Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Η παρουσίαση της ΡΑΕ για το Νέο Πληροφοριακό Σύστημα των ΑΠΕ


Engineer

Recommended Posts

Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και με τη συμμετοχή 575 ενδιαφερομένων την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020 η Ημερίδα της ΡΑΕ για το νέο πληροφοριακό σύστημα των ΑΠΕ. Στον εναρκτήριο χαιρετισμό της η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, κ. Αλεξάνδρα Σδούκου, εξέφρασε τις ευχαριστίες της και έδωσε τα συγχαρητήρια της σε όλους όσοι εργάστηκαν με ιδιαίτερα επίπονη εργασία προκειμένου να ολοκληρωθεί το νέο πληροφοριακό σύστημα, το οποίο χαρακτήρισε ως «εξαιρετική δουλειά»

 Η κ. Σδούκου προανήγγειλε τη δημιουργία ενιαίου πληροφοριακού συστήματος για το σύνολο των αδειοδοτικών διαδικασιών που αφορούν στις ΑΠΕ το οποίο θα εκπονηθεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την Κοινωνία της Πληροφορίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να φύγουμε από τις στοίβες των φακέλων και των εγγράφων και να πάψει πλέον η αδειοδοτική διαδικασία να είναι η αιτία καθυστέρησης και πολλές φορές ακύρωσης της ανάπτυξης έργων. Θα γίνει ένα ηλεκτρονικό «one-stop shop» στο οποίο ο επενδυτής θα διαχειρίζεται από εκεί τις αιτήσεις του». Γνωστοποίησε, επίσης, ότι το Δεκέμβριο θα ολοκληρωθεί και ο τελευταίος κύκλος υποβολής αιτήσεων για τις ΑΠΕ.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, κ. Γεώργιος Πιτσιλής τονίζοντας ότι η ΑΑΔΕ υποστήριξε το έργο του νέου πληροφοριακού συστήματος των ΑΠΕ με υπηρεσίες διαλειτουργικότητας. Σημείωσε ότι το έργο αυτό δίνει τη δυνατότητα να παρέχονται σε πραγματικό χρόνο έγκυρες και έγκαιρες απαντήσεις για την κατάσταση, τη δραστηριότητα, την έδρα μίας επιχείρησης χωρίς να χρειάζονται προσκομίσεις επιμέρους δικαιολογητικών.

Στην εξαιρετική συνεργασία της ΡΑΕ με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας της, Καθ. Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος ο οποίος συνεχάρη τα στελέχη της Αρχής για το νέο πληροφοριακό σύστημα ΑΠΕ λέγοντας ότι ενσωματώνει τις υπηρεσίες διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣ. Δήλωσε ταυτόχρονα ότι η ΓΓΠΣ είναι ανοιχτή σε νέες συνεργασίες διαλειτουργικότητας με τη ΡΑΕ τονίζοντας ότι ανοίγονται και νέες δυνατότητες με το κυβερνητικό νέφος (g-cloud) του οποίου η ΓΓΠΣ έχει την ευθύνη και από το οποίο θα ωφεληθεί σημαντικά ο ενεργειακός τομέας.

Ο πρόεδρος της ΡΑΕ, Επικ. Καθ. Αθανάσιος Δαγούμας σημείωσε ότι «το θέμα της Ημερίδας είναι αποτέλεσμα μίας επιτυχούς διαλειτουργικότητας φορέων οι οποίοι πέτυχαν μεταξύ τους μία αγαστή συνεργασία και μάλιστα υπό τις δύσκολες συνθήκες των μέτρων της πανδημίας. Το νέο πληροφοριακό σύστημα εκφράζει πλήρως την κουλτούρα της Διοίκησης της ΡΑΕ που στοχεύει στην άρση των εμποδίων, στην ενίσχυση της διαφάνειας και στη δραστική μείωση της γραφειοκρατίας που οδηγεί στην ολοκλήρωση των αδειοδοτήσεων και κατ’ επέκταση στην επένδυση σημαντικών κεφαλαίων στη χώρα μας». Ανέφερε ότι ήδη μέσω του νέου πληροφοριακού συστήματος των ΑΠΕ έχουν προεγκριθεί όλα τα παλιά αιτήματα και έχουν εκδοθεί 513 βεβαιώσεις για έργα συνολικής ισχύος 6,1 γιγαβάτ. Και συμπλήρωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το νέο πληροφοριακό σύστημα ΑΠΕ θα χρησιμοποιηθεί στο νέο κύκλο υποβολής αιτήσεων 1 με 10 Δεκεμβρίου 2020».

Το νέο πληροφοριακό σύστημα των ΑΠΕ, τη διαδικασία και τη διαλειτουργικότητα του παρουσίασε στην Ημερίδα ο Δρ. Διονύση Παπαχρήστου, Ειδ. Επιστήμονας, Συντονιστής του Τμήματος Σχεδιασμού και Διενέργειας ανταγωνιστικών διαδικασιών και Δ/ντης του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΡΑΕ, τη διαδικασία υποβολής χωρικών δεδομένων ο κ. Ιωάννης Χαραλαμπίδης, Προϊστάμενος του Τμήματος Διαχείρισης Αδειοδοτικής Διαδικασίας και Τήρησης Μητρώων και Αρχείων και τη λειτουργία του συστήματος με on-line παράδειγμα υποβολής νέας αίτησης ο κ. Θανάσης Πετμεζάς, Διευθύνων Σύμβουλος της CosmoONE.

Τα στελέχη της ΡΑΕ και ο Διευθύνων Σύμβουλος της CosmoOne απάντησαν στις ερωτήσεις των ενδιαφερομένων για περίπου 3,5 ώρες.

Το νέο πληροφοριακό σύστημα των ΑΠΕ είναι απολύτως ασφαλές, καινοτόμο, αξιόπιστο, απλό, απολύτως διαφανές, αυτοματοποιημένο και έχει πλήρη διαλειτουργικότητα με τα συστήματα των: ΑΑΔΕ & ΓΓΠΣ (είσοδος με χρήση Κωδικών TAXIS), το Διατραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ, το GIS, το πληροφοριακό σύστημα της ΔΑΠΠΕΠ ΑΕ και τη Διαύγεια.

Επισυνάπτονται:

Δελτίο Τύπου

1. Παρουσίαση του Δρ. Διονύσιου Παπαχρήστου

2. Παρουσίαση του κ. Γιάννη Χαραλαμπίδη

3. Παρουσίαση του κ. Θανάση Πετμεζά

4. Οδηγός υποβολής και templates


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.