Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ράφι mdf πάνω από σώμα καλοριφέρ


Arche

Recommended Posts

Γειά σας Συνάδελφοι και καλημέρα και καλο μήνα, θα ήθελα να ρωτήσω σε καλοριφέρ νέου τύπου, έτος κατασκευής πολυκατοικίας 2006 και 14 πόντους πιο πάνω από το καλοριφέρ θα βάλω ένα ράφι από MDF, υπάρχει κάποιο πρόβλημα?

Καθώς η πλευρά του MDF η οποία βρίσκεται κοντά στο καλοριφέρ μου μοιάζει σαν να έχει κάποια σαν πλαστικό επένδυση, αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

δεν βαζουμε ραφια πανω απο τα σωματα του καλοριφερ  [ούτε τα σεμεν της γιαγιας...]

για να κυκλοφορει ελευθερα ο αερας

ΑΝ ειναι "τόοοσο"   απαραιτητο

βαζεις μαρμαρο ή γυαλί

σε υψος "καποιο..."

 

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

λάθος κάνεις Δικηγόρε μου και καλή σου μέρα, όπως μπορεί να είδες έχω 14 πόντους ως την πλευρά που αρχίζει να υπάρχει το ράφι.

Συνεπώς το ερώτημα ισχύει, αν υπάρχει κάποιος Μηχανολόγος εδώ ή κάποιος με γνώση υλικών. Εχω γαλβανιζέ λαμαρίνα κομένη στις διαστάσεις του ραφιού αλλά βαριέμαι λίγο να την ταιριάξω με το ράφι, καθώς θέλει τρυπήματα, βίδωμα και ακριβές οπές για να περάσουν οι βίδες που κρατάνε το ράφι στον τοίχο, διότι βάζω ράφι με κρυφή στήριξη στον τοίχο και πρέπει από την κάτω πλευρά του ραφιού να βιδώσω βίδες και να πιάσουν αυτές στα κρυφά εσωτερικά στηρίγματα μέσα στο σωμα του ραφιού.

Καθώς αυτά θέλουν προσοχή και είναι μεγάλος μπελάς να βάλω τις βίδες με αρκετά μεγάλη ακρίβεια. Ρωτάω, μήπως δεν πρέπεινα βάλω την γαλβανιζέ λαμαρίνα και ότι το ράφι αφού απέχει 14εκ από το καλοριφέρ πανω, μπορώ να το κάνω και 15. Να στερεώσω το ράφι στον τοίχοκαι δεν πειράζει αφού θα απέχει 15εκ ως το καλοριφέρ?

Εξάλου το καλοριφέρ ζήτημα να φτάσει θερμοκρασία ώστε να πετύχω 21 βαθ. Κελ. σπίτι, άρα μήπως το MDF το οποίο δεν είναι και καμιά φοβερής ποιότητας, μην νομίζετε, δεν θα έχει πρόβλημα να λιώσει?

Link to comment
Share on other sites

οπως λες....

κατα τα λοιπα,

δεν πιστευω να βαλεις τπτ ουπα 12αρια και να εχεις να τρυπησεις και καμμια κολωνα...🙂

καλημερα

 

Link to comment
Share on other sites

27 λεπτά πριν, Arche said:

....

Εξάλου το καλοριφέρ ζήτημα να φτάσει θερμοκρασία ώστε να πετύχω 21 βαθ. Κελ. σπίτι, ....

Δεν έχει σημασία η θερμοκρασία στόχος του Δωματίου γενικά αλλά η θερμοκρασία που έχει γίνει  η ρύθμιση να πηγαίνει το νερό στο σώμα. Τσεκ αν είναι κάπου στους 50-55 βαθμούς ή στους 80. Στα 15εκ απόσταση θα υπάρχει μικρή σχετικά διαφορά στον αέρα ανόδου.

 

Τώρα τι mdf έχεις κι αν θα λιώσει χλομό το βρίσκω αν θα σκεβρώσει ή στον χρόνο θα έχει επιτάχυνση φθοράς θα εξαρτηθεί από τι εχεις βάλει.

Και ναι επηρεάζει τον στροβιλισμό του ζεστού αέρα ανόδου και ανάλογα το βάθος από το ράφι σου (άλλο 20εκ κι άλλο 40) επηρεάζει και τον αναγκαίο χρόνο θέρμανσης του χώρου. Από λίγο έως ελάχιστο εως και αρκετά ανάλογα τι άλλο υπαρχει εκεί.

 

Καλές ζέστες…..

 

Εδιτ

Υ.Γ.

Σημαντικό. Στο ράφι αυτό τι έχεις σκοπό να ακουμπάς? Ελπίζω όχι αντικείμενα που θα έχουν πρόβλημα να είναι σε επαφή με >40 βαθμούς τον χειμώνα

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.