Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Recommended Posts

Γεια σας! Είμαι πρωτοετής φοιτήτρια σε τελείως άσχετο αντικείμενο. Ωστόσο, έχω δεύτερες σκέψεις για την σχολή καθώς δεν με ενθουσιάζει. Αγαπώ την φυσική και τα μαθηματικά και για αυτό, σκέφτομαι ως επόμενη επιλόγη τους πολιτικούς μηχανικούς. Θα ήθελα πολύ να ασχοληθώ με αυτόν τον κλάδο αλλά τα όσα έχω διαβάσει στο φόρουμ με αγχώνουν περισσότερο και με κάνουν να το ξανασκέφτομαι. Θα ήθελα, λοιπόν, να ρωτήσω τα εξής:

Α) Πόσο μέλλον μπορεί να έχει  ένα άτομο που δεν έχει διασυνδέσεις (τουλάχιστον όχι ακόμα) ;
Β) Ποια είναι η αντιμετώπιση των γυναικών σε αυτό τον κλάδο;
Γ) 'Εστω ότι υπάρχει κάποιο κεφάλαιο αρχικά, συμφέρει να ανοίξω δικό μου γραφείο;
Δ) Εκτός από τον κατασκευαστικό τομέα,οι υπόλοιποι τομείς έχουν περισσότερη δουλειά;
Ε) Η εναλλακτική των Μηχανολόγων θα ήταν καλύτερη επιλογή;

Link to comment
Share on other sites

Μην χανεις χρονο,κανε αυτο που σου αρεσει ως προς το περιεχομενο και το αντικειμενο γιατι αργοτερα θα το μετανιωσεις και θα πηξεις.

Πολιτικος μηχανικος δεν ειναι στα καλυτερα του οσους ξερω ζοριζονται παρα πολυ.

Λιγο καλυτερα ειναι οι Μηχανολογοι αλλα θα πρεπει να σου αρεσει γιατι ειναι πολυ απαιτητικο και θελει ορεξη και αγαπη για να ασχοληθεις με το αντικειμενο των Μηχανολογικων,μηχανες,μετασχηματιστες,αυτοματισμοι,ενεργεια κτλ.

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Α) Αβέβαιο μέλλον και τα για πάντα θα δυσκολευτεί παραπάνω. από τις σπουδές μέχρι την εξεύρεση εργασίας. και δεν είναι μόνο το να έχεις κάποιον να σε τοποθετήσει σε μια θέση αλλά και το να σου πει μια σωστή συμβουλή. από το να σου λύσει μια απορία μαθήματα, μια γνώμη για τις κατευθύνσεις, μια γνώμη για το πώς θα χειριστείς μια κατάσταση στη δουλειά κλπ. μόνος σου κάνεις ότι να ναι.

Β) Πολύ καλή, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Γ) Όχι, κράτα το κεφάλαιο και μέχρι να δυναμώσεις πραγματικά χρησιμοποίησε ως έδρα το σπίτι.

Δ) Γενικά έχουν λιγότερη δουλειά. Αλλά είναι λιγότεροι και οι ανταγωνιστές. Αν αφοσιωθείς και τελικά τα καταφέρεις είναι πολύ καλά.

Ε) Προσωρινά ίσως ναι, αλλά δεν ξέρεις πόσα χρόνια θα κρατήσει αυτό. Αργά ή γρήγορα οι κατασκευές θα ξεκινήσουν και πάλι.

Edited by georgios_m
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω να υπάρχει κλάδος αυτή την περίοδο που να έχει πολύ δουλειά. Από την άλλη βέβαια, ότι σου πούμε τώρα θα είναι άκυρο γιατί σε 5 χρόνια που με το καλό θα πάρεις πτυχίο πολλά θα έχουν αλλάξει, είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο.

Μηχανολόγοι μπορούν να εργαστούν είτε στις κατασκευές στο σχεδιασμό μηχανολογικών εγκαταστάσεων, είτε σε βιομηχανία. Αυτό πιστεύω σου δίνει περισσότερες επιλογές και διεξόδους.

Εφόσον σου αρέσουν τα μαθηματικά και η φυσική ο τομέας της υπολογιστικής ρευστοδυναμικης (computational fluid dynamics) ίσως σου αρέσει πάρα πολύ μιας και θα χορτάσεις από μαθηματικά. Είναι κατεξοχήν κλάδος που ασχολούνται μηχανολόγοι, χωρίς να αποκλείονται άλλες ειδικότητες μηχανικών όπως οι πολιτικοί μηχανικοί από αυτό. Το κομμάτι του CFD, όπως και άλλου ειδους προσομοιώσεις όπως FEA, αποτελούν βασικό πυλώνα της 4ης βιομηχανικής επανάστασης που ανέφερε και ο συνάδελφος παραπάνω.

Edited by rootbreaker
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.