Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κατατέθηκε το Πολεοδομικό - Χωροταξικό Νομοσχέδιο: Μεταρρύθμιση με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, τις επενδύσεις και την στήριξη της ιδιοκτησίας


Engineer

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 59
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

42 λεπτά πριν, terry said:

Αλλάζει το σύμπαν και ασχολούμαστε με με το 50% της συναίνεσης?

Πάντα πρέπει να υπάρχει κάποιο δέντρο για να κρύβεται το δάσος. Το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο έχει πολλά δέντρα ... σχεδόν δάσος.

Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

@kan62 δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στήνουν προπαγάνδα με το σύνθημα ότι οι υφιστάμενες διατάξεις θα έχουν μεταβατική περίοδο 2 ετών.

(βλ περιμετρική ζώνη, τυφλά με εμβαδόν >4στρ, γήπεδα >4στρ αλλά χωρίς πρόσωπο σε αναγνωρισμένο δρόμο και το κερασάκι στην τούρτα η κατάργηση της παρ. 11, του Άρθρου 51, του Ν4178.....)

Link to comment
Share on other sites

Αντ' αυτού όμως ισχύει πλέον στο εκτός σχεδίου η παρ.5 άρθρου 27 του ΝΟΚ ... και άλλα που ακόμη δεν έχουμε καταλάβει.

Link to comment
Share on other sites

Εδώ πέθανε ο Μαραντόνα κ μεις ασχολούμαστε με τη φούσκα μας!
(στην οποία αυτή τη στιγμή επικρατεί το 'ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται')
 

Link to comment
Share on other sites

10 ώρες πριν, gogos1212 said:

Ξεκάθαρα στα άρθρα 5,6,7 μπορείς πλέον να τροποποιήσεις και μονομερώς τη συσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας.Είναι αυτό που περίμεναν πολλοί , τα υπόλοιπα άρθρα  δεν αφορούν  αυτά , είναι και σύμφωνα με την πρόταση των συμβολαιογράφων για να μπορούν να προχωρούν στις μονομερείς τροποποιήσεις

- η λεξη "ενσωματωση" δεν υπαρχει στον Αστικο Κωδικα.....

-ουτε  μπορει να αποκτησει καποιος  δικαιωμα "κυριοτητας" σε κοινοκτητα/κοινοχρηστα,  διοτι  ειναι "κοινα/συνιδιόκτητα"... Μονον  χρηση υπο προυποθεσεις.

- μονομερης σημαινει να χωρισεις το δικο  σου ή να ενωσεις δυο ομορα δικα σου, χωρις επεμβαση σε κοινοχρηστα.

-στο πρακτικο μερος, αυτη η μονομερης που αναφερει το ν/σ, θα γινεται μονον απο τον ενδιαφερομενο και μονον στο δικο του ονομα?

ή θα μεταγραφεται και στην μεριδες των υπολοιπων συνιδιοκτητων, των οποιων μειωνονται τα κοινοχρηστα και δικαιουνται να λαβουν γνωση.?

 

"7. Προϋποθέσεις και όροι της μονομερούς τροποποιήσεως της πράξεως συστάσεως οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας

Μετά τα όσα παραπάνω αναφέρθηκαν, κρίνεται σκόπιμο να περιληφθούν σε χωριστό κεφάλαιο οι όροι και οι προϋποθέσεις με την τήρηση των οποίων και μόνον επιτρέπεται η μονομερής τροποποίηση της πράξεως της συστάσεως οριζοντιας ιδιοκτησίας με οποιοδήποτε νόμιμο περιεχόμενο (π.χ. διαίρεση χωριστής ιδιοκτησίας, προσδιορισμός υπαγωγής σε μία χωριστή ιδιοκτησία χώρου σταθμεύσεως αυτοκινήτου μετά τη σύσταση της οριζόντιας ιδιοκτησίας κλπ.).

Παρότι ο συγκερασμός όλων των περιπτώσεων δεν είναι ευχερής, οι όροι και οι προϋποθέσεις για την οποιαδήποτε σύννομη μονομερή τροποποίηση της πράξεως της συστάσεως οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας, κατά τη γνώμη του γράφοντος, είναι ενιαίοι, δεδομένου κυρίως ότι έχουν τα ίδια ακριβώς νομοθετικά ερείσματα και είναι οι ακόλουθοι:

α) Η γενική προϋπόθεση του άρθρου 1ΟΟΟ ΑΚ «...εφόσον δεν προσκρούει στο νόμο ή σε δικαιώματα τρίτων...».

β) Οι περιορισμοί του άρθρου 3 του ν. 3741 /1929 «.... εφόσον η άσκησις αυτών δεν παραβλάπτει την χρήσιν των άλλων ιδιοκτητών ή δεν μειοί την ασφάλειαν αυτών ή του οικοδομήματος» και του άρθρου 5 εδ. α του ιδίου νόμου, που αφορά τη μη μεταβολή του συνήθους προορισμού των κοινών πραγμάτων.

γ) Η λήψη υπόψη της καλής πίστεως και των χρηστών ηθών.

δ) Εφόσον δεν υφίσταται αντίθετη συμφωνία ή απαγόρευση στη σύσταση της οριζόντιας ιδιοκτησίας ή στον κανονισμό και

ε) Οι προκύπτουσες μετά την τροποποίηση χωριστές αυτοτελείς ιδιοκτησίες να καθίστανται αντικείμενα χωριστής κυριότητας. Παρι ότι οι παραπάνω όροι και προϋποθέσεις είναι ευκρινείς και έτσι παρέλκει η ανάλυσή τους, κρίνεται εν τούτοις σκόπιμη η αναφορά σε μια εξαίρεση στην εφαρμογή του δ' όρου για την οποία εκτενώς παρακάτω στο κεφάλαιο της τροποποίησης του κανονισμού. Ακόμη διευκρινιστικά ως προς τον ε' όρο είναι σκόπιμη η αναφορά σε ένα παράδειγμα και δη: Ο κύριος ενός γραφείου που αποτελεί χωριστή αυτοτελή ιδιοκτησία σε όροφο οικήματος γραφείων, το οποίο έχει είσοδο από τον κοινόχρηστο διάδρομο του ορόφου, τηρώντας όλους τους παραπάνω όρους, μπορεί μονομερώς να το διαιρέσει - υλικά και νομικά - σε δύο γραφεία, εφόσον όμως και τα δύο θα έχουν είσοδο από τον κοινόχρηστο διάδρομο και έτσι και τα δύο θα καταστούν αντικείμενα χωριστής κυριότητας."

πηγη

http://www.kostasbeys.gr/articles.php?s=5&mid=1479&mnu=3&id=18857

 

 

 

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Βρέθηκε και η τρυπούλα της κατηγορίας 5 για το μεγάλο κεφάλαιο,  για το δήθεν φιλεύσπλαχνο φιλελεύθερο δημόσιο και τα τραπεζιτικά κοράκια και ας με πείτε μαρξιστή. Όλοι οι άλλοι τον π0@l0!!  Θυμάστε που λέγαμε ότι δεν θα τολμούσαν γιατί θα ήταν αντισυνταγματικό (διακριτή μεταχείριση)

Όχι δεν θα την έβρισκαν την τρυπούλα.............

 

Εξαιρούνται και τακτοποιούνται μεχρι τέλος 2025

Η ρύθμιση για τις ειδικές περιπτώσεις αυθαιρέτων της κατηγορίας 5, που συνεχίζεται η υπαγωγή τους έχει ως εξής:

-«Ειδικές περιπτώσεις αυθαιρέτων – Παράταση υποβολής Δικαιολογητικών – Τροποποίηση άρθρου 51 ν. 4643/2019

1.Αυθαίρετες κατασκευές και αλλαγές χρήσης της Κατηγορίας 5 του άρθρου 96 του ν. 4495/2017 (Α’ 167) που είναι προγενέστερες της 28ης.7.2011 υπάγονται στις διατάξεις του ν. 4495/2017 για αναστολή κυρώσεων, εφόσον αφορούν σε:

α. ακίνητα που αποκτώνται μέσω αναγκαστικού πλειστηριασμού, εφόσον η αίτηση υπαγωγής υποβληθεί εντός ενός (1) έτους από την έκδοση της κατακυρωτικής έκθεσης και το αργότερο μέχρι τις 31.12.2025,

β. ακίνητα που αποκτώνται κατόπιν κληρονομικής διαδοχής, εφόσον η αίτηση υπαγωγής υποβληθεί εντός ενός (1) έτους από την προθεσμία του άρθρου 1847 του Αστικού Κώδικα και το αργότερο μέχρι τις 31.12.2025,

γ. ακίνητα που εκμισθώνονται με σύμβαση leasing και επανέρχονται στη χρήση του κυρίου ή επικαρπωτή τους μετά τη λύση ή λήξη της σύμβασης, εφόσον η αίτηση υπαγωγής υποβληθεί εντός ενός (1) από την αποβολή του μισθωτή ή την απόδοση του μισθίου στον κύριο ή επικαρπωτή τους και το αργότερο μέχρι τις 31.12.2025,

δ. ακίνητα που μεταβιβάζονται στην Ε.Τ.Α.Δ. Α.Ε. σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 196 του ν. 4389/2016 (Α’ 94), εφόσον η αίτηση υπαγωγής υποβληθεί εντός ενός (1) έτους από την καταχώρηση ή εγγραφή της μεταβίβασής τους στα οικεία κτηματολόγια ή υποθηκοφυλακεία, αντίστοιχα και το αργότερο μέχρι τις 31.12.2025, και

ε. ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές, οι οποίες κηρύχθηκαν εντός του έτους 2020 σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 25 του ν. 4662/2020 (Α’ 27), εφόσον η αίτηση υπαγωγής υποβληθεί εντός ενός (1) έτους από την έναρξη ισχύος του παρόντος. Για ακίνητα που βρίσκονται στις παραπάνω περιοχές, οι προσαυξήσεις των περ. β-στ’ της παρ. 3 του άρθρου 102 του ν. 4495/2017 ισχύουν μόνον όταν η αίτηση υπαγωγής υποβληθεί μετά την πάροδο ενός (1) έτους από την έναρξη ισχύος του παρόντος.

Ακίνητα των περ. α-δ της παρ. 1, για τα οποία το γεγονός, από το οποίο εκκινεί η αντίστοιχη προθεσμία υπαγωγής, έχει συμβεί κατά το τελευταίο έτος πριν την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, υπάγονται στις διατάξεις του ν. 4495/2017 για αναστολή κυρώσεων, εάν η αίτηση υπαγωγής υποβληθεί εντός ενός (1) έτους από την έναρξη ισχύος του παρόντος»

Link to comment
Share on other sites

Μην ασχολείστε με τις μπούρδες τους ωρέ παλικάρια! Μια "σαλάτα ξαναζεσταμένη" είναι όλη αυτή η παπαριά που κατέθεσαν!!! Μια μαμακία και μισή, ακριβώς όπως τότε που τελείωνε ο 4178 και περιμέναμε τους άλλους φωστήρες να φτιάξουν αυτό που έφτιαξαν και κατέληξε στον 4495.... Αντιγραφή από τους προηγούμενους είναι το μεγαλύτερο μέρος... Γράφουν ιστορία δια της αντιγραφής με λίγες παραλλαγές... Άλλαξαν λίγο τα "υλικά της σαλάτας", τα ανακάτεψαν κατά το δοκούν, έβαλαν και λίγο "αλατάκι" παραπάνω, έτσι απλώς για να ευχαριστήσουν ιδιαιτέρως και κανέναν δικό τους, έφτασαν τις 200 τόσες σελίδες με πλήθος άχρηστων, ανούσιων και με λάθος χρήση της ελληνικής γλώσσας γραμμένα άρθρα, του 'χωσαν και μια βαρύγδουπη επικεφαλίδα και το έφεραν, ολοκληρώνοντας έτσι την προσπάθειά τους να γράψουν και τη δική τους ιστορία!

Άτολμοι "νομοθέτες", χωρίς ουσία, χωρίς σοβαρή κι αποτελεσματική αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων, χωρίς βαθιά γνώση των θεμάτων που "νομοθετούν", μη έχοντες ουδεμία σχέση, αφενός μεν με την πραγματικότητα, αφετέρου δε με τα θέματα που τολμούν να πραγματεύονται.... Προστατεύουν λέει την ιδιοκτησία!!! Μη χέσω... Προστατεύουν το περιβάλλον!!! Κακόμοιρα τρια πουλάκια τι σας έμελλε.... Κάνουν μεταρρύθμιση!!! Κι ο Μανωλιός όταν φοράει τα ρούχα του αλλιώς, το ίδιο πιστεύει ότι, κάνει....

Όσον αφορά σε δαύτους: "Δεν γράφεται έτσι η ιστορία λεβέντες... Δεν λύνονται έτσι τα χρόνια προβλήματα.... Δεν γίνονται έτσι οι μεταρρυθμίσεις.... Δεν στηρίζεται με αυτόν τον τρόπο η ιδιοκτησία... Είστε άτολμοι, λίγοι και αδαείς... Νομίζεται ότι, η ποσότητα θα σας καταξιώσει κι ότι, μπορεί να κρύψει τις λεπτομέρειες της ασχετοσύνης... Κρίμα, είχατε κι εσείς μια ευκαιρία και την πετάξατε στα σκουπίδια"...

Όσον αφορά σε μας: "Μάγκες, θα χορέψουμε όπως παίξουν τα όργανα... Στραβά παίζουν, στραβά θα χορεύουμε... Μην ζορίζεστε τώρα... Θα συζητηθεί κ.λπ., θ' αλλάξει κ.λπ., θα ψηφιστεί κ.λπ., θα δημοσιευθεί κ.λπ. Θα το πάρουν τα "τσακάλια" , θα το στείλουν σούμπιτο στους γέροντες (ό,τι πονάει), θα γνωμοδοτήσουν οι γέροντες και θα μας το παραδώσουν.... Εμείς απλώς χορεύουμε όπως βαράν τα όργανα... Ευελιξία, προσαρμοστικότητα, καθαρό μυαλό... Όποιος ξέρει να πουλάει "ντομάτες" σιγά μην κολώσει να πουλήσει "αγγούρια"... Ο σώζων εαυτόν σωθείτο"!!!

 

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

ωραίοι, έ....

 ετρεχαν οι χιλιαδες των μηχανικων να καταθεσουν "παραβολα" εμπροθεσμως για να κρατησουν "σειρα"....

και αυτοι  επιναν τους καφεδες τους και περιμεναν την νομοθετηση που τους εδωσε και ενα χρονο ..."αβαντζο"

"Ακίνητα των περ. α-δ της παρ. 1, για τα οποία το γεγονός, από το οποίο εκκινεί η αντίστοιχη προθεσμία υπαγωγής, έχει συμβεί κατά το τελευταίο έτος πριν την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, υπάγονται στις διατάξεις του ν. 4495/2017 για αναστολή κυρώσεων, εάν η αίτηση υπαγωγής υποβληθεί εντός ενός (1) έτους από την έναρξη ισχύος του παρόντος» "

Παντως, τόπε και τοκανε ο βεζυρης...

"παραταση" δεν εδωσε...απλα εδωσε μερικες  διευκολυνσεις...

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.