Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Τεχνική έκθεση για ασφαλιστική - Βλάβες από σεισμό


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι, ως νέα μηχανικός θα ήθελα τις συμβουλές σας για το εξής θέμα:

μου ζητήθηκε τεχνική έκθεση για ζημιές που προκλήθηκαν σε εγκαταστάσεις επιχείρησης λόγω σεισμού η οποία θα δοθεί στην ασφαλιστική (περιγραφή βλαβών και προϋπολογισμός εργασιών αποκατάστασης) .Οι ζημιές αφορούν:

1) διαμπερής ρηγμάτωση 3cm κατά πλάτος επιμήκους εδαφόπλακας Ο/Σ , διαμπερείς και μη ρηγματώσεις σε υπερκείμενη τοιχοποιία από τσιμεντόλιθους σε νομίμως υφιστάμενη αποθήκη 

2)καθίζηση και αποδιοργάνωση τμήματος εδαφόπλακας Ο/Σ σε αυθαίρετο ανοιχτό υπόστεγο (εδαφόπλακα Ο/Σ με υποστυλώματα Ο/Σ και μεταλλικό στέγαστρο), καθίζηση χιλιοστών ενός υποστυλώματος που εδράζεται στην παραπάνω εδαφόπλακα χωρίς την ύπαρξη πεδίλου και διαμπερείς ρηγματώσεις στην υπερκείμενη τοιχοποιία πάνω στην οποία εδράζεται το μεταλλικό στέγαστρο.

Η τεχνική έκθεση για την ασφαλιστική δεν εξετάζει τη νομιμότητα των κατασκευών, σωστά?

Πώς θα πρέπει να χειριστώ/αναφέρω το θέμα του υποστυλώματος που έχει στατικό ρόλο αφού σε αυτό "δένει" το σενάζ της τοιχοποίιας πάνω στην οποία εδράζεται το μεταλλικό στέγαστρο και εφόσον δεν υπάρχει καν στατική μελέτη για αυτό? Μπορώ να κάνω μια περιγραφή και εκτίμηση κόστους των εργασιών που πρέπει να γίνουν χωρίς να εμβαθύνω περισσότερο (αφού για να εμβαθύνω περισσότερο απαιτείται μελέτη)

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων..

 

Link to comment
Share on other sites

@Angelise~Την τεχνική έκθεση ποιος την ζήτησε; Είναι διατεθειμένη η ασφαλιστική να πληρώσει για αποκατάσταση ζημιών λόγω αστοχιών υλικού και φορέα ενώ δεν υπάρχει στατική μελέτη;

Edited by Forefather
Link to comment
Share on other sites

@Forefatherμου την ζήτησε ο αντιπρόσωπος της ασφαλιστικής για να έχει ακόμη ένα εργαλείο στα χέρια του ώστε να αυξήσει τις πιθανότητες να αποζημιωθεί ο πελάτης του (η ασφαλιστική δεν τη ζήτησε επίσημα).

Για το αυθαίρετο υπόστεγο κατά πάσα πιθανότητα δεν θα δώσει αποζημίωση όπως με ενημέρωσε ο ίδιος, παρόλα αυτά μου ζητήθηκε να κάνω περιγραφή της κατάστασης και εκτίμηση κόστους για όλες τις ζημιές σε νόμιμα και μη.

 

Link to comment
Share on other sites

Κατά την εκτίμησή μου δεν θα δοθούν χρήματα από την ασφαλιστική. Κατά 99,9% ο ασφαλιστής γνωρίζει το αποτέλεσμα. Στην τεχνική έκθεση απλώς θα περιγράφεις την κατάσταση χωρίς να χρησιμοποιείς βαρύγδουπες λέξεις περί στατικής λειτουργίας. Για την εκτίμηση του κόστους των εργασιών αποκατάστασης δεν μπορώ να σε βοηθήσω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.