Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Δυσχερής επικοινωνία με το ΤΣΜΕΔΕ


ΚΩΝ/ΝΟΣ

Recommended Posts

Εχω χάσει την ρύθμιση οφειλών με Ν.4321/2015 που είχα κάνει (είχε γίνει αναστολή εισπράξεων λόγω covid, όταν επανήρθαν αυτές - χωρίς προειδοποίσηση φυσικά - δεν υπήρχε το απαιτούμενο υπόλοιπο στην τράπεζα και βγήκα εκτός ρύθμισης - πάλι χωρίς προειδοποίηση φυσικά), με αποτέλεσμα να μην μπορώ να λάβω ασφαλιστική ενημερότητα. 

Όλα τα τηλέφωνα του ΤΣΜΕΔΕ δεν απαντούν ποτέ. Το περιφερειακό τμήμα είναι αναρμόδιο. Ακόμα και την έσχατη επιλογή , να εξοφλήσω την υπολοιπόμενη οφειλή, δεν υπάρχει κάποιος να μου εκδώσει εντολή πληρωμής. 

Χρειάζομαι επειγόντως ασφαλιστική ενημερότητα!

Καμία ιδέα κανείς?

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι οριακά, ίσως αν είχες ρωτήσεις την περασμένη εβδομάδα, χάθηκε η ευκαιρία. [Σχετ. Ε.2186/23-11-2020, παράγρ.2]

Αλλά απ' ότι είδα εδώ (κάτω-κάτω στις τροπολογίες) σε πρόσφατη (2/12/2020) τροπολογία 620/105 2.12.2020, στο άρθρο 1, που κατατέθηκε θα υπάρξει δεύτερη ευκαιρία τον Δεκέμβριο, σε όσους είχαν αλλά έχασαν τις 100-120 δόσεις. 

Μάλλον σε αφορά, οπότε έχε το υπόψη.

Την καλημέρα μου.

Edited by georgegaleos
  • Like 2
  • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

@ΚΩΝ/ΝΟΣ, [και για όσους έχουν χάσει ρυθμίσεις κάποιων νόμων], η τροπολογία που ανέφερα πιο πάνω, έγινε νόμος.

Είναι ο ν.4758/2020 [Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 242 - 04.12.2020 σήμερα 05.12.2020], και αυτό που σ' ενδιαφέρει είναι στο άρθρο 53.

image.png.c24cc86ddb53e8afa5266dbe2ebc63bd.png

@ΚΑΝΑ, παρομοίως [την καλημέρα μου]

Edited by georgegaleos
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σας ενημερώνω για την εξέλιξη της υπόθεσής μου, προς αποφυγή συναδέλφων να βρεθούν σε παρόμοια με τη δική μου περίπτωση. 

 Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η μην βρεθείτε από λάθος εκτός ρύθμισης!! Σας περιμένει γολγοθάς με αυτόν τον οργανισμό που δεν θέλω να τον χαρακτηρίσω εδώ μέσα, σεβόμενος τον κλάδο μας καθώς και τον ιστοχώρο που φιλοξενεί τις απόψεις μας.

 

Πρώτον, οποιαδήποτε διευθέτηση πρέπει να γίνει στα κεντρικά, στην Αθήνα. Στα τηλέφωνα δεν απαντούν ποτέ (δεν κατάφερα να συνομιλήσω με κανέναν υπάλληλο εδώ και 3 εβδομάδες που προσπαθώ (ούτε καν με την γραμματεία), στα email δεν έχω λάβει εδώ και 14 μέρες καμία απάντηση (ακόμα και σε αίτημα έκτακτης ανάγκης που έγινε μέσω της πλατφόρμας «Μένουμε Σπίτι» δεν έχω λάβει καμία απάντηση). Δεν έχει σημασία αν είσαι από επαρχία ή όπως στην περίπτωση μου από νησί ούτε το ότι απαγορεύονται οι μετακινήσεις. 

Τι μπορούσα να κάνω? Προσέλαβα Αθηναίο δικηγόρο (διότι οι κοινοί θνητοί πρέπει να κλείσουν ραντεβού), να ενημερωθεί επί τόπου και να με ενημερώσει και μένα.

 Τα πράγματα είναι πολύ απλά του είπανε, πληρώνω εφάπαξ την υπολειπόμενη οφειλή, προσαυξημένη με τόκους υπερημερίας όσο το 50% της οφειλής (επειδή οι τόκοι μετρούν από το 2014!), και σε δύο μέρες παίρνω την πολυπόθητη ασφαλιστική ενημερότητα!!! (ή να ζητήσω ή οφειλή να επισπευτεί για το ΚΕΑΟ, και να ρυθμιστεί εκεί σε 12 δόσεις, μαζί με τις προσαυξήσεις φυσικά)

Ζήτησα να μιλήσω με τον υπάλληλο, (ήταν η προϊσταμένη τμήματος εισφορών - μόνο έτσι κατάφερα να μιλήσω με υπάλληλο του ΤΣΜΕΔΕ, μέσω του κινητού του δικηγόρου μου!). Της είπα ότι θέλω να ξαναενταχθώ στην προϋπάρχουσα ρύθμιση, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις, σύμφωνα με τον ν.4758/2020 που ανέφερε και ο @georgegaleos σε προηγούμενη ανάρτηση (και επί της ευκαιρίας τον ευχαριστώ θερμά για την βοήθεια του!)

Δεν γνώριζε την ύπαρξη του νόμου! Εμείς ενημερωνόμαστε με δικές μας εγκυκλίους μου απάντησε. Αυτό που ζητάτε έληξε στις 30/11 μου είπε (προφανώς έχει μείνει στον προηγούμενο νόμο ακόμα). Έτσι απλά! Οι εγκύκλιοι του ΤΣΜΕΔΕ είναι υπεράνω του νόμου!

Εν πάση περιπτώσει, ζήτησα στον δικηγόρο μου να καταθέσει αίτηση, όπως ορίζει ο ν.4758/2020 ζητώντας επανένταξη κλπ κλπ.

Για την συνέχεια θα σας ενημερώσω. Αυτό που διαισθάνομαι είναι πως για την επανένταξη μου φαντάζομαι πως θα απαιτηθεί απόφαση συμβουλίου και λόγω εορτών και κορωνοιου δεν ξέρω πόσο σύντομα θα γίνουν όλα αυτά ώστε να μου εκδώσουν εντολή πληρωμής η οποία θα πρέπει να εξοφληθεί εντός του Δεκεμβρίου! Προβλέπω σήριαλ. Και βέβαια όλο αυτό το διάστημα χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα!

 Συγγνώμη αν σας κούρασα, έπεται συνέχεια…

  • Like 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.