Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εξοικονομώ - Αυτονομώ κύρια κατοικία σε μέρος της φορολογικής χρήσης


Recommended Posts

Γειά σας,

έχω μια σύνθετη περίπτωση.

Ιδιοκτήτης ακινήτου το απέκτησε τον Μάιο του 2017 (πλήρη κυριότητα 100%). Το όρισε σαν δευτερεύουσα κατοικία.

Το 2018 και 2019 το είχε στο μητρώο βραχυχρόνιων μισθώσεων, πάλι ως δευτερεύουσα κατοικία, και ο λογιστής του μου είπε ούτε συζήτηση να γίνει τροποποιητική το 2018 ή το 2019 και να οριστεί σαν κύρια κατοικία ενώ είναι εγεγραμμενο παράλληλα στο μητρώο βραχυχρόνιων.

Ως εκ τούτου μένει το 2017 στο οποίο μπορεί να γίνει τροποποιητικη και να οριστεί σαν κύρια κατοικία προκειμένου να προχωρήσει με το πρόγραμμα, αλλά υπάρχει το θέμα ότι από 1/1/2017 μέχρι 15/5/2017 θα δηλώνεται στο Ε1 αλλη κύρια κατοικία (με άλλο αριθμό παροχής) και από 16/5/2017 μέχρι 31/12/2017 μόνο το ακίνητο που μας ενδιαφέρει.

Το helpdesk του εξοικονομώ δεν ήξερε να μου απαντήσει, ούτε γραπτώς ούτε προφορικώς, αν ο αλγόριθμος θα το δεχτεί.

Εχει κάποιος συναντήσει περίπτωση, κατά την οποία το σπίτι είναι ορισμένο στο Ε1 σαν κύρια κατοικία για μέρος του έτους και έπειτα, και αν ο αλγόριθμος το δέχεται?

Π.χ. μια αντίστοιχη περίπτωση θα είναι υποθέτω κέποιος να απέκτησε ακίνητο στα μέσα του 2019 και να ορίζει στο Ε1, 2 κύριες κατοικίες (ανάλογα με την χρονική περίοδο)

Ευχαριστώ προκαταβολικά

 

(1) Η χρήση κεφαλαίων σε κείμενο δημοσίευσης και τίτλου δεν επιτρέπεται. Επίλεξε «επεξεργασία» και διόρθωσε το κείμενο τίτλου της δημοσίευσής σου.

(2) Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου και του τίτλου θέματος. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by andygr
Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Γειά σας,

Ένας πελάτης έχει δηλώσει την κύρια κατοικία του και ως επαγγελματική στέγη. Γνωρίζετε αν σε αυτήν την περίπτωση τίθεται κάποιο ζήτημα για την  ένταξη της κατοικίας στο φετινό πρόγραμμα;

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.