Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αντλία θερμότητας και ανεπαρκή απόδοση σώματος καλοριφέρ


Ilias_lemp

Recommended Posts

1 ώρα πριν, Ilias_lemp said:

Antloukidis ορθώς αναφέρεται οτι δεν φταίει μόνο η έλλειψη μόνωσης καθώς το δίκτυο διανομής νομίζω ότι δεν είναι ιδανικό και ή αλλαγή σώματος είναι ημίμετρο.Το δίκτυο έχει ως εξής:  Αντλία θερμότητας σε σειρά με δοχείο αδρανείας 200L με Φ32 -->Έξοδος δοχείου με Φ32 στην κεντρική σωλήνα Φ40-->Υοnos PICO 30 1/8--> Διακλάδωση με Φ25 για το ισόγειο και Φ40 για τους πάνω ορόφους η οποία καταλήγει στον 1ο και συνεχίζει με Φ25 στον 2ο.Το σύστημα θέρμανσης είναι μονοσωλήνιο με τρείς/τέσσερις γραμμές ανά όροφο.

Ο πληρωτής πίεσης είναι ρυθμισμένος στα 2bar και η αντλία σε λειτουργία έχει περίπου 1.6bar .O κυκλοφορητής είναι ρυθμισμένος  στα 5 μέτρα μανομετρικό αλλά η κατανάλωση του είναι στα 20W  (πρόβλημα  ταχύτητα ροής?) .

Υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να βελτιώσει το δίκτυο χωρίς πολλά μερεμέτια (π.χ σωλήνα μεταξύ δοχείου και κεντρικής στήλης) ?Δυστυχώς ο μηχανικός που έκανε την εγκατάσταση νίπτει τας χείρας του.

Δοκίμασε να ρυθμίσεις τον κυκλοφορητή στα 6 ή 7 μέτρα.

Link to comment
Share on other sites

Έχω δοκιμάσει να του αυξήσω και να του μειώσω το μανομετρικό αλλά κατέληξα ότι περίπου στα 5 μέτρα είχε την καλύτερη απόδοση.

Link to comment
Share on other sites

Υποψιάζομαι κακό "balancing".

Δηλαδή στον πάνω όροφο φτάνει μικρή παροχή.

Για να μη κάνουμε υποθέσεις θα πρέπει να μετρήσετε θερμοκρασίες στην έξοδο της Α.Θ. στην έξοδο του θερμοδοχείου (γιατί άραγε μπήκε?, όπως μπήκε?), και στους συλλέκτες προσαγωγής και επιστροφής κάθε ορόφου.

 

Link to comment
Share on other sites

Τις μετρήσεις θα τις πραγματοποιήσω το συντομότερο .Αυτο που μπορώ να προσθέσω τώρα έιναι ότι όταν και οι τρείς αυτονομίες είναι ανοιχτές, η θερμοκρασία στο πάνελ είναι 46C , με το ισόγειο και τον 2ο ανοιχτό περίπου 47,5C και όταν είναι μονο ο 2ος έχω δεί μέχρι και 51C.

Edited by Ilias_lemp
Link to comment
Share on other sites

Αν στις τρείς αυτές περιπτώσεις, μετρήσεις και την θερμοκρασία εξόδου της Α.Θ. θα ξεκαθαρίσουν μερικές υποθέσεις.

Link to comment
Share on other sites

H θερμοκρασία απο το μενού της αντλίας δείχνει στην προσαγωγή απο 53C (σε ΗΕΑΤ OFF) έως 56-57C, καθώς δεν έχω ενεργοποιήσει την αντιστάθμιση.Το παράξενο για μένα είναι το πώς η αντλία διαβάζει στην επιστροφή 51C ( με προσαγωγή 56C) όταν και οι τρείς αυτονομίες είναι ανοιχτές δεδομένου ότι στα σώματα φτάνουν χαμηλές θερμοκρασίες και επιστρέφουν ακόμα χαμηλότερα.Εδώ να σημειώσω ότι και τα σώματα του 1ου δεν αποδίδουν τα μέγιστα όταν και άλλη αυτονομία είναι ανοιχτή (για τα σώματα του ισογείου δεν έχω πλήρη εικόνα ακόμα).

Edited by Ilias_lemp
Link to comment
Share on other sites

Οι διαφορές μετρήσεων θερμοκρασίας από το αισθητήριο της Α.Θ. σε σχέση με τις δικές σας μετρήσεις είναι λογικές.

Αυτό που είναι σημαντικό είναι οι μετρήσεις της Α.Θ. ή οι δικές σας (αν μετρήσετε) να  δείχνουν σε όλες τις περιπτώσεις σταθερή θερμοκρασία.

Αν είναι λοιπόν έτσι, με βάση τις μετρήσεις που αναφέρετε στο προηγούμενο ποστ, το συμπέρασμα είναι ότι έχετε πρόβλημα κακής ρύθμισης παροχών (κακό balancing) + ίσως κάποιες απώλειες από την έλλειψη μόνωσης.

Υ.Γ. Το θερμοδοχείο είστε σίγουρος ότι είναι "σε σειρά"???

Υπάρχει δεύτερος κυκλοφορητής μέσα στην Α.Θ. ???

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ναί υπάρχει κυκλοφορητής στην αντλία,μάλλον δεν το διατύπωσα σωστά.Η προσαγωγή και η επιστροφή της αντλίας είναι συνδεδεμένες με το δοχείο.

Link to comment
Share on other sites

Άρα τα "βήματα" με σειρά είναι :

1. Μόνωση κεντρικών σωλήνων με μονωτικό κοχύλι πάχους τουλάχιστον 13 χιλ.

2. Αν εξακολουθεί το πρόβλημα, προσπάθεια ρύθμισης παροχών με τις υπάρχουσες βάνες

3. ...βλέπουμε!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.