νηπιαγωγείο μιας και αναφέρθηκε, υπάρχουν παιδιά που είχαν αποκλειστεί λόγω έλλειψης αιθουσών και παρέμειναν σε παιδικό σταθμό. Ε λοιπόν, αυτά τα παιδιά αποκλείονται και από την τηλε-εκπαίδευση! (ενώ θα ήταν η ευκαιρία να παρακολουθήσουν κάτι τώρα διαδικτυακά).

Η έλλειψη υποδομών τηλε-εκπαίδευσης είναι τεράστιο πρόβλημα. Υπολογιστές θέλουν ήδη και οι γονείς, που επίσης τηλε-εργάζονται. Αναρωτιέμαι πώς ακριβώς γίνεται η δουλειά μέσω σταθερού τηλεφώνου αν δεν υπάρχει υπολογιστής.. με το ακουστικό στο αυτί;

Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα είναι ότι τα σχολεία στις μικρές ηλικίες εκτελούν κυρίως χρέη parking για τους εργαζομένους γονείς. Για την τελική εκμάθηση γραμμάτων, πιστεύω ότι είναι καθαρά θέμα να κάτσει ο γονιός (ή κάποιος επί πληρωμή) να εκπαιδεύσει τα παιδιά του ο ίδιος. Και πριν ίσχυε αυτό και δε θα πάψει ποτέ.

Η ανάκτηση του χαμένου χρόνου των μαθητών είναι το μεγάλο πλεονέκτημα. Δυστυχώς μαζί χάνεται και η κοινωνικοποίηση. Βέβαια πολλές αγκυλώσεις παραμένουν: ηλεκτρονική λήψη παρουσιών, έλεγχος μήπως έφυγες από την καρέκλα σου ή αν παρακολουθείς κάτι άλλο.. το μάθημα εξακολουθεί να γίνεται με τον ίδιο ακριβώς βασανιστικό τρόπο, χωρίς να αλλάξει η ύλη, χωρίς να αξιοποιείται η τεχνολογία.

Σημαντικό πάντως είναι ότι το σύστημα αυτό φέρνει τα παιδιά πιο κοντά στην ιδέα της εντατικοποιημένης εργασίας, ιδίως αν δίπλα τηλε-εργάζεται κι ο γονιός. Χωρίς να λείπουν βέβαια και οι επιπτώσεις (απώλεια παιδικής χαλαρότητας, ομαδικού πνεύματος, καταπόνηση της υγείας κλπ).

Edited by georgios_m
Link to comment
Share on other sites

Μια πρακτική ερώτηση: παρατηρώ ότι με χρήση των δεδομένων του κινητού (δεν χρεώνει ο πάροχος) συνδέομαι στην webex σχετικά άνετα (εντάξει μετά η πλατφόρμα έχει τα προβλήματα της). Όταν προσπαθώ μέσω wifi ή μέσω του pc (κατέβασα την webex και στο pc) δεν συνδέομαι με τίποτα δοκιμάζοντας είτε μέσω του app της webex στο pc είτε με copy-paste το λινκ της τηλεκπαίδευσης σε διάφορους browser (chrome,opera,edge). Βγαίνουν διαρκώς τα μηνύματα

α) δεν είστε συνδεδεμένος στο νετ (δεν παίζει, είμαι)

β) το αντιικό σας ή το firewall δεν επιτρέπουν την φόρτωση- ούτε αυτό θεωρώ ότι παίζει γιατί δοκίμασα και κλείνοντας το αντιικό τελείως και τσέκαρα και το firewall των windows να επιτρέπει στην webex να τρέχει

γ) το κλασσικό μήνυμα με τον proxy server και τις ρυθμίσεις lan, το οποίο επίσης το τσέκαρα ότι είναι αποεπιλεγμένο

έχει κανείς καμιά ιδέα τί παίζει? παίζει να είναι κάποια ρύθμιση στο ρούτερ που να μην επιτρέπει την φόρτωση στο pc ή τέλος πάντων με χρήση wifi και να το κάνει μόνο με δεδομένα κινητής?

Edited by pirsogiannis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.