Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κτηματολόγιο: αποκαταστάθηκε η λειτουργία των ψηφιακών υπηρεσιών


Engineer

Recommended Posts

Η Ελληνικό Κτηματολόγιο ανακοίνωσε  τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 προς τους πολίτες και τους επαγγελματίες ότι έχει αποκατασταθεί η λειτουργία των δικτυακών υπηρεσιών του Ελληνικού Κτηματολογίου, που είχαν διακοπεί προς κάποιους χρήστες από τις 25 Νοεμβρίου, με ευθύνη του ΟΤΕ.

Σημειώνεται ότι  η Ελληνικό Κτηματολόγιο εφαρμόζει και επεκτείνει τις ψηφιακές υπηρεσίες της. Μέσω της ιστοσελίδας του Κτηματολογίου (www.ktimatologio.gr), οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να υποβάλλουν ψηφιακά προς τα Κτηματολογικά Γραφεία, που ανήκουν στο Ελληνικό Κτηματολόγιο, αιτήσεις καταχώρισης και να παραλάβουν ψηφιακά το αντίστοιχο πιστοποιητικό καταχώρισης, αντίγραφο κτηματολογικού φύλλου ή απόσπασμα κτηματολογικού διαγράμματος.

Παράλληλα λειτουργούν ψηφιακές υπηρεσίες του Κτηματολογίου. Μέσω κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι συμβολαιογράφοι, οι δικηγόροι, οι τοπογράφοι μηχανικοί και άλλοι επαγγελματίες, μπορούν να διεκπεραιώσουν ψηφιακά τις υποθέσεις τους.

Μέσα από την ιστοσελίδα του Κτηματολογίου (www.ktimatologio.gr) μπορούν μεταξύ άλλων να γίνουν τα εξής: Eπικαιροποίηση στοιχείων επικοινωνίας, Hλεκτρονική δήλωση Κτηματολογίου, Εκτύπωση Αποδεικτικού Υποβολής Δήλωσης, Προανάρτηση, Ανάρτηση, Ανάρτηση – Αιτήσεις διόρθωσης, Συνεδριάσεις επιτροπών ενστάσεων, Τελικά στοιχεία Κτηματογράφησης – Αρχικές εγγραφές, Εντοπισμός μέσω κινητού.

Επίσης, ο επισκέπτης της σελίδας του Κτηματολογίου μπορεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να δει αν στην περιοχή του «τρέχει» κάποια διαδικασία και τις σχετικές προθεσμίες, καταχωρώντας τον νομό και την περιοχή του.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.