Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Η πανδημία μετασχηματίζει ψηφιακά – και - τον κλάδο της ενέργειας


Engineer

Recommended Posts

Ως “επιταχυντής” για περαιτέρω ψηφιοποίηση του κλάδου της ενέργειας, λειτουργεί η πανδημία του νέου κορωνοϊού. Το 58% των στελεχών στον κλάδο του πετρελαίου και του φυσικού αερίου απαντά ότι η πανδημία κατέστησε κατεπείγουσες τις επενδύσεις στην ψηφιακή τεχνολογία.

Το 58% των στελεχών απαντά ότι η πανδημία κατέστησε κατεπείγουσες τις επενδύσεις στην ψηφιακή τεχνολογία.

Ειδικότερα, το 90% των στελεχών του κλάδου συμφωνεί ότι οι επενδύσεις σε τεχνολογία και ανθρώπινο δυναμικό είναι απαραίτητες, για να επιβιώσουν οι οργανισμοί στις συνθήκες, που διαμόρφωσε ο COVID-19. Μάλιστα, η πλειοψηφία σχεδιάζει να επενδύσει μεγάλο (29%) ή μεσαίο μερίδιο (51%) του συνολικού τους προϋπολογισμού, σε πρωτοβουλίες ψηφιακού μετασχηματισμού. 

Σύμφωνα με έρευνα της EY “Oil and Gas Digital Transformation and the Workforce Survey 2020”, η κάλυψη του κενού δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού συνδέεται άμεσα με τη μελλοντική επιτυχία ενός οργανισμού. Το ανθρώπινο δυναμικό σχεδόν των μισών (46%) εταιρειών του κλάδου δεν διαθέτει τις δεξιότητες για να υλοποιήσει τις νέες τεχνολογίες, τις οποίες εκείνες υιοθετούν. 

Υπό τα νέα δεδομένα, που δημιουργεί η πανδημία, τρεις στους πέντε εργαζόμενους του κλάδου πρέπει να επιμορφωθούν σε νέες δεξιότητες ή να επανακαταρτιστούν. Μάλιστα, το 92% των στελεχών δηλώνει ότι η δυνατότητα επανακατάρτισης του δυναμικού θα καθορίσει την επιτυχία τα επόμενα τρία χρόνια. 

Ωστόσο, μόνο το 9% των στελεχών δηλώνει σίγουρο ότι ο οργανισμός τους, εφαρμόζει ένα λεπτομερές σχέδιο επανακατάρτισης. Εξάλλου, μόλις το 3% δηλώνει βέβαιο ότι ο οργανισμός τους είναι επαρκής στην επιμόρφωση του προσωπικού σε δεξιότητες αυξημένης ζήτησης. 

Data analytics

Οι οργανισμοί αναγνωρίζουν την έλλειψη ωριμότητας σε δεξιότητες σχετικές με ψηφιακές τεχνολογίες, που κρίνονται ως κρίσιμες. Ωστόσο, το χάσμα μεταξύ της σπουδαιότητας της τεχνολογίας και του επιπέδου ωριμότητας των αντίστοιχων δεξιοτήτων κυμαίνεται στο 36%.

Για παράδειγμα, το 43% των στελεχών, ανέφερε την αυξανόμενη διαθεσιμότητα big data ως μία από τις τρεις κορυφαίες τάσεις, που θα επηρεάσουν θετικά την επιχειρηματική ανάπτυξη της εταιρείας τους, κατά τα επόμενα τρία χρόνια. Ωστόσο, το χάσμα μεταξύ της στρατηγικής σημασίας των data analytics και της ωριμότητας βασικών δεξιοτήτων στην ανάλυση δεδομένων, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα στην έρευνα, αγγίζοντας το 59%.

Σε σχετική ερώτηση για το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό του οργανισμού τους, οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι το 60% των εργαζομένων πρέπει να επιμορφωθεί ή να επανακαταρτιστεί. Εκτιμούν δε ότι ο μέσος εργαζόμενος θα χρειαστεί κατά μέσο όρο 10 μήνες επανακατάρτισης, με σχεδόν τα μισά στελέχη (48%) να αναμένουν ότι θα απαιτηθεί ένας χρόνος ή και περισσότερο. 

Διαθεσιμότητα δεξιοτήτων

Σύμφωνα με την έρευνα, τα στελέχη του κλάδου του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, προβλέπουν αυξημένη διαθεσιμότητα εργαζομένων με ψηφιακές δεξιότητες εντός των επόμενων τριών ετών. Το ποσοστό των εταιρειών, που έχουν επαρκή πρόσβαση σε εργαζόμενους με δεξιότητες cloud computing, αναμένεται να βελτιωθεί κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την τρέχουσα διαθεσιμότητα.

Επίσης, το ποσοστό των εταιρειών, που έχουν πρόσβαση σε ανθρώπινο δυναμικό με ψηφιακό αλφαβητισμό, θα βελτιωθεί κατά 18 μονάδες, στην επιστήμη δεδομένων (data science, +26) και στην Τεχνητή Νοημοσύνη (AI, +24).


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.