Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

«Κινούμαι Ηλεκτρικά» - οι τρεις πρώτοι μήνες του προγράμματος


Engineer

Recommended Posts

Στο πρώτο τρίμηνο του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» έχουν υποβληθεί 8.835 αιτήσεις για την επιδότηση απόκτησης ηλεκτρικών οχημάτων, με τον τζίρο των πωλήσεων να έχει φτάσει τα 41 εκατομμύρια ευρώ.

Στο πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών οχημάτων «Κινούμαι Ηλεκτρικά», που ξεκίνησε επίσημα στις 24 Αυγούστου 2020 με προϋπολογισμό 100 εκατομμυρίων ευρώ και θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη του 2021, η πλειοψηφία των αιτήσεων (6.640, 75,1%) ανήκει στα ηλεκτρικά ποδήλατα.

Τα ηλεκτρικά δίκυκλα και τρίκυκλα καταλαμβάνουν το 17,8% του ενδιαφέροντος, με 1.575 αιτήσεις, ενώ για την επιδότηση της αγοράς ηλεκτρικών επιβατικών αυτοκινήτων, ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων και ταξί έχουν κατατεθεί 621 αιτήσεις.

Ο αριθμός αυτός, αν και μικρός, ξεπερνά κατά 100 μονάδες το σύνολο των ταξινομήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη χώρα μας την τελευταία τετραετία (522 μονάδες). Κατά κύριο λόγο, χάρις στο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά», η «πίτα» των ηλεκτρικών επιβατικών αυτοκινήτων στη χώρα μας έφτασε το 1,2% του συνολικού μεριδίου της ελληνικής αγοράς νέων αυτοκινήτων για το 2020.

Όσο για τις επιδοτήσεις των φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων, οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί είναι 200. Οι 97 από αυτές προέρχονται από την Αττική (48,7% επί των συνολικών αιτήσεων) και οι 40 από τη Θεσσαλονίκη (20,1% επί των συνολικών αιτήσεων). Ακόμη, οι περισσότερες αιτήσεις έγιναν από την Αττική (3.244), τα νησιά (1.602) και τη Θεσσαλονίκη (1.200).

Από τις 8.835 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ως τώρα, έχουν εγκριθεί περίπου 4.500. Ο αριθμός αυτός σημαίνει απορρόφηση κονδυλίων ύψους 7,65 εκατομμυρίων ευρώ, από το σύνολο των 100 εκατομμυρίων ευρώ του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά».


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.