Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Recommended Posts

Καλησπέρα , μου έχουν προτείνει δύο εναλλακτικές . την αντλία mitsubishi με ενσωματωμένο ΖΝΧ

 Εξωτερικό PUDSWM120YAA.  Εσωτερική  ERST170D-VM2D

Ή αντλία mitsubishi χωρις ΖΝΧ κ ηλιακό θερμοσίφωνα calpak .

Είμαστε τετραμελής οικογένεια κ θα ήθελα να με βοηθήσετε σχετικά με το ποια από τις δύο παραπάνω εναλλακτικές θα μου κοστίσει λιγοτερο στην κατανάλωση ρεύματος . Δεδομένου ότι ναι μεν ο ηλιακός δίνει δωρεάν Ζεστο νερό αλλά όταν έχει συννεφιά θα ανοιγω θερμοσίφωνα ενώ με την αντλία με ενσωματωμένο ΖΝΧ θα πληρώνω όλο το χρόνο κάτι για να ζεστάνω το νερό μου. 

Ευχαριστώ πολύ !! 

Link to comment
Share on other sites

On 20/11/2020 at 2:57 ΠΜ, Μαρία ΖΝΧ said:

...Δεδομένου ότι ναι μεν ο ηλιακός δίνει δωρεάν Ζεστο νερό αλλά όταν έχει συννεφιά θα ανοιγω θερμοσίφωνα...

Υπάρχει και η λύση του ταχυθερμοσίφωνα, η οποία κοστίζει περί τα 150 E. Ζεσταίνεις μόνο το νερό που χρειάζεσαι και δεν είσαι υποχρεωμένη να ζεστάνεις όλη τη δεξαμενή του ηλιακού.

Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, Konstantinos IB said:

Υπάρχει και η λύση του ταχυθερμοσίφωνα, η οποία κοστίζει περί τα 150 E. Ζεσταίνεις μόνο το νερό που χρειάζεσαι και δεν είσαι υποχρεωμένη να ζεστάνεις όλη τη δεξαμενή του ηλιακού.

Κ ΕΓΩ το προτιμω αλλα υποψιν θέλει γερή παροχή ρεύματος.

Link to comment
Share on other sites

Ο ταχυθερμοσιφωνας από όσον γνωρίζω καταναλώνει αρκετό ρεύμα. Άλλωστε έχω απλό θερμοσίφωνα 60 λίτρων οπότε σε περίπτωση που δεν έχει ηλιοφάνεια θα ανοιγω αυτόν. Βέβαια ο ηλιακός για να μπει χρειάζεται 40 m σωλήνα μέχρι το σπίτι μας....

Link to comment
Share on other sites

 

On 20/11/2020 at 2:57 ΠΜ, Μαρία ΖΝΧ said:

Είμαστε τετραμελής οικογένεια

Εκτιμώ ότι ένας θερμοσίφωνας 60 lt δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις βασικές σας ανάγκες.

Ο ταχυθερμοσίφωνας καταναλώνει τόσο ρεύμα όσο χρειάζεται για την ποσότητα ζεστού νερού που ζητάτε. Σκεφτείτε ότι για να πάρετε μια παροχή ΖΝΧ από έναν απλό θερμοσίφωνα, θα καταναλώσετε ρεύμα για να ζεστάνετε όλο σχεδόν θερμοδοχείο του και αν περισσέψει ζεστό νερό, σε λίγες ώρες θα είναι κρύο. Επίσης παρουσιάζεται σε αυτόν το φαινόμενο του απότομου κρυώματος του νερού μόλις καταναλωθεί μια σχετική ποσότητα.

Η λειτουργία του ταχυθερμοσίφωνα συμφέρει περισσότερο αν αυτός συνδυαστεί με έναν ηλιακό. Οι συνήθεις ηλιακοί θερμοσίφωνες, έχουν μεγάλα θερμοδοχεία (από 120 lt και πάνω), επομένως κρατάνε το νερό ζεστό ακόμη και με ανεβασμένη κατανάλωση. Επιπλέον, αν συντηρούνται σωστά,  δουλεύουν ακόμη και με συννεφιά, απλώς το νερό τους δεν είναι πολύ θερμό. Σε αυτή την περίπτωση ο ταχυθερμοσίφωνας δουλεύει οικονομικότερα γιατί ανεβάζει τη θερμοκρασία του παρεχόμενου νερού στο επιθυμητό σημείο ευκολότερα και με λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια.

Το μόνο πρόβλημα στους ταχυθερμοσίφωνες είναι αυτό που περιγράφει ο κύριος στο αμέσως προηγούμενο post, η στιγμιαία παροχή ρεύματος που χρειάζεται, αναλόγως της παροχής ΖΝΧ που του ζητάμε. Αλλά αυτό είναι πρόβλημα εγκατάστασης και όχι κατανάλωσης. 

On 22/11/2020 at 9:08 ΜΜ, Μαρία ΖΝΧ said:

Βέβαια ο ηλιακός για να μπει χρειάζεται 40 m σωλήνα μέχρι το σπίτι μας

Το αφήνω ασχολίαστο...:D

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.