Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κατατέθηκε το Πολεοδομικό - Χωροταξικό Νομοσχέδιο


netmin909

Recommended Posts

 αυτο ...με νομοτεχνικες βελτιωσεις, πρεπει να ειναι σημερινο....

https://www.b2green.gr/el/post/86054/chorotaxiko-dynatotita-synenosis-omoron-oikopedon-dinei-nomotechniki-veltiosi

 

Link to comment
Share on other sites

Ψηφίστηκε απόγευμα Παρασκευής αλλά κείμενο θα έχουμε από Δευτέρα μάλλον. Στην Ελλάδα και τα scanner κάνουν ΣΚ ...

  • Thanks 1
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με το ψηφισθέν πλέον νομοσχέδιο.

Για κτίριο κατοικίας σε αγροτεμάχιο 2000τ.μ. η δόμηση είναι πλέον 150τ.μ. ή ισχύει το 200τ.μ.?

Το νομοσχέδιο αναφέρει στο άρθρο 33 παράγραφος 3 δ) τα εξής:

Σε κτίρια κατοικίας της περ ΙΙ. 1 του άρθρου 1 του ΠΔ 59/2018(Α' 114) η μέγιστη επιτρεπόμενη επιφάνεια του κτιρίου ως και η συνολική επιφάνεια των ορόφων δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει: 

image.thumb.png.08192ddd2d7e816b1f2b092951419ac3.png

Το άρθρο 1 του ΠΔ 59/2018 αναφέρει τα εξής:
 
 
Άρθρο 1
Κατηγορίες Χρήσεων

Οι χρήσεις γης που ρυθμίζονται από τον ρυθμιστικό (πολεοδομικό) σχεδιασμό και περιλαμβάνονται στις ειδικές περιβαλλοντικές μελέτες της παραγράφου 2 του άρθρου 21 του ν. 1650/1986 (Α’ 160) καθορίζονται σύμφωνα με τη γενική και ειδική χωρική τους λειτουργία ως ακολούθως.

I. ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΝ

Αμιγής κατοικία. Γενική κατοικία. Πολεοδομικό κέντρο κεντρικές λειτουργίες πόλης - τοπικό κέντρο συνοικίας-γειτονιάς. Τουρισμός αναψυχή. Κοινωφελείς λειτουργίες. Ελεύθεροι χώροι Αστικό Πράσινο. Παραγωγικές δραστηριότητες χαμηλής και μέσης όχλησης. Χονδρεμπόριο. Τεχνόπολις Τεχνολογικό Πάρκο.

Παραγωγικές δραστηριότητες υψηλής όχλησης. Εγκαταστάσεις Αστικών Υποδομών Κοινής Ωφέλειας. Ειδικές χρήσεις. Αγροτική χρήση.

-Ζώνη απόλυτης προστασίας της φύσης Ζώνη προστασίας της φύσης Ζώνη διαχείρισης οικοτόπων και ειδών Ζώνη βιώσιμης διαχείρισης φυσικών πόρων.

ΙΙ. ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΝ

Στις ειδικές κατηγορίες χρήσεων κατατάσσονται, σύμφωνα με την ειδική χωρική τους λειτουργία, οι ακόλουθες δραστηριότητες, λειτουργίες, εγκαταστάσεις και υποδομές:

1. Κατοικία Κατ΄ εξαίρεση, χώροι της κατοικίας επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται για άσκηση επαγγέλματος συμβατού προς την κύρια χρήση του κτιρίου όπως, ιατρού (που δεν διαθέτει νοσηλευτική κλίνη ή μονάδα εφαρμογής ισοτόπων ή ακτινολογικό εργαστήριο ή εγκαταστάσεις φυσικοθεραπείας), δικηγόρου, μηχανικού, λογιστή, οικονομολόγου, συγγραφέα, αναλυτή προγραμματιστή Η/Υ, κοινωνιολόγου, κοινωνικού λειτουργού και δημοσιογράφου. Η εξαίρεση αυτή ισχύει εφόσον η άσκηση επαγγέλματος είναι επιτρεπτή από τον κανονισμό του κτιρίου, δεν απαγορεύεται από ισχύουσες διατάξεις περί υγιεινής και ασφάλειας. και βρίσκεται εντός της μόνιμης κατοικίας αυτού που ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα.

2. Κοινωνική πρόνοια.

3. Εκπαίδευση.

3.1. Νηπιαγωγεία.

3.2. Πρωτοβάθμια (Δημοτικά).......

 

Εγώ θέλω να κατασκευάσω μια διώροφη κατοικία πόσα τετραγωνικά δικαιούμε? 

Edited by Pavlos33
αλλαγή χρώματος γραμματοσειράς-βλ. κανόνες συμμετοχής
Link to comment
Share on other sites

Σε συνέχεια του παραπάνω, τελικά αλλάζει κάτι για τη δόμηση σε εκτός σχεδίου μεγαλύτερα των 4000 (και μέχρι 8000); Αυτό που είχα διαβάσει πριν μέρες ήταν ότι:

Quote

Δεν αλλάζει τίποτα για την εκτός σχεδίου δόμηση στα 4 στρέμματα και άνω, μέχρι την υιοθέτηση των τοπικών πολεοδομικών σχεδίων. Εδώ παραμένει σε ισχύ η σημερινή νομοθεσία διότι το κράτος, όπως καταδείχθηκε στη διαβούλευση, δημιούργησε την πεποίθηση στους ιδιοκτήτες από το 2003 ότι μπορούν να χτίζουν υπό συγκεκριμένους όρους και τώρα δεν είναι σε θέση να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες για τους δρόμους, χωρίς τη μεσολάβηση ενός χρονικού διαστήματος.   

Προσπαθώ να βρω που το λέει στο https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bcc26661-143b-4f2d-8916-0e0e66ba4c50/poleodomia-pap-site_1.pdf, που νομίζω είναι το τελικό σχέδιο που ψηφίστηκε τις περασμένες μέρες. Ο μηχανικός μου μου είπε ότι ενώ μέχρι τώρα έχτιζα 200 συν κάτι ψιλά για τα 4000-κάτι, τώρα είναι κάτω από 195. Στο παραπάνω σχέδιο σύμφωνα με το άρθρο 33, παράγραφος 3, εδάφιο δα λέει:

Quote

δα) Για γήπεδα εμβαδού μεγαλύτερου των τεσσάρων χιλιάδων (4.000) τ.μ. μέχρι και οχτώ χιλιάδες (8.000)τ.μ., για μεν τα πρώτα τέσσερις χιλιάδες (4.000) τ.μ. τα εκατόν ογδόντα έξι (186) τ.μ., για δε τα λοιπά το γινόμενο του υπολοίπου εμβαδού του γηπέδου επί τον συντελεστή δόμησης 0,018

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.